Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


«Όλα καλώς καμωμένα» για την κομισιόν για την καύση αποβλήτων στην ΑΓΕΤ στο Βόλο

  Πηγή: Eurokinissi

Σταθερά στη γραμμή της υποστήριξης του μονοπωλίου της «Lafarge» και της επικίνδυνης για τη λαϊκή υγεία κυβερνητικής πολιτικής κινείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προκύπτει από την απάντησή της σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την καύση αποβλήτων από την τσιμεντοβιομηχανία «ΑΓΕΤ Ηρακλής» στο Βόλο.

Ο αρμόδιος επίτροπος Κ. Βέλα στην απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη επικαλούμενος την «οδηγία περί βιομηχανικών εκπομπών» ενθαρρύνει τις «αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών» να «εξασφαλίσουν ότι τηρούνται οι όροι της σχετικής άδειας…». Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση, αυτή ακριβώς η άδεια που ανανέωσε και επικαιροποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως κατήγγειλε η Eυρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ στην ερώτησή της, είναι που δίνει τη δυνατότητα στην εν λόγω τσιμεντοβιομηχανία να αποτελεί μια τεράστια μονάδα καύσης αποβλήτων έως και 722.000 τόνους/έτος καθώς και να επιλέγει καύσιμα από μια μεγάλη γκάμα άλλων αποβλήτων. Μόνο τα αστικά απόβλητα (οικιακά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά) ανέρχονται σε 410.000 τόνους, ενώ η ποσότητα των 100.000 τόνων RDF και από μόνη της είναι εφιαλτική.

ΣΕΒ Ζητά «επίμονη εφαρμογή» μεταρρυθμίσεων που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα



«Επίμονη εφαρμογή φιλικών προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων» και τήρηση των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών καθιστώντας σαφές πως στη «μεταμνημονιακή εποχή» προτεραιότητα των αστικών δυνάμεων πρέπει να είναι η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων για να δουν άσπρη μέρα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο εβδομαδιαίο του δελτίο ο ΣΕΒ σημειώνει πως «είναι αδήριτη ανάγκη συνεπώς η επίμονη εφαρμογή φιλικών προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων που διευκολύνουν τη λειτουργία των ελεύθερων αγορών και της επιχειρηματικότητας» και υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να αντιληφθούν ότι η μεταμνημονιακή περίοδος της οικονομίας απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όση επέδειξαν κατά τη διάρκεια των μνημονίων και ριζική αλλαγή ύφους και τρόπου διακυβέρνησης καθώς σύντομα δεν θα υπάρχει το δίχτυ ασφαλείας για την εγγυημένη χρηματοδότηση του χρέους».

Ποσοστό αηδίας 100%


ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Απ’ όλα όσα το σύστημα της ελεύθερης αγοράς επιφυλάσσει στους πολίτες για να τους χειραγωγεί κοροϊδεύοντας τους ταυτόχρονα, το πιο χυδαίο, το πιο εμφατικά υβριστικό με την αρχική του σημασία, το πλέον ανίερο, με την έννοια που είναι αποδεκτή ως “ιερή” ακόμη κι από άθεους, άθρησκους αγνωστικιστές , είναι η… ποσοστοποίηση της αναπηρίας με οικονομικά κριτήρια.



Απ’ όλα όσα το σύστημα της ελεύθερης αγοράς επιφυλάσσει στους πολίτες για να τους χειραγωγεί κοροϊδεύοντας τους ταυτόχρονα, το πιο χυδαίο, το πιο εμφατικά υβριστικό με την αρχική του σημασία, το πλέον ανίερο, με την έννοια που είναι αποδεκτή ως “ιερή” ακόμη κι από άθεους, άθρησκους αγνωστικιστές , είναι  η… ποσοστοποίηση της αναπηρίας με οικονομικά κριτήρια.

Με κοντά μισόν αιώνα εμπειρία του δημόσιου λόγου έχω γκώσει πια, αηδίασα να βλέπω και ν’ ακούω τη μεταχείριση των ανθρώπων ως res, αντικείμενο, και δη μεταχειρισμένο. Κυριολεκτώ. Αρχίζοντας απ’ τις μετονομασίες, “ανάπηροι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με ειδικές δεξιότητες”… κι άλλα πολλά που βολεύτηκαν πίσω από το αρκτικόλεξο ΑΜΕΑ, κρύβεται ένα πολιτικό ανθρωποπάζαρο του αισχίστου είδους. Με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά, περιφρόνηση της επιστήμης και της τεχνολογίας από τους κυνηγούς του κέρδους, με εκμετάλλευση κάθε πρακτικής, συναισθηματικής οικογενειακής, ανθρώπινης σχέσης, το σύστημα πουλάει δικαιώματα κι επιδόματα στους ανάπηρους, όπως οι πλασιέ μεταχειρισμένων ελαστικών σε εμπόλεμες ζώνες μαύρης αγοράς.

