Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Μπιστικοί... των εφοπλιστών

 

Και χάρη μας κάνουν οι εφοπλιστές - σύμφωνα με την κυβέρνηση - που δεν παίρνουν τα καράβια τους να σηκωθούν να φύγουν...

INTIME NEWS

Και χάρη μας κάνουν οι εφοπλιστές - σύμφωνα με την κυβέρνηση - που δεν παίρνουν τα καράβια τους να σηκωθούν να φύγουν...
Αποκαλυπτικός ο υπουργός των εφοπλιστών, Χρ. Στυλιανίδης, στη συζήτηση Ερώτησης για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σε μια αποστροφή της ομιλίας του είπε επί λέξει: «Αντιλαμβανόμαστε ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα του μέσου Ελληνα, υπάρχει ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ειδικά στα ταχύπλοα, που είναι υψηλό. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά, από την άλλη, είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών Οδηγιών, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Καταλήγω σε αυτό γιατί είμαι μιας γενιάς που έζησε τι σημαίνει σοβιετικό μοντέλο και υπαρκτός σοσιαλισμός. Υπάρχει ενδεχόμενο, αν περάσουμε σε μια τέτοια λογική όπως εσείς υπονοείτε, να φτάσουμε στα σημεία να έχουμε πλαφόν για όλα, να ελέγχουμε την αισχροκέρδεια αλλά να μην έχουμε προϊόντα. Και εγώ δεν θα ήθελα ποτέ ως υπουργός Ναυτιλίας να δω νησιά να μην έχουν διασυνδεσιμότητα με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά. Αυτό είναι το πρώτο και κύριό μου μέλημα, για αυτό και επιμένω στις άγονες γραμμές για τις οποίες αυξήσαμε τις ενισχύσεις από τα 90 εκατ. ευρώ στα 153 εκατ. ευρώ». Μαρτυριάρης ο υπουργός, ομολογεί αβίαστα ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι κομμένη και ραμμένη στην υπεράσπιση της κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Τι μάθαμε λοιπόν - με δυο λόγια - από τον Στυλιανίδη; Οτι υπεράνω όλων είναι η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των ομίλων, θεματοφύλακας των οποίων είναι το «θεσμικό πλαίσιο» της ΕΕ. Οτι το κεφάλαιο επενδύει μόνο εκεί που εξασφαλίζει το προσδοκώμενο μέγιστο κέρδος και γι' αυτό κινδυνεύουν τα νησιά να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση αν οι ...πατριώτες εφοπλιστές δεν βγάλουν αυτά που περιμένουν από εισιτήρια, ναύλα και κρατικές επιδοτήσεις. Εξ ου και τα 130 εκατ. που πληρώνει από την τσέπη του ο λαός για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές», πρόσθετα στο κόστος των εισιτηρίων. Τέλος, δεν ξέρουμε σε ποια χρονοκάψουλα ανέβηκε ο Στυλιανίδης, αλλά κάποιος πρέπει να του πει ότι το επίπεδο που είχε φτάσει στην εποχή του ο κοινωνικοποιημένος τομέας των συγκοινωνιών και των μεταφορών στην αχανή Σοβιετική Ενωση, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν πρόκειται να το δει ο υπουργός, που έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στον λαό και να του υποδεικνύει να μη διαμαρτύρεται, για να μην τσατιστούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και αφήσουν αμανάτι τα νησιά! Νισάφι πια με τις χυδαίες προκλήσεις και τον αντικομμουνισμό του κάθε μπιστικού των εφοπλιστών και της κυβέρνησής του.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Αυξήσεις έως και 448% σε εκατοντάδες φάρμακα

 

Με το αισχρό επιχείρημα ότι αν οι έμποροι του φαρμάκου δεν βγάλουν το μέγιστο κέρδος, θα αποσύρουν τα σκευάσματα από την αγορά!

 

Eurokinissi

Νέο γύρο επίθεσης εξαπολύουν κυβέρνηση και φαρμακοβιομηχανίες στη φαρμακευτική περίθαλψη του λαού, με αυξήσεις - φωτιά σε εκατοντάδες σκευάσματα, τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά λεηλατούνται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία.

«Αυξάνονται οι τιμές για να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά», είναι το εκβιαστικό δίλημμα που βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των ασθενών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν αυξήσεις μέχρι και 448% για 1.242 κωδικούς σκευασμάτων μετά από σχετικό αίτημα των φαρμακοβιομηχανιών.

