Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ε, όχι και «φρουρός» των δασών το Ταμείο Ανάκαμψης!


Πάνω στις στάχτες που άφησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, αναζωπυρώνεται ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία θα μπορούσαν τάχα να ενισχύσουν τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «ανίκανη» να τα απορροφήσει.

Και μόνο το γεγονός ότι όλη η συζήτηση «γυρνάει» γύρω από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οτι όλοι τους θεωρούν δεδομένους τους δημοσιονομικούς «κόφτες» και τις «αντοχές της οικονομίας», που δεν επιτρέπουν ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες του λαού, ανάμεσά τους και για την προστασία του φυσικού πλούτου. Οπότε, για να προσπεράσουν αυτό το αδιέξοδο απέναντι στη λαϊκή οργή, σπρώχνουν τη συζήτηση στο ...δημοσιονομικά απάνεμο λιμάνι του Ταμείου Ανάκαμψης, κοροϊδεύοντας συνειδητά τον λαό ότι από εκεί θα προκύψει η λύση για τη σωτηρία των δασών, της περιουσίας του, ακόμα και της ζωής του.

* * *

Η πραγματική συζήτηση όμως δεν αφορά την «καλή» ή «κακή» διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης - άλλωστε, τα κονδύλιά του είναι μετρημένα κουκιά για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους - αλλά το γεγονός ότι και στο ζήτημα της γης, της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, της πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, η πολιτική του ενός είναι προέκταση της πολιτικής του άλλου. Και είναι αυτή που ευθύνεται για την καταστροφή από πυρκαγιές του 37% του δασικού πλούτου στην Αττική τα τελευταία 8 χρόνια.

Επιβράβευση

 

Για κάθε έναν νεκρό Παλαιστίνιο στις 320 μέρες του πολέμου, οι ΗΠΑ «επιβραβεύουν» το Ισραήλ με 500.000 δολάρια σε νέα όπλα, για να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο. Μετά από 40.000 δολοφονίες στη Γάζα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στρατιωτική βοήθεια - μαμούθ στο Ισραήλ, ύψους 20 δισ. δολαρίων για τα επόμενα χρόνια, που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, οβίδες για άρματα μάχης, βλήματα για ολμοβόλα κ.ά. «Οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ και είναι ζωτικό για την αμερικάνικη εθνική ασφάλεια να βοηθήσουμε το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει ισχυρές αμυντικές δυνατότητες», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και ξεδιάντροπα χαρακτηρίζει τη στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ «μέσο αποτροπής περιφερειακών απειλών»! Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος - δολοφόνο, επιβεβαιώνοντας ότι το μακελειό και ο κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή έχει τη δική τους ανεξίτηλη σφραγίδα, δίνοντας απάντηση και σε εκείνους που βλέπουν μόνο τον «ακροδεξιό Νετανιάχου» ως υπεύθυνο της σφαγής, ή καλλιεργούν εφησυχασμό για τον ρόλο μιας επόμενης κυβέρνησης Τραμπ. Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, με απλόχερη στήριξη στο Ισραήλ, είναι στρατηγική επιλογή των Ευρωατλαντικών, στον ανταγωνισμό τους με την Κίνα, τη Ρωσία και τους περιφερειακούς τους συμμάχους, που σπέρνει μπαρούτι στην περιοχή, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Θέλει να επιβάλει σιωπητήριο και συναίνεση μπροστά στη λαϊκή οργή!

 

Παραμύθι ...χωρίς δράκο και η «ταχεία αποκατάσταση», αν σκεφτεί κανείς ότι οι πληγέντες προηγούμενων καταστροφών δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε τα ψίχουλα της «κρατικής αρωγής»

 

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις περί «επιτυχημένης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς»
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις περί «επιτυχημένης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς»
Σιωπή νεκροταφείου και κλίμα ...εθνικής συνεννόησης πάνω στα αποκαΐδια του κυβερνητικού σχεδιασμού και της καταστροφής που προκάλεσε από Βαρνάβα μέχρι Χαλάνδρι, θέλει να επιβάλει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικά, σε μήνυμά του χτες για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, με θράσος επέμεινε ότι «όπως κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή, θα πρέπει να είναι μια στιγμή περισυλλογής και αυτογνωσίας και αναγνώρισης ότι ο τόπος προχωράει μπροστά μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και την τοξικότητα, η οποία δυστυχώς δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια».

