Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Της … σύνταξης





Μια ωραία ατμόσφαιρα...


Μια «εποικοδομητική συζήτηση» και μάλιστα για τη συμβατότητα της εξαγγελίας του πρωθυπουργού με βάση την «αξιολόγηση» των «θεσμών», υποτίθεται ότι έγινε χτες στο EuroWorking Group. Το οποίο, όμως, δεν κατέληξε σε καμία απόφαση για το θέμα κι έτσι θα επαναληφθεί και σήμερα. Αν μάλιστα στην εξέλιξη αυτή προστεθούν και οι χτεσινές δηλώσεις Σόιμπλε ότι «ή θα τηρηθούν οι κανόνες ή η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει», αλλά και ότι χρειάζεται αλλαγή της δομής της Ευρωζώνης, τις δηλώσεις Σαπέν της περασμένης βδομάδας περί «μονομερούς απόφασης» της Γερμανίας, την «κλήση σε απολογία» των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών στον Ντάισελμπλουμ για την απόφαση περί «παγώματος» των βραχυπρόθεσμων μέτρων, και όλα αυτά στο φόντο του «σκοτωμού» για το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και την απαξίωση κεφαλαίων για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική κερδοφορία, για δύο πράγματα είμαστε σίγουροι: Πρώτον, ότι η συζήτηση ήταν... «εποικοδομητική».
 
 Και δεύτερον, ότι όλο αυτό γίνεται για την εξαγγελία για το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους... 
 
Δουλευόμαστε!

21/12/1878 Γεννιέται ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι)




1878 Γεννιέται ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης. 

Εντάχθηκε από νεαρή ηλικία σε παράνομο μαρξιστικό όμιλο στην Υπερκαυκασία. Μέλος του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΣΔΕΚΡ) από την ίδρυσή του το 1898. Συμμετείχε στην Επανάσταση του 1905 - 1907. Στα 1912 έγραψε το βιβλίο «Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα».

Στην Οχτωβριανή Επανάσταση, συμμετείχε ως μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος των Μπολσεβίκων, μέλος του Στρατιωτικού Επαναστατικού Κέντρου της Πετρούπολης και της Στρατιωτικής Επαναστατικής Επιτροπής. Διετέλεσε λαϊκός επίτροπος των εθνοτήτων στην πρώτη σοβιετική κυβέρνηση. Στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου και της ξένης ιμπεριαλιστικής επέμβασης ήταν μέλος του Επαναστατικού Πολεμικού Συμβουλίου της Σοβιετικής Δημοκρατίας. 

Αντιπαρατέθηκε με την πολιτική των Τρότσκι, Μπουχάριν και άλλων για τα ζητήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ. Ηταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ' Διεθνούς. Το όνομα και η δράση του συνδέθηκαν με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τη νίκη της σοσιαλιστικής εξουσίας σε μια σειρά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. 


Για όλα αυτά λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος, από τον ταξικό αντίπαλο και τις δυνάμεις του οπορτουνισμού.

Ποιος (δεν) είναι με τον Σόιμπλε;




 
    Ποιος είναι με τον Σόιμπλε; Ποιος στο εσωτερικό της χώρας υποτάσσεται στα συμφέροντα της Γερμανίας αντί να υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας; 
   
 Να το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα. «Η ΝΔ είναι με τον Σόιμπλε». «Η ΝΔ κάνει ό,τι της υποδεικνύει ο Σόιμπλε», φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   
 Αν μη τι άλλο πρόκειται για θαυμάσια περιγραφή του πολιτικού τοπίου της χώρας: Ο ένας πόλος του δικομματικού δίπολου, ο ΣΥΡΙΖΑ, να κατηγορεί τον άλλο πόλο του δικομματικού δίπολου, τη ΝΔ – με την οποία μαζί ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο – ότι αποτελεί πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό της χώρας και ότι υπηρετεί ξένα συμφέροντα. 
  
  Πάμε τώρα να δούμε, ακολουθώντας την ίδια τη δική τους λογική, να απαντήσουμε στο επόμενο ερώτημα: Και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιόν είναι;   
  
  Εδώ, καθώς το επίπεδο του νεοδικομματισμού δεν αξίζει να χαραμίσεις κάποιο εργαλείο της προκοπής για να τον περιγράψεις, θα αξιοποιήσουμε τον αείμνηστο Τσαγανέα, ο οποίος ήταν σαφής: «Όταν δυο απόψεις συμπίπτουν με μια τρίτην, τότε απαραιτήτως συμπίπτουν και μεταξύ τους, αγαπητέ μου. Βεβαίως – βεβαίως»!

    Τι γνωρίζουμε, λοιπόν, για τον Σόιμπλε; Γνωρίζουμε ότι συμφωνεί μαζί του η Μέρκελ (σσ: οι μόνοι που φαίνεται δεν το έχουν καταλάβει ακόμη είναι τα τσακάλια της «θεωρίας των παιγνίων…).