Η λίστα του ΕΟΦ προβλέπει ανατιμήσεις σε 849 κωδικούς με αυξήσεις άνω του 1%, σε 700 πάνω από 10%, σε 570 άνω του 20% και σε 100 κωδικούς η αύξηση ξεπερνά το 100% ενώ φτάνει μέχρι και 448%.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Το κράτος-τρομοκράτης και οι πολιτικοί και μιντιακοί σύμμαχοί του

 

Πηγή: Associated Press

 

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμ. Χανίγια, δεν έχει βγάλει καν ένα τυπικό δελτίο Τύπου για να καταδικάσει τη δολοφονία.

Γιατί; Γιατί δεν την καταδικάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφερόμενος σε «ενέργειες» (!!!) που κλιμακώνουν την ένταση.

Ποιος να τις έκανε άραγε τις «ενέργειες»; Η Ακτή Ελεφαντοστού; Η Παπούα Νέα Γουινέα;

Ποιο είναι αυτό το κράτος στη Μέση Ανατολή που σε λίγες εβδομάδες έχει βομβαρδίσει 5 χώρες (τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, το Ιράν, τη Συρία και την Υεμένη);

Δεν έχει όνομα;

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Τη συνεχή κλιμάκωση του πολέμου σηματοδοτεί η παράδοση των πρώτων F-16 στο Κίεβο

 

Πηγή: Associated Press

 

Η άφιξη των πρώτων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο, παράλληλα με νέες αποστολές σύγχρονων ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, οι μεγάλες εκατέρωθεν στρατιωτικές ασκήσεις και τα μέτρα για την ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων, που δείχνουν την ολόπλευρη πολεμική προπαρασκευή, σηματοδοτούν την επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία «Associated Press» και «Bloomberg», το Κίεβο παρέλαβε τα πρώτα αεροσκάφη F-16 από τους ΝΑΤΟικούς «συμμάχους».

Πηγές του «Bloomberg» ανέφεραν ότι ο αριθμός των αεροσκαφών που παραδόθηκαν είναι μικρός, αλλά η προθεσμία που είχε δοθεί για τη μεταφορά τους τηρήθηκε. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι σαφές εάν οι Ουκρανοί πιλότοι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αμέσως τα πολεμικά αεροσκάφη ή η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο.

Η παράδοση σύγχρονων ΝΑΤΟικών αεροσκαφών στο Κίεβο αποτελούσε μία από τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» για το ευρωατλαντικό στρατόπεδο σε προηγούμενες φάσεις του πολέμου, καθώς αναγνωριζόταν ότι μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη γενίκευση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για την ένταξη της Κούβας στις χώρες «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας»

 

 

Την ένταξη της Κούβας στις χώρες «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στηλιτεύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο/Αντιπρόεδρο της ΕΕ Ζ. Μπορέλ.

Για δεκαετίες ο λαός της Κούβας υφίσταται τον απαράδεκτο, πολύχρονο αποκλεισμό από τις ΗΠΑ που έχει σοβαρές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του λαού αλλά και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Ο εγκληματικός αυτός οικονομικός -εμπορικός αποκλεισμός αποτελεί σταθερή στρατηγική επιλογή για δεκαετίες από τις ΗΠΑ και την υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Από το 2021 η Κούβα εντάχθηκε προκλητικά και αβάσιμα στις λεγόμενες χώρες «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» επί διακυβέρνησης Τραμπ και διατηρήθηκε ως σήμερα με τη διακυβέρνηση Μπάιντεν, ενισχύοντας τον αποκλεισμό και τις βαριές συνέπειες σε βάρος του κουβανικού λαού,  αφού όποια χώρα ή ιδιώτης θελήσει να αναπτύξει εμπορικές ή άλλου είδους σχέσεις με την Κούβα κινδυνεύει να δεχτεί κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αποτελεί δηλαδή μέτρο οικονομικού εξαναγκασμού που έχει στόχο να αποδυναμώσει τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και να θέσει σημαντικά εμπόδια στην προμήθεια πρώτων υλών, τροφίμων, ενέργειας, τεχνολογικού και ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων, κ.α.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Οι μακελάρηδες του Ισραήλ σπρώχνουν σε κλιμάκωση του πολέμου - Το Ιράν μιλά για «δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα»

 

Πηγή: Associated Press

Εντείνεται η ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου και για γενικότερη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και του σωματοφύλακά του τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, συγκλήθηκε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος του Ιράν, που υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, την Κίνα και την Αλγερία.

Ο ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, διατρανώνοντας το δικαίωμα της Τεχεράνης στη «νόμιμη άμυνα», ζήτησε «άμεσα μέτρα προκειμένου το Ισραήλ να λογοδοτήσει για αυτή την πράξη επίθεσης», χωρίς να αποκλείονται «κυρώσεις και άλλα απαραίτητα μέτρα».

Κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ιδίως η Κίνα, η Ρωσία και η Αλγερία, καταδίκασαν απερίφραστα τη δολοφονία.