Προκλητικότατος εξέφρασε μάλιστα και την ...ελπίδα του «οι στιγμές αυτές περισυλλογής με τον τρόπο τους να μας κάνουν όλους μας να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πώς ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε και πάλι επιτυχημένα τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον», προϊδεάζοντας για τα χειρότερα.

Ζητά στοιχημένοι πίσω του να του αναγνωρίσουμε «έργο», όταν - στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής - η τεράστια καταστροφή στη Βόρεια και Ανατολική Αττική και η επέκταση της φωτιάς στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας σηματοδοτεί την πλήρη χρεοκοπία του κυβερνητικού σχεδιασμού που διαφημίστηκε με μεγαλοστομίες και τελικά θάφτηκε στις στάχτες.

Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: «Καταλαβαίνεις τι πήγε λάθος από αυτούς που λένε ότι όλα πήγαν σωστά» (ΦΩΤΟ)

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βριλήσσια και στη Βορειοανατολική Αττική

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή!Στον δρόμο του αγώνα, κερδίζει η ζωή!»

  • «Στο ίδιο έργο θεατές» και ακόμα χειρότερα.

Οι κάτοικοι της πόλης μας, αλλά και του Βαρνάβα, του Μαραθώνα, του Γραμματικού, της Νέας Μάκρης, της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των άλλων περιοχών της Αττικής, ζήσαμε για πολλοστή φορά τι σημαίνει πυρκαγιά.

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι όχι με τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», την «αλλαγή του πυρονέφους της νύχτας», το «μπακλαβαδωτό του εδάφους» ή  τον «στρατηγό άνεμο», αλλά με τις τραγικές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής ΚΑΙ στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Εμφανίζονται ορισμένοι κλακαδόροι, οι ίδιοι κάθε φορά, της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, να ισχυρίζονται ότι όλα κύλησαν καλώς. Να βρίσκονται στη αυταπάτη της αυταρέσκειας τους, την στιγμή που η φωτιά ταξίδεψε 40 χλμ, έκαψε για 5η φορά την Πεντέλη (γιατί το έγκλημα είναι διαχρονικό και διαρκείας), πέρασε στα Βριλήσσια, έκαψε δέντρα στο Δάσος Θεόκλητος, έκανε στάχτη το ρέμα Βριλησσού, ταξίδεψε μέσα στην ίδια μας την πόλη καίγοντας σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, την περιοχή Κρασσά (που ταλαιπωρείται εδώ και 39 έτη με ευθύνη όλων των διοικήσεων) και ό,τι πράσινο υπάρχει, μέχρι να φθάσει στο Πάτημα Χαλανδρίου όπου κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις, έως ότου σβήσουν με την καταλυτική συνδρομής της λαϊκής κινητοποίησης. Θρηνήσαμε την κα Νάντια, η οποία απανθρακώθηκε μέσα στον εργασιακό της χώρο και δεν γύρισε ποτέ στα δύο παιδιά της, παρακολουθώντας με αηδία τη συζήτηση αν χάθηκε η ζωή της στα διοικητικά όρια του Δήμου Βριλησσίων ή Χαλανδρίου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «Οι ενισχύσεις στην Ελλάδα γίνονται για την υποστήριξη της Ουκρανίας» «Ολο και πιο πολύτιμη» η συνεργασία με την Τουρκία

 

 

Εκείνο που «ο κόσμος έχει τούμπανο» και οι εδώ Ευρωατλαντικοί «κρυφό καμάρι», επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ, υπογραμμίζοντας πως οι εξοπλισμοί των ΗΠΑ στην Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες στρατιωτικές ενισχύσεις καμία σχέση δεν έχουν με την αμυντική θωράκιση της χώρας και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, τα οποία άλλωστε μπαίνουν στο τραπέζι στα παζάρια της «ΝΑΤΟικής συνοχής», αλλά αντίθετα ότι αυτές γίνονται για την υποστήριξη της Ουκρανίας, όπως και για τις υπόλοιπες ευρωατλαντικές αποστολές.

Αυτά απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για το αν οι ΗΠΑ «ευνοούν» την Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία και αν η ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα γίνεται με πρόθεση να στραφούν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος δεν είχε καταλάβει το τι γράφεται στις επιστολές του Κογκρέσου για την πώληση πολεμικού υλικού στην Ελλάδα, όπως π.χ. για τα F-35, τα οποία όπως λέγεται «θα αξιοποιηθούν για τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», ενώ «δεν αλλάζουν και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή» ανάμεσα στους κατά τα άλλα ΝΑΤΟικούς συμμάχους.