Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;»



 Θα γίνει του Σύριζα!

Ο ένας (Λαζόπουλος) κάνει τον ηθοποιό και ο άλλος (Τσίπας) θα το παίζει χαρούμενος θεατής. 


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;»

Ο Τσίπρας με την Περιστέρα, το μισό υπουργικό και η Γιάννα Αγγελοπούλου πήγαν να δουν Λαζόπουλο [εικόνες]

Ο Τσίπρας με την Περιστέρα, το μισό υπουργικό και η Γιάννα Αγγελοπούλου πήγαν να δουν Λαζόπουλο [εικόνες]
Το μισό υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικοί και επώνυμοι βρέθηκαν στη θεατρική πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου.
Επρόκειτο για μια παράσταση του νέου έργου του Λαζόπουλου «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», στο θέατρο «Γκλόρια», ειδικά για τους «υψηλούς προσκεκλημένους».
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης με τη σύζυγό του.
Επίσης, παρόντες ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, η Ελένη Μενεγάκη με τον αδελφό της Θοδωρή Μισόκαλο και η Ζέτα Μακρυπούλια μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Σιγά τα λάχανα

Αν μιλήσεις για τον αμύθητο πλούτο που παράγουν οι εργάτες και λυμαίνονται αφορολόγητα οι κεφαλαιοκράτες, μιλάς ξύλινη γλώσσα. Αν επικαλεστείς τους υπουργούς που ξεχνούν ή δεν ήξεραν να δηλώσουν τα δεκάδες ακίνητα και τα εκατομμύριά τους, είσαι λαϊκιστής. Το ίδιο και αν επιμένεις να θυμάσαι τα κλεμμένα. Αν πάλι αρχίσεις τα καντήλια μη μπορώντας να κατευνάσεις την οργή σου με αυτά που ζεις, βλέπεις και ακούς, είσαι χαμηλού επιπέδου, δεν έχεις τρόπους, δεν ξέρεις να συνδιαλέγεσαι.

«Τρόπους» σαν αυτούς που βρήκαν τους τελευταίους μήνες όλα αυτά τα τυχάρπαστα τυπάκια που πριν γίνουν βουλευτές δεν τα ’ξερε ούτε η μάνα τους και σήμερα βγαίνουν στα κανάλια και συναγωνίζονται στην παραγωγή αηδίας και την τέχνη του ψεύδους αυτούς που μέχρι χτες έβριζαν. Με την ίδια προβλέψιμη ορολογία, τις ίδιες εκφράσεις, τις ίδιες αναπνοές πριν ξεστομίσουν τα δικά τους ψέματα, ακόμα και τον ίδιο τρόπο αντίδρασης όταν νιώσουν ότι θίγονται. Στα τηλεοπτικά παράθυρα όλα αυτά, γιατί στις δημόσιες συναθροίσεις δεν τολμούν (ακόμα) να το δοκιμάσουν. Εκεί χρησιμοποιούν την παλιά γλώσσα, αυτή που τους έφερε στην εξουσία και τους έκανε σήμερα να νιώθουν «κάποιοι».

Χάνει και σε …«στημένο»!


sthmena

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ  Ημεροδρόμος

Το γεγονός  ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίζει μόνος του μπάλα χωρίς πολιτικό αντίπαλο στο ελληνικό… τοπικό πρωτάθλημα  δε σημαίνει ότι μπορεί να «γυρίσει»  ένα ήδη χαμένο ματς. Και το ματσάκι χάθηκε όπως ρητά και με κάθε λεπτομέρεια  αναγράφεται στο «φύλο αγώνος» – το Τρίτο μνημόνιο—που αποδέχτηκε , μαζί με τους «συμπαίκτες» του της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ, τον περασμένο Αύγουστο. Όλα τα υπόλοιπα όπως η   συνέντευξη που έδωσε  στην ΕΡΤ είναι ντρίπλες γύρω από τον εαυτό του…

Χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο στο εσωτερικό- για την ακρίβεια με ενοχικούς αντιπάλους καθώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ  έχουν συνυπογράψει όλα όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υλοποιούν, ο κ. Τσίπρας θαμπώνει ακόμα το κοινό με τους περίτεχνους ελιγμούς του.  Καλές οι ντρίπλες, δε λέμε, ωστόσο,  από ένα παιχνίδι αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και τα γκολ. Ήδη μετράμε πολλά (γκολ) σε βάρος μας  και έχουμε να μετρήσουμε ακόμη περισσότερα.  Τα σημαντικότερα που έχουμε να «εισπράξουμε» μέσα στο επόμενο μόλις δεκαήμερο είναι:
  • Η δημιουργία του υπέρ ταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας 
  • Η θωράκιση της ανεξαρτησίας (από την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.