Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Εκτοξεύονται οι τιμές διοδίων στην Εγνατία - Αύξηση 150% στα Μάλγαρα!



Πώς διαμορφώνονται οι τιμές με την Κοινή Υπουργική απόφαση Τσακαλώτου, Σπίρτζη - Από 1,20 ευρώ σήμερα, η τιμή για τα Μάλγαρα απογειώνεται στα 3 ευρώ!

Στα ύψη θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι τιμές των διοδίων που ήδη υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της, όπως προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ και συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Παράλληλα, με την απόφαση καταργείται κάθε απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων για όλους τους οδηγούς, εκτός των ανέργων. Οι τελευταίοι θα διέρχονται από τους σταθμούς μόνο με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Την Τετάρτη 13 Ιούνη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη



Στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη κόντρα στο νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την τέταρτη «αξιολόγηση» που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 13 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Παγκόσμια έκθεση: Εργασιακός και συνδικαλιστικός Μεσαίωνας





Από Panos στο Ιούν 9, 2018 Διεθνή

  Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο δείκτης της ITUC 2018, αφορά το 2017, για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο ταξινομεί 142 χώρες, σύμφωνα με 97 διεθνώς αναγνωρισμένους δείκτες. Αξιολογεί σε ποιες χώρες τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται καλύτερα από τον νόμο αλλά και εφαρμόζονται στην πράξη. Η σύγκριση γίνεται με τα στοιχεία του 2016.

Παρόλο που η ITUC, Παγκόσμια Συντονιστική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, είναι ρεφορμιστική και υπέρ της ταξικής συνεργασίας, τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει κάθε χρόνο για τα εργατικά δικαιώματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον δείχνοντας την ραγδαία χειροτέρευση των εργατικών δικαιωμάτων την όλο αυξανόμενη ασυδοσία του κεφαλαίου αλλά και την βία του κρατικού μηχανισμού υπέρ της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με την Έκθεση:
  • Το 65% των χωρών αποκλείει ορισμένες ομάδες εργαζομένων από το εργατικό δίκαιο, συνήθως εισαγόμενο εργατικό δυναμικό και μετανάστες.
  • Το 87% των χωρών παραβιάζουν το δικαίωμα της απεργίας. 
  • 81% των χωρών αρνούνται σε ορισμένους ή όλους τους εργαζομένους να έχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
  • Από τις 142 χώρες που διερευνώνται, οι 54 αρνούνται ή περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία γενικότερα. 
  • Ο αριθμός των χωρών όπου οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε σωματική βία και απειλές αυξήθηκε κατά 10% (από 59 έγινε 65) και περιλαμβάνει Μπαχρέιν, Ονδούρα, την Ιταλία και το Πακιστάν. 
  • Οι χώρες όπου οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται και κρατούνται φυλακισμένοι αυξήθηκε από 44 το 2016 στις 59 το 2017.

Μεσοπρόθεσμο: Μέτρα λεηλασίας και μνημόνια διαρκείας



Μεσοπρόθεσμο: Μέτρα λεηλασίας και μνημόνια διαρκείας – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 

 
 
Πλειάδα σκληρών μέτρων που θα σπρώξουν ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού περιέχει ο νέος εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
 
Το πολυνομοσχέδιο «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας 
Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022» θα μπει για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη 14 Ιούνη.

Το αντιλαϊκό νομοθέτημα περιέχει τα προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης» και συνοδεύεται από το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

Το νέο Μεσοπρόθεσμο μειώνει συντάξεις και αφορολόγητο, με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα 42 δισ. ευρώ ως το 2022! Με τον τρόπο αυτό ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη τα πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 5% του ΑΕΠ το 2022, παρότι η κυβερνητική πλειοψηφία υποσχόταν ότι αυτά θα ανέρχονταν στο 3,5% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα τα «πρωτογενή πλεονάσματα» από 6,87 δισ. ευρώ το 2018 (3,56% του ΑΕΠ), φτάνουν στα 11,04 δισ. ευρώ το 2022 (5,19% του ΑΕΠ)!

