Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη – Μαρία Καρυστιανού: «Το χειροκρότημα θα μπορούσε να απουσιάζει – Από σεβασμό»



 

«Θα συνεχίσω ακόμη κι αν μείνω μόνη», «θα κάνω τα πάντα για να δω τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού μου στη φυλακή» διαμηνύει η Μαρία Καρυστιανού για το έγκλημα των Τεμπών. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών μίλησε, το βράδυ της Παρασκευής, στην εκπομπή «Αντιθέσεις»  στο «ΚΡΗΤΗ TV»,  και συγκλόνισε για άλλη μια φορά. «Τώρα ξέρω ότι δεν θα μείνω μόνη», σημείωσε η κ. Καρυστιανού.

Η ίδια χαρακτήρισε «παρεμβατικό και ύποπτο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ακούμε μόνο τους δικούς τους πραγματογνώμονες που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την έκρηξη». Σχολίασε δε τις αναφορές «όλοι για τα μπάζα» του υπουργού Δικαιοσύνης  και του πρωθυπουργού (στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας) που χαρακτήρισε θεωρίες συνωμοσίας τα στοιχεία που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν αναδείξει, για τον εντοπισμό χημικών και εύφλεκτων ουσιών στην περιοχή: «Πολύ παρεμβατικός ο πρωθυπουργός και ο κ. Φλωρίδης.. Μας λένε να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και επεμβαίνουν στο ανακριτικό έργο». Και σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: «Σίγουρα υπάρχουν καλοί δικαστές. Το πρόβλημα είναι αν η κεφαλή της δικαιοσύνης που διορίζεται από την κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση. Δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη γι αυτό στράφηκα στην Ευρώπη».

Ηταν έγκλημα και ο λαός το είπε με το όνομά του

 

Κατά τα λεγόμενα του Γεωργιάδη,

η κυβέρνηση έχασε «επικοινωνιακά» το παιχνίδι

από την ώρα που το δυστύχημα στα Τέμπη

κατοχυρώθηκε ως έγκλημα στη συνείδηση του λαού.

Και κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

να δώσει μαχητικό αγώνα

για να ...ξεγραφτεί από έγκλημα

και να επανα-καταχωρηθεί ως ...τροχαίο δυστύχημα!!!

Τον συνέδραμε στη Βουλή και ο Σκέρτσος

με την τραγική οικογενειακή ιστορία

όπου στενός συγγενής τους σκοτώθηκε σε τροχαίο.

* * *

Ντράπηκε και η ντροπή

με τις ασχήμιες υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης...

«Τροχαίο» το έγκλημα στα Τέμπη

άρα ...«τι πιο σύνηθες να συμβεί».

Λίγο που γλίστραγε η γραμμή

λίγο που αφαιρέθηκε ο οδηγός

λίγο που μπήκε και ο άλλος στο αντίθετο ρεύμα...

Ε, δεν θέλει και πολύ να συμβεί το κακό.

«ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» Η Πολιτεία των αφεντάδων, το Δίκιο των αδικητάδων...


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 89 φορές ακούστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή ο όρος «κράτος δικαίου» απ' όλα τα αστικά κόμματα, κι άλλες τόσες τις υπόλοιπες μέρες της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Η ίδια η πρόταση έκανε λόγο για «απαξίωση και σοβαρή παρακμή του κράτους δικαίου και των θεσμών στη χώρα μας, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβερνητική πλειοψηφία», κατηγορώντας την ότι έτσι «η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» και «κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική, στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη».Ο πραγματικός «καημός» τους δεν κρύβεται με τίποτα...
 
Μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα»

Και πώς αλλιώς, αφού σε αντίθεση με όσα έλεγε η πρόταση δυσπιστίας και σε αυτό το πεδίο, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες «σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες» αλά ΠΑΣΟΚ ή τις «προηγμένες δημοκρατίες» αλά ΣΥΡΙΖΑ...

  • Το αστικό κράτος εξασφαλίζει κάθε ώρα και μέρα το «δίκαιο» των μνημονίων διαρκείας, των 13 ωρών δουλειάς, των «mini jobs», της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της ΚΑΠ του ξεκληρίσματος των αγροτών, της «ελεύθερης αγοράς» που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα όμιλοι.

Ομερτά

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ολοκληρώθηκε ύστερα από 40 ώρες συζήτησης και 163 ομιλίες βουλευτών η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Ακούστηκαν πολλά από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς κλπ.

Ωστόσο έχει σημασία και ποια ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής δεν δέχτηκαν βέλη κριτικής. Για αμφισβήτηση ούτε λόγος...

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα εμπλέκεται ενεργά σε δύο πολεμικά μέτωπα. Το κριτήριο της εμπλοκής είναι τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας και του ευρωατλαντικού στρατοπέδου.

Αυτή τη στιγμή ελληνική φρεγάτα πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύσει τα τάνκερ των Ελλήνων εφοπλιστών. Μάλιστα, μόλις χτες, στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας κατέπλευσαν πλοία του ρώσικου πολεμικού, στην ίδια περιοχή που εξελίσσονται δύο ναυτικές επιχειρήσεις του ευρωατλαντικού στρατοπέδου (επιχείρηση Aspides της ΕΕ, επιχείρηση prosperity guardian των ΗΠΑ).