Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Μέτρα εδώ και τώρα!



Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και το λαό για την πανδημία και να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, συνολικά για την προστασία της υγείας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Τα χτεσινά νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και η εξέλιξη των κρουσμάτων ιδιαίτερα τις τελευταίες βδομάδες χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου και δεν επιτρέπουν καμιά καθυστέρηση, καμιά υπεκφυγή.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την αποσπασματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων που πήρε, με αποκλειστικό γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα αυτών του τουρισμού και των μεταφορών, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες, το γεγονός ότι πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα Υγείας παραμένει με τα ίδια ή και ακόμα μεγαλύτερα κενά και ελλείψεις, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την προκλητική προσπάθεια να φορτώσει στο λαό και τη νεολαία την αύξηση των κρουσμάτων.

Σταθερότητα


«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα δημιουργήσουν ένα κανάλι κατανόησης. Ξέρετε, το λέμε σε αυτούς που αναφέρονται στις δικές μας αντιπαραθέσεις, ότι όπως έχετε εσείς τα δίκια σας, το ίδιο πιστεύει και η άλλη πλευρά, επομένως μη βιάζεστε να μας κρίνετε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και υποστηρίζουμε τη σταθερότητα στην περιοχή, ελπίζουμε ότι το κανάλι που αναπτύσσεται μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας θα έχει αποτέλεσμα. Είμαστε φίλοι της Ελλάδας, σημαντικοί συνεργάτες και ευελπιστούμε στη συνεργασία και της Τουρκίας». Αυτό απάντησε σε συνέντευξή του ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, που επισκέφτηκε πρόσφατα την Κρήτη, σε ερώτηση για το πώς βλέπει την αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ισραηλινός πρέσβης συστήνει ...μεγαλύτερη κατανόηση για τα «δίκαια του άλλου», στην προκειμένη περίπτωση της Τουρκίας, που αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα λειτουργήσουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά «κανάλια» και ότι θα «τρέξουν» οι αναγκαίες διευθετήσεις, για να υπάρχει «σταθερότητα στην περιοχή». Την ίδια ιμπεριαλιστική σταθερότητα επιδιώκει άλλωστε το Ισραήλ και μέσα από τα «πολυμερή σχήματα», όπου μετέχει μαζί με την Ελλάδα, υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, στην Ανατ. Μεσόγειο.

Επικίνδυνη από την αρχή ως το τέλος...



«Εθνική στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος» ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «αποσπασματικότητα» στη διαχείρισή της. Οσο πίσω, όμως, κι αν πάει κανείς, θα διαπιστώσει ότι τέτοια στρατηγική στην εξωτερική πολιτική όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει συνέχεια και συνέπεια, με τον προηγούμενο να παραδίδει τη σκυτάλη στον επόμενο, πηγαίνοντας ο καθένας ένα βήμα πιο πέρα την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, με πυξίδα τα συμφέροντα της αστικής τάξης, για τα οποία διαγκωνίζονται μεταξύ τους η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό προσπαθεί να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ... Αλλωστε, πάνω σ' αυτήν την αδιαμφισβήτητη «σταθερά» διαμορφώνεται και το έδαφος της συναίνεσης όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στις επικίνδυνες διευθετήσεις που προωθούνται στα Ελληνοτουρκικά με αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα, για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου.