Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!


(ΦΩΤΟ : Από κινητοποίηση συμβασιούχων το Μάιο του 2019 έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα. Τότε τους έλεγαν δεν δικαιούστε παράταση, τώρα τους λένε ΄΄εάν θέλει ο Πελετίδης μπορεί να σας πάρει...΄΄)


* Πουλάνε εκδούλευση σε 33 οκταμηνίτες που ήταν στο δήμο Πατρέων το 2018 ότι μπορούν να πιάσουν πάλι δουλειά με ασφαλιστικά μέτρα

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η παράταξη ΄΄Ώρα Πατρών /ΣΥΡΙΖΑ΄΄ που δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για την τύχη συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας.
Επίμονα ο επικεφαλής Γ.Ρώρος επαναφέρει το θέμα 33 οκταμηνιτών, οι οποίοι έχουν χάσει δύο δικαστήρια, αλλά ζητά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να τους προσλάβει ο δήμος !
Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγαν ΄΄για 8 μήνες προσληφθήκατε και το γνωρίζατε πως μετά θα φύγετε΄΄. Τώρα τους λένε ΄΄αν θέλει ο Πελετίδης γίνεστε και μόνιμοι΄΄.
Η σημερινή επαναφορά του θέματος , προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει :

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δαγκώνουμε

 

  
Διαφημίζονται και μάλιστα πομπωδώς τα μεγάλα εγκλήματα; Κι όμως ναι. Διαστρεβλωτικά, με επικοινωνιακό μονοπώλιο και όπου χρειάζεται κυνικότατα με πολλά λεφτά. Οσο πιο σάπιο κι επικίνδυνο το προϊόν ή η υπηρεσία, τόσο πιο εντυπωσιακή και η διαφήμιση. Τόσο ώστε να μην πιάνεις με τη μία τον ύπουλο βαθύτερο σκοπό της. Ετσι, πριν φτάσουμε στο «τερατούργημα», όπως είπε κι ο Γραμματέας στο Σύνταγμα, «Χατζηδάκη», καλό είναι να θυμηθούμε μια... διαφήμιση πριν από μερικά χρόνια, που περιέγραφε γλαφυρότατα την κατάσταση των εργαζόμενων δούλων του εικοστού πρώτου αιώνα, την ποιότητα των οικογενειακών τους σχέσεων και τον εκβιασμό του κεφαλαίου.
 
Μπαμπάς μπαίνει πτώμα από τη δουλειά στο σπίτι, σωριάζεται σε ένα καναπεδάκι και τον παίρνει ο ύπνος στα χάλια του κι επιτόπου. Και τότε εμφανίζεται ο γιόκας του με συμπεριφορά σπαστικού διαβολάκου στην πλάτη του καναπέ, και προσπαθεί να τον ξυπνήσει, χωρίς να τα καταφέρνει, ώσπου του σκάει ένα μπαλόνι πάνω από τα κοιμισμένα μούτρα του και τον κάνει να πεταχτεί λαχταρισμένος και με παραλίγο καρδιακό επεισόδιο, για να πάνε να ψωνίσουν παιχνίδια από το γνωστό, ως κι από τις σακούλες του και τα βάσανα των εργαζομένων του, παιχνιδάδικο.

"Δεν είναι αυτό που νομίζετε"...

 

 

Τις "ανθρωπιστικές ευαισθησίες" της ΕΕ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες τις ξέρουμε καλά. Τις ξαναείδαμε όμως "ζωντανά" πριν από λίγες μέρες στη Θέουτα, τον έναν από τους δύο θύλακες της Ισπανίας στη Βόρεια Αφρική: Χιλιάδες "επαναπροωθήσεις" μεταναστών που πέρασαν από τα σύνορα με το Μαρόκο, "επαναπροωθήσεις" ανηλίκων που ξεσπούσαν σε λυγμούς, τεθωρακισμένα και πάνοπλοι Ισπανοί στρατιώτες και αστυνομικοί, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και κυνήγι με γκλομπ εναντίον εξουθενωμένων μεταναστών, που έγιναν "μπαλάκι" άλλης μιας αντιπαράθεσης μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, αυτήν τη φορά μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, για θέματα σχετικά με τη Δυτική Σαχάρα... Ας είναι καλά τα "πλυντήρια" όμως!

