Τετάρτη 20 Μαΐου 2026

Το θρασύδειλο κράτος - τρομοκράτης Ισραήλ δείχνει την αποκτήνωση του στους απαχθέντες του στολίσκου αλληλεγγύης στη Γάζα

 

 

Τουλάχιστον 461 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 19 Έλληνες, από την αποστολή του στολίσκου Global Sumud Flotilla βρίσκονται στα χέρια των ισραηλινών μακελάρηδων μετά την πειρατεία στο στολίσκο αλληλεγγύης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. 

Βίντεο δείχνει την απάνθρωπη κράτηση των συμμετεχόντων της αποστολής, με τους ισραηλινούς σφαγείς να χτυπούν και να έχουν δεμένους πισθάγκωνα τους απαχθέντες και τον ισραηλινό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Γκβιρ, να εποπτεύει την αποκρουστική επιχείρηση απαγωγής, λέγοντας ότι θα τους «μπουζουριάσει» μαζί με τους «τρομοκράτες». Μάλιστα, το προκλητικό αυτό βίντεο δημοσίευσε ο ίδιος ο Μπεν Γκβιρ, καμαρώνοντας ο θρασύδειλος επειδή τους χλεύαζε. 

Στα πλαίσια των «στρατηγικών συμμαχιών» που έχει το ισραηλινό κράτος - τρομοκράτης με μια σειρά χώρες, πολίτες των οποίων συμμετείχαν στον στολίσκο, ο σφαγέας Μπ. Νετανιάχου ...«επέπληξε» τον υπουργό δηλώνοντας πως «το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να εμποδίσει προκλητικούς στολίσκους τρομοκρατών υποστηρικτών της Χαμάς να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα και να φτάσουν στη Γάζα», αλλά ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπισε ο Μπεν Γκβιρ «δεν συνάδει με τις αξίες και τους κανόνες του Ισραήλ». Δηλαδή, υπενθύμισε τις αξίες» του ισραηλινού κράτους που είναι κατακτητής, που σφάζει παιδιά στην Παλαιστίνη και προωθεί τα «αναπτυξιακά» ενεργειακά σχέδια του κεφαλαίου και των ευρωατλαντικών στη Μ. Ανατολή, οι οποίοι άλλωστε το χαρακτηρίζουν ευθαρσώς ως «δυτικό προπύργιο» στην περιοχή. Για τις ίδιες «αξίες» οι ισραηλινές φυλακές έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια όπου γίνονται κτηνώδη βασανιστήρια κατά των παλαιστίνιων κρατουμένων που αγωνίζονται απέναντι στον κατακτητή. 

ΝΑΤΟικά...... νησιά

 

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην υπουργός της ΝΔ Συρίγος όταν ρωτήθηκε για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο και τον Εβρο. Τι είπε; Οτι «πριν από δύο μήνες, λόγω του κινδύνου που υπήρχε από τον πόλεμο στον Κόλπο (...) το ΝΑΤΟ έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του να εγκατασταθούν αντιαεροπορικά συστήματα και το σήμα των ραντάρ να στέλνεται στη Νάπολη, όπου είναι το ΝΑΤΟικό στρατηγείο». Μαρτυριάρης ο πρώην υπουργός! Ούτε η «εθνική ασφάλεια» ούτε η «προστασία του ελληνισμού», που έλεγαν τότε, έφεραν τη μετακίνηση των οπλικών συστημάτων στην καρδιά του Αιγαίου και στη συνοριογραμμή με την Τουρκία. Αντίθετα, ήταν μέρος του ΝΑΤΟικού σχεδίου για την υποστήριξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την εικόνα μάλιστα από τα ραντάρ να στέλνεται κατευθείαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ! Τώρα όμως, σύμφωνα με τον Συρίγο, «η Τουρκία επανέρχεται και λέει "δεν συμφωνώ να είναι εκεί συστήματα και ζητώ να αποσυρθούν", οπότε για τις ανάγκες της συμμαχίας αποσύρονται»! Οι ίδιοι που έδωσαν το «πράσινο φως» για να μετακινηθούν οι πύραυλοι, σπρώχνοντας τον λαό πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, «διατάσσουν» τώρα την αναδίπλωσή τους, επειδή η ΝΑΤΟική σύμμαχος Τουρκία έχει γκριζάρει το μισό Αιγαίο και ετοιμάζεται με νομοσχέδιο να κανονικοποιήσει τις αμφισβητήσεις της, που γίνονται με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μονά - ζυγά χαμένος ο λαός από τις συμμαχίες, τους ανταγωνισμούς και τα σχέδια της αστικής τάξης, είτε με μπουνάτσα είτε με τρικυμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που έχουν περάσει σε άλλη φάση, ακολουθώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Προσπαθώντας μάλιστα να διασκεδάσει τις αντιφάσεις της πολιτικής τους, ο Συρίγος ισχυρίστηκε: «Το ΝΑΤΟ έχει αποδεχτεί την πάγια θέση μας ότι επειδή τα νησιά απειλούνται μπορεί να είναι στρατιωτικοποιημένα, όχι για τις ανάγκες της συμμαχίας αλλά για τις ανάγκες τις δικές μας». Το ακριβώς αντίθετο προκύπτει: Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει τα ελληνικά νησιά ως «συμμαχικά εδάφη» και ανάλογα διατάσσει τις δυνάμεις του σε πολεμικές συνθήκες. Με το ίδιο κριτήριο προσαρμόζει τη διάταξη όταν οι προτεραιότητες αλλάζουν, δίνοντας άλλοθι στο γκριζάρισμα της ελληνικής κυριαρχίας πάνω σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Από τα «ΝΑΤΟικά νησιά» και τις «ΝΑΤΟικές θάλασσες» ο λαός δεν πρόκειται να δει τίποτα καλό. Αντίθετα, ανοίγει η πόρτα σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους, από τη μετατροπή τους σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο, αλλά και σε «επίδικο» παζαριών και «διευθετήσεων», όπου το ζύγι κρατάει η βρώμικη ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Αμείλικτο

