Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Να παρθεί πίσω η κατάπτυστη απόφαση για κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους»

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους» προωθεί η κυβέρνηση με επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, που κοινοποιείται αυτό το διάστημα προς όλους τους δήμους. 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα αναφέρει:  

«Η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», που κοινοποιείται αυτό το διάστημα, με επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού σ’ όλους τους δήμους, καταγγέλλεται ως απαράδεκτη από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους φορείς τους και τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, με την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστα ψίχουλα χρηματοδότησης από τη μεριά της ΓΓΑ .Την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν υποκριτικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του εκλεκτούς τους στην Τοπική Διοίκηση ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Ταλιμπανίζοντας μετ' ευτελείας

 


Οι Ταλιμπάν είναι εδώ. Ζουν ανάμεσά μας (Ταλιμπάν = σπουδαστής). Οχι με την «εξωτική» τους μορφή, παντελόνι, σαρίκια, μούσια, όπλα, αλλά με λάβαρο την ατομική τους άποψη και τον ιερό πόλεμο της δύναμης επιρροής της, ώστε όταν καταφέρει να επιβληθεί σε πολλούς να εξασφαλίζει την προσοδοφόρα νέα μορφή εξουσίας που λέγεται ινφλουένσερ (επιδραστικός). Ετσι έρχονται οι χορηγοί, επώνυμοι ή και ανώνυμοι, και σε χρηματοδοτούν για να λες αυτό που θέλουν με τρόπο που να φαίνεται ότι εκθέτεις ελεύθερα τη γνώμη που διαμόρφωσες ολομόναχος. Δηλαδή μπορείς να ταλιμπανίζεις περί παντός επιστητού, εναντίον οποιουδήποτε, λάμποντας έστω και προσωρινά σε μια χρυσοτόκο εικονική πραγματικότητα.
 
Στη Δύση αυτοί που φρικάρουν με τους Ταλιμπάν και την μπούρκα είναι άριστοι σπουδαστές των ηδονών της εξωτικής Ανατολής. Για παράδειγμα, στα είδη του μαζικού δυτικού τουρισμού δεκαετίες άνθισε ο σεξουαλικός τουρισμός στην Απω Ανατολή για μασάζ σώμα με σώμα, όργια με ανήλικα κοριτσάκια και αγοράκια, κι άλλα τέτοια «αγαθά» του παγκοσμιοποιημένου εμπορίου σάρκας. Τα παραμύθια της Χαλιμάς δεν τα ξέρει κανείς. Στην πλειονότητά τους είναι αμετάφραστα.

Κατέθεσαν ως Αναφορά το ψήφισμα των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

 

Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς, το Σάββατο 21/8 
Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς, το Σάββατο 21/8

Ως Αναφορά, κατέθεσαν στη βουλή το ψήφισμα της συγκέντρωσης των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα σε μορφή PDF. 

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που ενεκρίθη στην πρόσφατη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, στον κόμβο της Στροφυλιάς, κατατέθηκε ως Αναφορά για τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & θρησκευμάτων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των πυρόπληκτων. 

902gr

Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ: Γεγονότα και παραχαράξεις (του Νίκου Μπογιόπουλου)


Παρατήρηση 1η: Ο φασισμός γεννιέται μέσα στους υπονόμους του συστήματος της καπιταλιστικής αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης, της διαφθοράς. Ειδικά, δε, σε συνθήκες κρίσης αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος, ο φασισμός γιγαντώνεται και αξιοποιείται από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ ώστε να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με μοχλό τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

    Παρατήρηση 2ηΑνάλογα με το μέγεθος της κρίσης ορίζονται και οι ανάγκες της οικονομικής ολιγαρχίας. Για να τσακίσει τις αντιστάσεις ή για να ξεστρατίσει την οργή που προκαλεί η πολιτική της, με την οποία μετακυλύει τα βάρη της κρίσης στο λαό, ο φασισμός αξιοποιείται είτε ως επικουρικός παρακρατικός μηχανισμός της εξουσίας της, είτε ακόμα και ως επίσημη μορφή πολιτικής διαχείρισης των υποθέσεών της.

  • Αυτό συνέβη το 1919 στην Ιταλία όταν ο μεγιστάνας Ανιέλι έπαιρνε από το χεράκι τον Μουσολίνι και τον παρουσίαζε στους βιομηχάνους, στην έδρα του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Ιταλίας, ως τον πιστότερο υπηρέτη της τάξης τους.
  • Αυτό συνέβη όταν συγκροτούνταν τάγματα εφόδου χρηματοδοτούμενα από εργοστασιάρχες και  χτυπούσαν εργάτες και απεργίες, όπως γινόταν το 1920 στην Ιταλία από τους μελανοχίτωνες.
  • Αυτό συνέβη όταν ο βασιλιάς Βιτόριο Εμμανουέλε έπαιρνε  υπό την αγκάλη του τον «Ντούτσε» και τον διόριζε πρωθυπουργό το 1922.
  • Αυτό συνέβη στη Γερμανία με τον Χίτλερ να κάνει πραξικόπημα το 1923 και δέκα χρόνια αργότερα οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι να τον διορίζουν καγκελάριο.

Παλιά και νέα παραμύθια για το «ξέπλυμα» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

 

Associated Press

Μετά από 20 χρόνια ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων τους γκρεμίζουν για ακόμα μια φορά τα απατηλά προσχήματα περί «ελευθερίας», «δημοκρατίας», «διεθνούς ασφάλειας» κ.ο.κ., τα ίδια αστικά επιτελεία που αναμασούσαν συστηματικά αυτά τα εξόφθαλμα παραμύθια για τον περιβόητο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» πιάνουν ξανά δουλειά...

Με ένα μπαράζ «βαθυστόχαστων» αναλύσεων, ερωτημάτων και «διδαγμάτων», επιχειρούν να «ξεπλύνουν» τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, τόσο του παρελθόντος όσο και αυτές που εξελίσσονται και αυτές που βρίσκονται ήδη στα σκαριά, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το ποιο ήταν το πραγματικό περιεχόμενο της επέμβασης στο Αφγανιστάν αλλά και από την ουσία των σημερινών εξελίξεων, παλεύουν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν ενεργά εδώ και 20 χρόνια στην επέμβαση στο Αφγανιστάν και μπλέκουν όλο και βαθύτερα τον λαό και τη χώρα στους νέους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.