Ποια Ελλάδα νίκησε στο Γράμμο; – Θέλει ο ΟΝΝΕΔίτης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει…

 
Σε κάθε χώρα υπάρχουν δύο “έθνη”, ο κόσμος του μόχθου, της εργασίας και από την άλλη αυτός της εκμετάλλευσης, που νίκησε, κρατώντας με νύχια και με δόντια την εξουσία του. Για αυτήν την Ελλάδα πανηγυρίζουν οι ΟΝΝΕΔίτες, και δεν κάνουν καν μεγάλη προσπάθεια να το κρύψουν.

Στην πραγματικότητα μπορεί να ήθελαν να φωνάξουν “στο Βίτσι και στο Γράμμο, σας θάψαμε στην άμμο”. Αλλά τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης θα καταλάβαιναν το κλαμπ Nammos στη Μύκονο και θα αγνοούσαν προκλητικά τα ιστορικά συμφραζόμενα. Ενώ από τα κεντρικά τους έχουν δώσει εντολή να είναι πιο συμμαζεμένοι -προφανώς τα μεγάλα κεφάλια μόνο μπορούν να αβαντάρουν το ΣΥΡΙΖΑ με αντικομμουνισμό αλά κονσερβοκούτι.

«Αλλαγή»...


«Η πολιτική αλλαγή του 2015 ήταν ένα συλλογικό "ως εδώ" του λαού μας, που ξανακίνησε τον τροχό της ιστορίας. Ηταν η απόδοση των διαχρονικών πολιτικών ευθυνών στους υπαίτιους της καταστροφής και η εμπιστοσύνη στη μοναδική πολιτική δύναμη η οποία δεν δίστασε να μπει στη φωτιά της μάχης...». Τα παραπάνω λόγια του πρωθυπουργού, στην προχτεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο γέλια προκαλούν, ειδικά μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Γιατί, τι «αλλαγή» μπορεί να γίνει με πρωταγωνιστές εκείνους που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωματικών τους δυνάμεων, που είναι συνδεδεμένοι με τις πιο μαύρες μέρες της επίθεσης σε βάρος του λαού; Κάθε αλλαγή στην κυβερνητική σύνθεση από το 2015 μέχρι σήμερα αποτελεί άλλη μια ...δικαίωση της πολιτικής εκείνων που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ως «υπαίτιους της καταστροφής» και μια δέσμευση από την πλευρά του ότι ο αντεργατικός κατήφορος θα συνεχιστεί ακόμα πιο αποφασιστικά. Κυρίως, όμως, αυτό που επιβεβαιώνει ο ανασχηματισμός είναι πόσο κάλπικες είναι οι «διαχωριστικές γραμμές» και οι «αβυσσαλέες» διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.

Ο Άδωνης, ο Βορίδης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το καπιταλιστικό πολιτικό τόξο


Άκου φίλε συριζαίε,



εσύ που ζητάς να συμπαραταχθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις επιθέσεις που του κάνουν Άδωνης, και Βορίδης, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί συγγενείς.




Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Άδωνη, τον Βορίδη, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και όλα τα κόμματα του καπιταλιστικού πολιτικού τόξου, ανεξαρτήτως χρώματος και ονόματος:


-Στηρίξατε και στηρίζετε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις άλλες συνθήκες, όλοι μαζί, με κόντρα μόνο από το ΚΚΕ*.

-Στηρίζετε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

-Ψηφίσατε ή και διατηρήσατε μαζί με τον Άδωνη, τον Βορίδη και τους λοιπούς συγγενείς τα μνημόνια.

-Ψηφίσατε ή και διατηρήσατε μαζί, 700 εξοντωτικούς μνημονιακούς νόμους και 24.000 μνημονιακές εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις.

Ολοι με όλους...


  Πηγή: Eurokinissi

Ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν και γράφτηκαν με αφορμή τον προχτεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ήταν και οι παραινέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «να αντιληφθούμε» με το «τέλος των μνημονίων» πως «δεν είναι απαραίτητο να διαφωνούμε για το μέλλον με αυτούς που διαφωνούσαμε για το παρελθόν».

Με δεδομένο ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα εισήλθαν μερικά ακόμα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, είναι φανερό ότι το «τέλος των μνημονίων» δεν αποτελεί μόνο ορόσημο για πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις στο «από δω και μπρος», αλλά και ένα πρώτης τάξης άλλοθι για να πάρει συγχωροχάρτι η αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τις οποίες επάξια διαδέχτηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βυθίζοντας στη φτώχεια και στην ανέχεια το λαό για να ξεπεράσει την κρίση του το κεφάλαιο.