 

 

Τη Δευτέρα που μας πέρασε συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Αν άκουγε κανείς τον υφυπουργό, που απάντησε για λογαριασμό της κυβέρνησης, θα νόμιζε ότι στους χώρους δουλειάς επικρατεί μόνο «τάξη και αλφαδιά» και ότι τα εργοδοτικά εγκλήματα υπάρχουν μόνο ως αντιπαράθεση για τη μεθοδολογία στην καταγραφή.

Τραγική ειρωνεία... Την ώρα που τα ξεστόμιζε αυτά, ένας οικοδόμος στα Γιάννενα σκοτώνονταν μέσα σε φρεάτιο επειδή - όπως κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του - η εργοδοσία δεν πήρε ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας, που λογαριάζονται ως κόστος. Δύο ακόμα θάνατοι εργαζομένων ανέβασαν τον απολογισμό στους 4 νεκρούς και 6 τραυματίες από το περασμένο Σάββατο. Κανονικό μακελειό στους χώρους δουλειάς...

Η κυβέρνηση προκαλεί και νίπτει τας χείρας της. Τσιμουδιά για τους άθλιους νόμους που μετατρέπουν το μεροκάματο σε μαρτύριο για τους εργαζόμενους χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και τα 13ωρα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση. Για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που εξαναγκάζει 65άρηδες οικοδόμους να ακροβατούν στο μαδέρι.

ΕΕ: Βραβεύει «Τάγματα»… μακελάρηδων στο όνομα των σάπιων «αξιών» της


 

Σε μία αποκρουστική φιέστα μεσαιωνικού χαρακτήρα, βγαλμένη κατευθείαν από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ευρωπαϊκής Ιστορίας που η άρχουσα τάξη απένεμε «τίτλους ευγενείας» σε … «επιφανείς» μακελάρηδες των λαών, το Ευρωκοινοβούλιο απένειμε σήμερα τη «διάκριση» του μέλους του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας» σε διάφορα εμβληματικά για την αντιδραστικότητά τους πρόσωπα. Πρόκειται για διαχρονικούς πρωταγωνιστές στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον αντικομμουνισμό, δηλαδή τις σάπιες «αξίες» της.

Ως… «εξέχοντα» μέλη το Ευρωκοινοβούλιο ανέδειξε την… χωρίς ανάγκη συστάσεων, Άνγκελα Μέρκελ, τον γνωστό αντικομμουνιστή Λεχ Βαλέσα και τον επικεφαλής του διεφθαρμένου, αντιδραστικού Ουκρανικού καθεστώτος Β. Ζελένσκι, που αιματοκυλά το λαό του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ευρωατλαντικού στρατοπέδου με την καπιταλιστική Ρωσία. Ανάμεσα στα «αξιότιμα μέλη» περιλαμβάνονται επίσης «μπουμπούκια» όπως ο γνωστός Χ. Σολάνα, σοσιαλδημοκράτης πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ και πρώτος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική της, που πρωτοστάτησε στους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας Σ. Νιινίστο (συγγραφέας του πολεμικού εγχειριδίου της ΕΕ για τις προμήθειες των πρώτων 72 ωρών που πρέπει να εξασφαλίζουν οι λαοί της Ευρώπης, όταν ξεσπάσει ο πόλεμος), ο ορκισμένος αντικομμουνιστής, πρώην Πολωνός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γ. Μπούζεκ, η Μάγια Σάντου πρόεδρος της Μολδαβίας, προνομιακός εκπρόσωπος των συμφερόντων της ΕΕ στη χώρα της και ο μεγαλοτραπεζίτης της ΕΚΤ και διαπρύσιος κήρυκας της δημοσιονομικής πειθαρχίας Ζ.Κ. Τρισέ.