Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ Εδώ θεριεύει η πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θα τα καταφέρει. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Χαρά, συγκίνηση και περηφάνια! Για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, για τα παιδιά της ΚΝΕ που φτάνουν από πολύ μακριά και τραβούν πολύ μακριά, για το μέγα «ναι» στη ζωή και για τον όρκο που ανανεώνεται κάθε χρόνο, για τον σοσιαλισμό!

Χαρά, συγκίνηση και περηφάνια για όλες τις γενιές αυτών των 50 χρόνων που συναντιούνται εδώ και τέσσερις μέρες στο Φεστιβάλ, μαζί με δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Μια συνάντηση με το βλέμμα στο παρόν και στο μέλλον μας!

Όλο αυτό το συναίσθημα και τη δύναμη συμπύκνωσε η ανεπανάληπτη πολιτική συγκέντρωση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, γιατί από το σύστημα του πολέμου, της φτώχειας, της αδικίας που συναντάμε σε κάθε μας βήμα και σε κάθε αναπνοή μας, υπάρχει διέξοδος: «Εδώ ζωντανεύει η ελπίδα, εδώ φουντώνει η αγωνιστική αισιοδοξία και θεριεύει η πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θα τα καταφέρει, οι λαοί όλου του κόσμου θα τα καταφέρουν, θα βγουν νικητές».

«Καλωσορίζουμε στον χώρο του Φεστιβάλ τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες από την ίδρυση της ΚΝΕ έως σήμερα, που όλα αυτά τα χρόνια έχτιζαν αυτή τη μικρογραφία του μέλλοντος, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"», ακούγεται από τα μεγάφωνα και οι σημαίες αρχίζουν ήδη να ανεμίζουν, τα κόκκινα λάβαρα, μαζί και με παλαιστινιακές σημαίες της προλεταριακής αλληλεγγύης. Στον χώρο ηχεί ο «Ύμνος της ΚΝΕ»! Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινάει με ένα σύντομο βίντεο για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ. Στη συνέχεια ανεβαίνει στο βήμα και απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα ακούστηκε η «Διεθνής», οι γροθιές υψώθηκαν και η εικόνα της Κεντρικής Σκηνής η καλύτερη απόδειξη ότι εδώ γράφουμε Ιστορία, παλεύουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Θα τα καταφέρουμε!

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Μάικ Ματιάμπα και τον ΓΓ της, Μπάμπη Κυρίτση. Επίσης, ο Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon» (Amazon Labor Union) και η Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ.

Την συγκέντρωση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των 44 Κομμουνιστικών και Εργατικών Νεολαιών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Ακόμη, ο πρέσβης της Κούβας, Αραμίς Φουέντε Ερντάντες και ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Yussef Dorkho.

Επιπλέον, έδωσαν το «παρών»: Η Μάγδα Φύσσα. Οι ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός, Αντώνης Ξένος, Ελένη Γερασιμίδου, Αγγελική Ξένου και ο Νίκος Καραγιώργης, πρόεδρος του ΣΕΗ. Οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιάννης Μηλιός και Νότης Μαριάς. Ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός. Ο Νάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του ΕΕΤΕ. Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του ΠΜΣ. Ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης. Ο Βασίλης Βασιλάτος, σύνθετης - μουσικός. Ο Άκης Αποστολίδης, διευθυντής φωτογραφίας. Οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Λιάτσος, Ιωάννα Κολοβού, Νίκος Αγγελίδης, Μιχάλης Λεάνης. Ο Βασίλης Πριμηκύρης. Οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης,  Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος,  Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος.