Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

“Mέρα χαράς, ευχαριστούμε το Θεό” – Ξεχειλίζει ενθουσιασμό Ισραηλινός πολιτικός για την θανατηφόρα έκρηξη στη Βηρυτό



Ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως “Αν ήμασταν εμείς, και ελπίζω να ήμασταν εμείς, θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι γι’αυτό και έτσι θα δημιουργήσουμε μια ισορροπία τρόμου”. 

Την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες της καταστροφικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 135 νεκρούς και 5000 τραυματίες, όπως και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ιστορικής πρωτεύουσας του Λιβάνου, ο ισραηλινός πολιτικός Μοσέ Φεϊγκλίν όχι μόνο δεν κρύβει τη χαρά του για το πλήγμα που υπέστη η εχθρική προς το Ισραήλ χώρα, αλλά εκφράζει την ελπίδα(!) να υπάρχει ανάμειξη του ισραηλινού κράτους στο περιστατικό.

Προσέξτε με, είμαι αυτός που επέζησε, φίλε Οπενχάιμερ!


                                                   
 
 
...Είμαι
ένας δραπέτης απ' όλα τα βασίλεια της γης.
Έχω μέσα μου την πατρίδα μου. Κι έχω μες στην καρδιά μου
τους ανθρώπους απ' όλα τα έθνη της γης. Σας τους έφερα!
Εγώ σας τους έφερα, φίλε Οπενχάιμερ!
                                                      Στριγγλίζοντας
οι φωνές τους γυρίζουνε πάνω απ' τον ύπνο σας
και μέσα στον ύπνο σας κρέμονται σαν
κλωστές κεραυνού στ' απροστάτευτα τζάμια σας,
κόβονται απότομα σε σήματα μορς και σκορπίζονται
στο στερέωμα
σπαθίζοντας μέσα στα μάτια σας το παράπονο του αδελφού σας.
Χτυπάμε την πόρτα σας και περνάμε ένας - ένας
και πάλι γυρίζουμε και πάλι χτυπάμε και πάλι και πάλι, 
ουρές ατελείωτες, 
μετρείστε μας, φίλε Οπενχάιμερ, μετρείστε, να ξέρετε πόσες 
είναι περίπου οι στρατιές που προορίσατε για το θάνατο.

Δεν ξεχνάμε, δυναμώνουμε τον αγώνα για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


75 χρόνια συμπληρώνονται από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
 
 
Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από τότε που οι ΗΠΑ - την 6η Αυγούστου του 1945 στη Χιροσίμα και λίγες μέρες μετά, την 9η, στο Ναγκασάκι - πραγματοποίησαν ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τη ρίψη για πρώτη φορά της ατομικής βόμβας και με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και πολύ περισσότερους τα επόμενα χρόνια, λόγω των συνεπειών της ραδιενέργειας.

Σαφής στόχος του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των ΗΠΑ ήταν να εκφοβίσει τους λαούς, να στείλει "μήνυμα" στην ΕΣΣΔ και στο ανερχόμενο κομμουνιστικό κίνημα, καθώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ήδη ουσιαστικά τερματιστεί και η χρησιμοποίηση των πυρηνικών όπλων δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην έκβασή του.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θα απέχει και σήμερα από μια ακόμα συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου



Θα απέχει και σήμερα 6 Αυγούστου από μια ακόμα συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, καθώς δεν νομιμοποιεί μια σειρά κρίσιμες αποφάσεις, όπως, «την παράδοση των αστικών συγκοινωνιών και της ΔΕΘ στη κερδοσκοπία μεγαλοεπιχειρηματιών».

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, απέτυχε στη πρώτη προσπάθεια της, εν μέσω θέρους, με συνεδρίαση δια περιφοράς, να περάσει «εν κρυπτώ», τη παράδοση αστικών συγκοινωνιών και ΔΕΘ στη κερδοσκοπία μεγαλοεπιχειρηματιών», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Δεν το βάζει κάτω. Συγκαλεί 2η συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, για σήμερα 6/8/2020.

Πάλι χωρίς δημοσιότητα, χωρίς παρουσία φορέων με τεκμηριωμένες ενστάσεις.
Με στρατιωτική πειθαρχία στις διαταγές κυβέρνησης και Συνδέσμων Βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων, μετατρέπει το δήμο σε παραμάγαζο τους και «διεκπεραιωτή». Με το ψευτοσύνθημα «έργα και όχι λόγια», στιγματίζει το δημοτικό συμβούλιο σαν άχρηστο «καφενείο», συζητά τον περιορισμό ή διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο λαός όσα συμβαίνουν στη πλάτη του και με τα λεφτά του».

Οταν στην άμμο χτίζεις παλάτια για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι…



Πρόσφατα στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ συζητήθηκε η έγκριση του επιχειρησιακού σχεδίου του ΠΑΓΝΗ 2020-2023. Ενα σχέδιο προσαρμοσμένο στις διαχρονικές περικοπές των κρατικών δαπανών για την Υγεία, που εξυπηρετεί την προσπάθεια εξασφάλισης εσόδων για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του νοσοκομείου από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς - πελάτες. Προσαρμοσμένο στην ΑΕ Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

* * *
 
Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο επιχειρησιακό σχέδιο δεν γίνεται αναφορά σε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου ούτε σε πλήρη στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Αντίθετα, γίνεται προσπάθεια για «μείωση λειτουργιών κόστους και εξοικονόμηση πόρων» και προβλέπεται «αύξηση προσωπικού μέσω εκτάκτων προσλήψεων», δηλαδή επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και η επέκταση των κλινών της Παθολογικής και της ΜΕΘ θα γίνουν με παράλληλη συρρίκνωση άλλων τμημάτων (π.χ. της Νεφρολογικής, της Παιδοχειρουργικής, της Ψυχιατρικής).

Εφιάλτης


Στη φωτό ο Χ. Πισσαρίδης 
Στη φωτό ο Χ. Πισσαρίδης
Πηγή: Eurokinissi

Ένας πραγματικός εφιάλτης, με στόχο να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού, είναι η έκθεση της «Επιτροπής Πισσαρίδη», με βάση την οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το φθινόπωρο στην Κομισιόν το σχέδιό της για την εκταμίευση κονδυλίων από το περιβόητο «Ταμείο Ανάκαμψης».

Το σχέδιο, γραμμένο λέξη λέξη «διά χειρός κεφαλαίου» και των απαιτήσεών του, επιβεβαιώνει πως από τα λεφτά αυτά που θα καταλήξουν στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, αλλά αντίθετα θα τα πληρώσουν μέχρι τέλους, με νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Στην προμετωπίδα του, εξάλλου, το κυβερνητικό σχέδιο έχει την επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών ανατροπών και την παραπέρα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, μεταξύ άλλων με νέα μέτρα για ενίσχυση της «ευελιξίας», μείωση του λεγόμενου «κόστους εργασίας», διευκόλυνση των απολύσεων, πάμφθηνο εργατικό δυναμικό από τη «δεξαμενή» των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυναικών.