Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης υποκλοπών στην ΚΕ του ΚΚΕ από την Εξεταστική

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Την προσπάθεια συγκάλυψης που συντελείται στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση υποκλοπών - συνακροάσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλει με επιστολή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, προς τον Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλα.

Όπως αναφέρει η επιστολή της ΚΟ «θέλουμε να καυτηριάσουμε ειδικά την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που προτείναμε ως Κόμμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος μας, οι οποίοι προτάθηκαν από μέρους μας, γιατί είχαν άμεση εμπλοκή και συγκεκριμένη ευθύνη στην έρευνα των συναρμόδιων αρχών για την υπόθεση του Κόμματός μας». Ακόμα καταγγέλλει ότι «παρατηρείται μία απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την εξέταση των μαρτύρων, που κινείται στα πλαίσια του “δεν γνωρίζω δεν απαντώ”, με κάλυψη πίσω και από την επίκληση του απορρήτου».

Επισημαίνεται ότι «εάν δεν παρθούν ούτε τα ελάχιστα, στοιχειώδη μέτρα, ακόμα και στο στενό αυτό πλαίσιο ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα μείνουν τελείως αναπάντητα, όλα ανεξαιρέτως τα κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα για τη διερεύνηση των οποίων συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή. Θα παραμείνει στο "απόλυτο σκοτάδι' η χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, η αλήθεια για την οποία συσκοτίζεται από το 2016 μέχρι και σήμερα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία προμηνύει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα

 

Η οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ιταλία, πριν εγκλωβιστεί στα δίκτυα του ακροδεξιού λαϊκισμού, είχε εκτονωθεί κατ’ επανάληψη στη λογική του «μικρότερου κακού»

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, με ρεκόρ αποχής και την ακροδεξιά σε πρώτη δύναμη, το μόνο που προμηνύει είναι τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα. Οι ανέξοδες ''αντισυστημικές'' κορώνες της επικεφαλής του ακροδεξιού μπλόκ Μελόνι δεν μπορούν να κρύψουν τις διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ευθυγράμμιση με τα σχέδια τους στον πόλεμο μεταξύ ληστών στην Ουκρανία, καθώς και την επιδίωξη της ιταλικής αστικής τάξης -μέσω και της ανάσυρσης της ακροδεξιάς- να θωρακίσει τα συμφέροντά της τρίτης ισχυρότερης οικονομικής δύναμης στο εντεινόμενο ανταγωνισμό εντός της ΕΕ.

Ποια κρατική παρέμβαση θα μας σώσει;

 

 

Του Γρηγόρη ΛΙΟΝΗ*

 

Οι εμφανίσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη φετινή ΔΕΘ είχαν μεγάλο διδακτικό ενδιαφέρον. Ο Κυρ. Μητσοτάκης «βαυκαλίζεται» ότι έχει δώσει το μεγαλύτερο σε ύψος πακέτο κρατικής στήριξης στην οικονομία, ότι είναι ο πιο «κεϊνσιανός» πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας απαντά ότι η κρατική στήριξη της ΝΔ εστιάζει στους «ημετέρους» (της) και πως η κρατική παρέμβαση που απαιτείται είναι διαφορετική απ' αυτήν που μπορεί ή και θέλει να δώσει η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφει την κριτική που του έκανε η ΝΔ μόλις μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν η τελευταία έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μνημόνια γιατί «δεν τα πιστεύει...».

Κοινό τους έδαφος είναι η βασική κατεύθυνση της ΕΕ - ΕΚΤ, μιας κρατικής οικονομικής παρέμβασης με επεκτατικά χαρακτηριστικά, που εντάσσεται στα μέτρα και στις προσπάθειες της τελευταίας να ανταποκριθεί στον ενεργειακό πόλεμο και την επερχόμενη οικονομική κρίση.

Η εξέγερση στο Ιράν

 



Παρακολουθούμε αποστασιοποιημένα, θεωρώντας ότι εμείς είμαστε ανώτεροι αυτών των λαών έχοντας εξασφαλίσει πολλές «ελευθερίες» που οι λαοί αυτοί δεν κατέχουν.

Έμμεσα όμως, στηρίζουμε το σύστημα των ιμπεριαλιστών αποδίδοντας τα αίτια της ανελευθερίας στο θεοκρατικό καθεστώς αυτών των χωρών. Για το δικό μας θεοκρατικό καθεστώς και τον ρόλο της της δικής μας Εκκλησίας στην εδραίωση του σκοταδισμού και τη στήριξη των ταξικών διαφορών ούτε λόγος . Για την δική μας κρατική καταστολή και βία σε κάθε μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων και στοιχειωδών ελευθεριών, ούτε λόγος. Μόνο ψίθυροι…

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» Με κινητοποίηση στην πύλη του εργοστασίου απαίτησαν να μην περάσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός

 

Τα ΜΑΤ για μια ακόμα φορά διευκόλυναν την είσοδο του απεργοσπαστικού μηχανισμού

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην πύλη του εργοστασίου το σωματείο και οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» στην Θεσσαλονίκη, απαίτησαν να μην περάσει εντός του εργοστασίου ο απεργοσπαστικός μηχανισμός. Η νέα κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, αντιδρώντας στις απολύσεις.

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης σωματείο και εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση της εισαγγελίας, ωστόσο μέσω της αστυνομίας έλαβαν την απάντηση ότι η εισαγγελία είπε ότι περνά εντός του εργοστασίου όποιος υποδείξει ο διευθυντής του.