Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

«Δεν υπήρχε άλλος δρόμος…»




«Δεν υπήρχε άλλος δρόμος…»


Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ με την απίστευτη ιστορία 6 Κρητικών κομμουνιστών από το 1948 ως το 1962



Σαν σήμερα στις 11 Αυγούστου του 2012 πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο αγωνιστής της Αριστέρας Νίκος Κοκοβλής. 
Ο Νίκος Κοκοβλής ήταν ένας από τους έξι κομμουνιστές, αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού στην Κρήτη, που έγραψαν με την απίστευτη περιπέτεια τους, μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Στην περιπέτεια αυτή αναφέρεται το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε», παραγωγής 2009. 

Το Ισραήλ “Πνίγει” την Γάζα και από την θάλασσα!






Από atexnos

  Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης δεν έχουν τέλος.
 Ένα ακόμη τείχος, αυτή την φορά από την θάλασσα είναι σχεδόν έτοιμο να αποκλείσει τους Παλαιστίνιους της Γάζας και από την θάλασσα και να τους καταδικάσει ακόμη περισσότερο στην στέρηση, την πείνα και στις αρρώστιες, ιδιαίτερα στα παιδιά. Ο ΟΗΕ βάζει τον θύτη και το θύμα στην ίδια θέση. Το ίδιο άλλωστε κάνουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση.

To Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στις 5 Αυγούστου κυκλοφόρησε τις πρώτες εικόνες από το τεχνητό θαλάσσιο φράγμα που κατασκευάζεται για τον περαιτέρω αποκλεισμό της πολιορκημένης λωρίδα της Γάζας. Το φράγμα βρίσκεται στην παραλία του Zikim, περίπου τρία χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της Γάζας. Το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 και θα κοστίσει περίπου 25 εκατομμύρια Σέκελ (6,7 εκατομμύρια δολάρια).

Απολύθηκε οξυγονοκολλητής στις ΗΠΑ επειδή ανέβασε viral video με απεργία συναδέλφων του


Απολύθηκε ο 30χρονος οξυγονοκολλητής Antoine Dangerfield στην Ιντιανάπολις, επειδή ανέβασε βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η αυθόρμητη απεργία στην εταιρεία UPS, στην οποία προχώρησαν Λατινοαμερικανοί μετανάστες οικοδόμοι, αφότου ένας υπεύθυνος ασφαλείας θέλησε να απολύσει συναδέλφους τους εν ώρα εργασίας. Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, ο Dangerfield ακούγεται να λέει “Δεν αστειεύονται!”, καθώς η κάμερα απεικονίζει τους εργάτες να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. “Νόμιζαν πως θα παίξουν με αυτούς τους amigos, κι εκείνοι είπαν “θα ξεσηκωθούμε μαζί, δικέ μου”. “Και φεύγουν!” αναφωνεί ενθουσιασμένος. Το βίντεο που ανέβηκε την περασμένη Τρίτη έγινε βάιραλ μέσα σε λίγες ώρες, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, την Κίνα, το Μεξικό και την Πορτογαλία μεταξύ άλλων.

Αναδίπλωση της ηγεσίας και «άδειασμα» μελών και στελεχών της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης


Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει τη δημοσίευση αποκαλυπτικού υλικού από τη δίκη

Οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις των ταγμάτων εφόδου για τις οποίες επαιρόταν η ηγεσία της ΧΑ, χαρακτηρίστηκαν από δικηγόρους των κατηγορούμενων βουλευτών «κάποιοι ιδιόρρυθμοι με παραλλαγές που πήγαν για πικ νικ στη Νέδα... με paintball και όπλα από τα
Οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις των ταγμάτων εφόδου για τις οποίες επαιρόταν η ηγεσία της ΧΑ, χαρακτηρίστηκαν από δικηγόρους των κατηγορούμενων βουλευτών «κάποιοι ιδιόρρυθμοι με παραλλαγές που πήγαν για πικ νικ στη Νέδα... με paintball και όπλα από τα "Jumbo"», ενώ παράλληλα παρομοιάστηκαν ειρωνικά και ως «σολομοί που φοράνε φούμο και πάνε κόντρα στο ρεύμα στα ποτάμια».
Η αποδεικτική ισχύς του υλικού που προβλήθηκε στο δικαστήριο τους τελευταίους πέντε μήνες, κατά τη διαδικασία των «αναγνωστέων εγγράφων» της δικογραφίας ήταν τόσο συντριπτική, που αποτυπώθηκε ακόμα και στους σχολιασμούς που κλήθηκαν να κάνουν οι υπερασπιστές δικηγόροι της ηγεσίας των ναζιστών. Κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι κατηγορούμενοι κατά το στάδιο της ανάκρισης και των απολογιών τους αρνούνταν κάθε σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία, δεν αμφισβητήθηκε πλέον επί της ουσίας από κανέναν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Περιορίστηκαν απλώς να υποβαθμίσουν τη σημασία που έχει για τη δίκη, παρά το γεγονός ότι, όπως περιγράφεται και στο ίδιο το κατηγορητήριο, η ναζιστική ιδεολογία αποτελεί το κίνητρο των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης.

Κάποιοι από τους συνηγόρους, μάλιστα, προτίμησαν να μην αγγίξουν καν το ζήτημα αυτό, δηλώνοντας ότι αρνούνται να σχολιάσουν «μεταφορές, παρομοιώσεις και υπερβολές πολιτικού λόγου», ενώ άλλοι επικαλέστηκαν ακόμη και το Σύνταγμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελευθερία ιδεών μπορεί να ενοχλεί κάποιους αλλά τι ενδιαφέρει ένα ποινικό δικαστήριο αν ο Παππάς είναι ναζιστής ή όχι; 
Ανεξάρτητα αν αληθεύει ή όχι» (σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τον Παππά να μαθαίνει σε ένα παιδί ντυμένο γερμανοτσολιά να χαιρετά ναζιστικά).

Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων να ...«υποθέσει» ότι η ΧΑ είναι μια «εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση», σπεύδοντας παράλληλα να δηλώσει ότι σε κάθε περίπτωση αυτό δεν την καθιστά εγκληματική οργάνωση.