Σε υπηρεσία το «ηχητικό κανόνι» ελέγχου και καταστολής πλήθους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Αστυνομικός χειρίζεται το «ηχητικό κανόνι» κατά τη διάρκεια περιπολίας στον ΈβροΑστυνομικός χειρίζεται το «ηχητικό κανόνι» κατά τη διάρκεια περιπολίας στον Έβρο
Πηγή: Associated Press

Με σταθερούς ρυθμούς προχωράει η αναβάθμιση των κατασταλτικών μηχανισμών από την κυβέρνηση, παράλληλα με την κλιμάκωση της αντεργατικής, αντιλαϊκής επέλασης.

Φωτογραφίες του πρακτορείου «Associated Press», από τον Έβρο, επιβεβαιώνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία έθεσε σε υπηρεσία το νέο «όπλο» ελέγχου πλήθους και καταστολής διαδηλώσεων LRAD (Long Range Acoustic Device), επιβεβαιώνοντας ότι η αναβάθμιση των κατασταλτικών μηχανισμών δεν περνά μόνο μέσα από τις προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού, τη γιγάντωση του συστήματος παρακολούθησης και ηλεκτρονικού φακελώματος, αλλά και από τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη συσκευή τοποθετήθηκε στα επίσης νεοαποκτηθέντα τεθωρακισμένα οχήματα «MRAP Typhoon GSS-300» που προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία και αναπτύχθηκαν στον Έβρο.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης σας καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό. Σας καλούν να συμμετέχετε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, στις 3 Ιούνη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας κ. Χατζηδάκη, που φέρνει σε λίγες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, οργανώνει την τελική «επιχείρηση εκκαθάρισης», σε ότι έχει απομείνει από εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναγνωρίζοντάς τα ως «βαρίδια», για την ανάπτυξη και τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σε εξάμηνη ή ετήσια βάση, καταργεί το 8ωρο, που οι εργαζόμενοι της χώρας μας  κατάκτησαν πριν από 101 χρόνια, καθιερώνει τη 10ωρη δουλειά  με απλήρωτες τις δύο ώρες, που θα δίνονται σε ρεπό, ……..όταν θα διευκολύνεται το αφεντικό.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το 8ωρο, όταν η Ευρωπαϊκή οδηγία την οποία εφαρμόζει, αναγνωρίζει μόνο 11 ώρες ανάπαυση το 24ωρο, για τον εργαζόμενο.

Εμπαίζει τους εργαζόμενους όταν υποστηρίζει ότι με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισορροπεί τον εργάσιμο χρόνο με την οικογενειακή τους ζωή.

Μετά τη Λευκορωσία, «σφραγίζει διαβατήριο» και για Ουκρανία

 

ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ



Από την πρόσφατη συνάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ με την επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης
Από την πρόσφατη συνάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ με την επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης
«Βασιλικότερη του βασιλέως» εμφανίστηκε, για μια ακόμη φορά, η ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τη στήριξη του ευρωατλαντικού σχεδιασμού παρέμβασης στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, με αφορμή την απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση του επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ.

ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ ο Κυρ. Μητσοτάκης, έσπευσε ευθύς αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, να χαρακτηρίσει την «σοκαριστική, δίχως προηγούμενο πράξη» τον εξαναγκασμό του αεροσκάφους σε αλλαγή πορείας από το Βίλνιους της Λιθουανίας στο Μινσκ, και τη σύλληψη του αντικυβερνητικού δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

Τα ίδια επανέλαβε και σε δηλώσεις στους «Financial Times», πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τη ΕΕ, που έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους του «να συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας».

«Ως μια Ενωση αρχών δεν μπορούμε να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο», είπε ο πρωθυπουργός, «ξεχνώντας» προφανώς ότι με την ίδια κυβέρνηση της Λευκορωσίας και με τις ίδιες «αρχές», η ΕΕ και οι ΗΠΑ έκαναν «μπίζνες» από το 2016 μέχρι το 2020, στοχεύοντας στη διάρρηξη των σχέσεών της με τη Ρωσία.