Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ» Ασθενείς από γηροκομείο ΜΚΟ πετάχθηκαν στα ψυχιατρεία μόλις «τέλειωσαν» τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης!

 

 

Στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής «πετάχθηκαν» ασθενείς από γηροκομείο που διατηρούσε ΜΚΟ, μόλις έληξε η χρηματοδότηση από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό που τάχα θα «βελτιώσει» την κατάσταση στο χώρο της Υγείας. 

Σύμφωνα με την «Αγωνιστική Συσπείρωση» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου (ΨΝΑ) που έκανε την σχετική καταγγελία, 5 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο «Δρομοκαΐτειο» και 4 στο «Δαφνί».

«Η αιτία και ο τρόπος της μετακίνησης των ασθενών αποδεικνύει για ακόμα μια φορά περίτρανα τι ακριβώς εννοούν το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση της ΝΔ όταν μιλούν για ''ψυχιατρική μεταρρύθμιση''», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», εξηγώντας πως «το συγκεκριμένο οικοτροφείο ανήκε σε ΜΚΟ και ιδρύθηκε με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Λειτούργησε για ένα χρόνο και μόλις η χρηματοδότηση έληξε έκλεισε, οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι και οι ένοικοι προκειμένου να μην βρεθούν στο δρόμο στάλθηκαν ''πακέτο'' με διαδικασίες εξπρές στα δυο ψυχιατρικά νοσοκομεία». 

Ιδιωτική εταιρεία προκηρύσσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη Γυάρο! – Θα κάνουν το θανατονήσι τουριστικό – επιχειρηματικό “λούνα παρκ”;

 


 

Η ιστορία έχει ως εξής: Η  ALUMIL, μια ιδιωτική επιχείρηση δηλαδή, η  γνωστή εταιρία κουφωμάτων και υαλοστασίων, μαζί με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, (εφοπλιστικών συμφερόντων), προκηρύσσει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ο οποίος έχει ως θέμα την “αξιοποίηση” της Γυάρου! 

H πρώτη φράση στην ιστοσελίδα διαγωνισμού Arxellence 3 (η οποία είναι μόνο αγγλόφωνη) λέει τα εξής: “Μια διεπιστημονική προσέγγιση για έναν βιώσιμο και μηδενικών εκπομπών κόμβο (hub) και τη δημιουργία Μουσείου στη Γαύρο”

Αυτό από μόνο του αρκεί για να εξοργιστεί κανείς! Εταιρείες και κοινωφελή ιδρύματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου παίρνουν αποφάσεις, σχεδιάζουν το μέλλον ενός μαρτυρικού ιστορικού τόπου και φτιάχνουν και Μουσείο! 

Καθώς η βολική αλλοίωση και το οριστικό θάψιμο της ιστορίας που δεν τους βολεύει παραδίδεται από το κράτος στο ίδιο το κεφάλαιο, το κράτος από τη πλευρά του επιλέγει το ρόλο του υποτακτικού.

Πώς; 

ΓΡΑΜΜΟΣ Ακόμη ένα βήμα στο σπουδαίο έργο ανάδειξης του νοσοκομείου του ΔΣΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Ένα ακόμη βήμα στο σπουδαίο έργο ανάδειξης του νοσοκομείου του ΔΣΕ στη Σκάλα στον Γράμμο πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεκάδες μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εφοδιασμένοι με ενθουσιασμό, υπομονή και μεράκι εργάστηκαν ακούραστα για τον καθαρισμό και την διάνοιξη μονοπατιών ανάμεσα στα οποία και αυτό που οδηγεί στο χώρο που βρίσκονταν η γεννήτρια που τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα το μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ.

Παράλληλα ξεκίνησαν 2 ακόμη σκάμματα για την αποκάλυψη θαλάμων στο νότιο τομέα. Την ομάδα των πρωτοπόρων εθελοντών στελέχωσαν μέλη από τις Οργανώσεις Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα μέλη της ΚΝΕ και του κόμματος, είχαν την δυνατότητα - πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά μέσα από την παρουσία τους στο χώρο - να γνωρίσουν καλύτερα το τιτάνιο και βαθιά ανθρωπιστικό έργο του υγειονομικού του ΔΣΕ που μέσα στις αντίξοες συνθήκες του πολέμου με τον ιμπεριαλισμό πέτυχαν να προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες στους αντάρτες του ΔΣΕ που θα ζήλευαν και σήμερα τα υγειονομικά συστήματα του καπιταλισμού και στη χώρα μας.

Γουρουνίζοντας μετ' ευκολίας

 

Τι είναι ωρέ ηθικά λαστιχένιοι και μη, νομοταγείς συμπολίτες μου, το κελί VIP στον Κορυδαλλό; VIP ως γνωστόν σημαίνει «πολύ σημαντικό πρόσωπο». Οπότε, σύντροφοι, αναρωτιέμαι, από πού μας προκύπτει ξεδιάντροπα, τυχαία και κατάμουτρα στον δημόσιο λόγο η φιλοξενία ή ο εγκλεισμός, το αφήνω στην κομψότητα του λόγου σας, του υπερπροβεβλημένου πυγμάχου -δικηγόρου, που απαιτούσε πάντα τα λύτρα της προσοχής και της νοημοσύνης μας.

Διαβάζω και ακούω και εξοργίζομαι με όσους συναδέλφους μου δημοσιογράφους καταδέχονται να μου εξηγούν πως σ' αυτό το κελί 4 της ΣΤ' πτέρυγας έχουν φιλοξενηθεί ένας μόδιστρος, ένας νονός της νύχτας, ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσφάτως ο φονιάς της Καρολάιν, ο πιλότος Μπάμπης. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι ειδικές πτέρυγες είναι κατάλοιπο της χούντας. Το τυπικό υποκριτικό σκεπτικό είναι ο μη συγχρωτισμός, και κοινός προαυλισμού χώρος με άλλους κρατουμένους, λόγω επικινδυνότητας. Η ουσία είναι ότι από τους χουνταίους περάσαμε στους διάσημους με τηλεοπτική υπεραξία, αποκτημένη εύκολα στο ταξικό κολαστήριο που αποκαλούμε σύστημα.