Στάση ευθύνης η καταδίκη δικαστικών αποφάσεων που δίνουν αέρα στα πανιά της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ




Σε κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν οι χρυσαυγίτες Ματθαιόπουλος, Ζησιμόπουλος και Γρέγος (κατηγορούμενοι όλοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής ). Έσπευσαν δηλαδή να εισπράξουν με κατάσχεση τα ποσά που τους επιδίκασε η 174/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από την εφέτη Δ. Σίσκου.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή υποχρέωνε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ να καταβάλει στους χρυσαυγίτες χρηματική ικανοποίηση για «ηθική βλάβη» τους, επειδή σε συνέντευξή του άσκησε κριτική σε δημάρχους και περιφερειάρχες, γιατί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης της πάλης του Ελληνικού λαού κατά του φασισμού, προσκάλεσαν βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμιζε ότι η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της αποτελούν τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των κουκουλοφόρων καταδοτών, των δοσίλογων συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας μας, των «ταγματασφαλιτών», που, πλάι-πλάι με τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, διέπραξαν απάνθρωπα, τερατώδη και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.

Ο Πελετίδης πληρώνει εισιτήριο για εκδήλωση του Δήμου κι αποδεικνύει στην πράξη γιατί διαφέρει… (ΦΩΤΟ)

 
 
Όποιος δεν πληρώνει, δεν μπαίνει. Κι ο κανόνας δεν έχει εξαιρέσεις, όπως αποδεικνύει μια φωτογραφία με τον Κ. Πελετίδη να πληρώνει κανονικά εισιτήριο, για να παρακολουθήσει μια βραδιά Jazz στο αίθριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Πατρέων έχει κόψει δραστικά τους τζαμπατζήδες στις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και κάθε πολιτιστική δραστηριότητά του. Όπως είχε σχολιάσει και ένας τοπικός δημοσιογράφος σε ένα παλιότερο άρθρο του: “κόπηκαν οι προσκλήσεις, χάσαμε τους επίσημους…”

Όποιος δεν πληρώνει, δεν μπαίνει. Κι ο κανόνας δεν έχει εξαιρέσεις. Το αποδεικνύει το παρακάτω φωτογραφικό στιγμιότυπο, με το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να πληρώνει κανονικά το εισιτήριό του, για να παρακολουθήσει μια βραδιά Jazz στο αίθριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Κι έτσι αποδεικνύει στην πράξη γιατί διαφέρει ένας κόκκινος δήμαρχος από τους υπόλοιπους…



Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα


1. Πέφτουμε και σηκωνόμαστε μόνοι μας.
 
2. Δόξα τω Θεώ, η προφορική παράδοση συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ο ρέοντας λόγος.
 
3. Είναι ανίκανοι να αντισταθούν σε κάθε πίεση Ευρωπαίων και Αμερικανών. Τι κάνουν λοιπόν; 
Δέχονται τις εντολές και έπειτα χάνονται στη μετάφραση, προσπαθώντας να αμβλύνουν όσο μπορούν τους όρους, για να τους παραδώσουν με μορφή δώρου στους πολίτες.
 
4. Οπως λέει ο σοφός, όποιος έχει μόνο τη γνώμη ή το γούστο των άλλων ή όποιος απλώς μιμείται, αυτός είναι ο δούλος.
 
5. Αν ο Τσίπρας κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, τάζοντας όπως πάντα και αποκαλύπτοντας νέα σκάνδαλα χρησιμοποιώντας λόγο παιδαγωγικό προς το κοινό, θα συνεχίσει την τυχοδιωκτική πορεία του. Με την αρχή της ανταπόδοσης σε όσους τον ψήφισαν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η νίκη πάνω στις δυνάμεις του κακού τέρπει το πόπολο. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός, γεμάτος «εκρήξεις» απροσδόκητης καλοσύνης και τρυφερότητας, κυρίως προς τους συνταξιούχους.