Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Όσες φιέστες και φωτογραφήσεις και να στήσει ο υπουργός Υγείας, θα είναι πάντα ανεπιθύμητος από τους υγειονομικούς.

 

 

Για άλλη μια «στημένη» φωτογράφηση κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καθώς -όπως επισημαίνει- «τη Δευτέρα 19 Αυγούστου εθεάθη ξαφνικά και χωρίς ενημέρωση, κατά την προσφιλή του τακτική τελευταία μήπως και γλιτώσει το γιουχάρισμα που δέχεται όπου εμφανισθεί, στην ορκωμοσία των νέων συναδέλφων νοσηλευτών που διορίζονται στο νοσοκομείο μας. Φυσικά δεν παρέλειψε να διαφημίσει την παρουσία του με την απαραίτητη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας χωρίς ντροπή ότι "ενισχύεται το δυναμικό του νοσοκομείου ώστε να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες"!, και ότι θα ορκιστούν συνολικά 165 νοσηλευτές».

Και υπογραμμίζει τι ακριβώς ξέχασε «να "ποστάρει" ο υπουργός:

Δεν καταπίνεται!

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εφαρμογή των αυξήσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση σε 800 και πλέον φάρμακα, με τη δικαιολογία ότι αν δεν γίνουν «βιώσιμα» εμπορικά, οι φαρμακοβιομηχανίες θα τα αποσύρουν και οι ασθενείς θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα. Ενόψει των αυξήσεων, οι οποίες φτάνουν έως και 480%, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για «φτηνά» φάρμακα που γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα, για την αγορά που «δεν σηκώνει τόσο χαμηλές τιμές», για τον κίνδυνο να χάσουν ασθενείς τη θεραπεία τους. Παρουσιάζουν τις αυξήσεις ως «αναγκαίες» και ταυτόχρονα ως το «μικρότερο κακό», για να κάνουν πιο εύπεπτες τις ανατιμήσεις και να προλάβουν τις αντιδράσεις, όταν σε λίγες μέρες θα αυξηθούν οι τιμές. Το ...χάπι της προπαγάνδας τους όμως δεν καταπίνεται με τίποτα! Μιλάνε για «φτηνά» χάπια, όταν υπάρχει σκεύασμα που η τιμή του θα αυξηθεί από 0,96 σε 5,25 ευρώ (!), προκαλώντας «εγκεφαλικό» σε όποιον το χρειάζεται. Μιλάνε για τον κίνδυνο ελλείψεων στην αγορά, όταν είναι γνωστό ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν διστάζουν να αποσύρουν οποιοδήποτε φάρμακο (φτηνό ή ακριβό) για να εκβιάσουν ανατιμήσεις ή για να το πουλήσουν ακριβότερα στο εξωτερικό, με τις «παράλληλες εξαγωγές». Και, βέβαια, η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα θεωρούν πέρα από κάθε συζήτηση ότι ένα τόσο αναγκαίο αγαθό όπως το φάρμακο θα παράγεται και θα διανέμεται ως εμπόρευμα, με κριτήριο το κέρδος, που σημαίνει «πλήρωνε για να έχεις». Ο,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να «χρυσώσουν το χάπι» του βάρβαρου συστήματος που υπηρετούν και υπερασπίζονται!

Φορο-πρέσα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τα στοιχεία που καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» για τη φοροαφαίμαξη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων είναι αποκαλυπτικά:

  • 400.000 μικροεπαγγελματίες βιοπαλαιστές θα πληρώσουν φόρο μεγαλύτερο κατά 65,3% σε σχέση με πέρυσι, κατ' εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου για τα ανύπαρκτα τεκμαρτά εισοδήματα που ψήφισε η κυβέρνηση, κάτω από τις οργισμένες αντιδράσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Προφανώς, όλοι αυτοί δεν είναι «πλούσιοι» που τους «αποκάλυψε» η κυβέρνηση... Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έδιναν και δίνουν μάχη επιβίωσης, τώρα με χειρότερους όρους. Επιβεβαιώνεται ο ξεκάθαρα φορομπηχτικός σκοπός αυτού του κατάπτυστου νόμου. Αυτή είναι η «φορολογική δικαιοσύνη» και η «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», που περιέχονται στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Αυτές που με προσήλωση 100% υλοποιούν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα.
  • Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο 7μηνο του 2024 είναι αυξημένα κατά σχεδόν 4 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό! Συγκεκριμένα, το κράτος αφαίρεσε από τις τσέπες μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων 37,5 δισ. ευρώ σε έμμεσους και άμεσους φόρους, από 33,7 δισ. ευρώ πέρυσι. Μόνο για τον Ιούλη οι κρατικές εισπράξεις εκτοξεύτηκαν στα 7,5 δισ., από 5,9 δισ. τον ίδιο μήνα πέρυσι.