Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η κοροϊδία της μηδενικής συμμετοχής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας σε φάρμακα και θεραπείες

 

 

Το άρθρο 3 πρόσφατης τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας (Γεν. Αριθμό 14 και Ειδ. Αριθμό 1) είχε τίτλο “Απαλλαγή από τη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων νια παροχές του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας των πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel»”. Μία αυτονόητη, έστω και καθυστερημένη “παροχή” θα έλεγε κάποιος.

Για να αξιολογήσουμε τον χαρακτήρα αυτής της “παροχής” από την κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να έχουμε ως κριτήριο ότι αρκετές χιλιάδες πληθυσμού της περιοχής έχουν υποστεί πλήρη καταστροφή, δηλαδή έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους, έχει καταστραφεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα (αγρότες, κτηνοτρόφοι), χωρίς να υπάρχει πιθανότητα αποκατάστασης στο άμεσο μέλλον. Αυτή η κατάσταση επίσης έχει άμεση αρνητική επίδραση και σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που ενδεχομένως δεν είχε άμεση επίπτωση από τις πλημμύρες.

Με βάση τα παραπάνω έχουμε τις εξής παρατηρήσεις:

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»


Και όλες αυτές τις ημέρες  ο ΣΥΡΙΖΑ,  μετά την εκτόξευσή του σε κυβέρνηση του τόπου μέσα από ανέφικτες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα και την καταβαράθρωσή του σε συρρικνωμένη αξιωματική αντιπολίτευση, συμπληρωματική της κυβέρνησης, προσπαθώντας να αποκτήσει πρόεδρο αποκαλύπτει την καφενόβια πολιτική του, τον ατομισμό που χαρακτηρίζει τα μέλη του, τη θεωρητική σύγχυση που προσπαθούσε δεκαετίες τώρα να αποκρύψει τους πραγματικούς του στόχους. Ήθελε να παριστάνει ότι αγωνιζόταν για την επίτευξη των συμφερόντων των εργαζομένων,  όταν όλη του η πολιτική λειτουργούσε για λογαριασμό του κεφαλαίου εκτρέποντας και παρεμποδίζοντας ταξικούς αγώνες.  
 
          Πολιτικοί και διανοούμενοι αυθεντίες, που λειτουργούσαν κάτω από μια υποτιθέμενη αριστερή και ριζοσπαστική μεταμφίεση, αφού αποδείχτηκαν με τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πόσο πιο επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί είναι στην παγίωση της δημόσιας αποδοχής κάθε καπιταλιστικού συμφέροντος και στην ενίσχυση των εκστρατειών προπαγάνδας εναντίον των ταξικών συγκρούσεων, τώρα στην αναζήτηση αρχηγού άγγιξαν τα όρια της αυτοακύρωσής τους. Αφού για χρόνια κατακεραύνωναν κεφάλαιο, καπιταλιστές και μικροαστούς, προπάντων αυτούς, μένουν εκστατικοί μπροστά στον εξ Αμερικής ορμώμενο τριανταπεντάρη που είδε φως και ανέβηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε να βάλει και υποψηφιότητα για πρόεδρος, αφού τόχει όλο το πακέτο να αντιπαραταχθεί στον Κ. Μητσοτάκη. Ξέρει καλύτερα αγγλικά απ’ αυτόν, έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, είναι όμορφος και γυμνασμένος, είναι αυτοδημιούργητος, είναι πλούσιος είναι και ομοφυλόφιλος. Τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν πάρτι αναδεικνύοντας την εικόνα του Σ. Κασελάκη, ακόμα και μέσα από αρνητικές κριτικές,  ο οποίος πέρα  από κάποιες φράσεις σε μορφή συνθήματος  ποιεί την νήσσαν για την πολιτική του ταυτότητα. Και το κόμμα της πάλαι ποτε διαφημιζόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς κατάντησε να περιορίζει τις επιλογές του για αρχηγό του ανάμεσα σε μια πρώην υπουργό που αλύπητα χτύπησε με νόμους της τους εργατικούς αγώνες και έναν νεαρό, αγνώστου πολιτικής ταυτότητας που ταύτισε την πολιτική με την επικοινωνία, δεύτερος αυτός μετά τον νυν πρωθυπουργό.

Σε απόγνωση ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης - Ξετρύπωσε μέχρι και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ!

 

 

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απόγνωση και το τέλμα που έχει φτάσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιπαράθεση πάνω στο περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου ύστερα και από τη χθεσινή δυναμική της απεργίας σε όλη τη χώρα, ώστε να ξετρυπώσει σήμερα και να αξιοποιήσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον γνωστό Παναγόπουλο!» σημειώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΓΣΕΕ στον «ΣΚΑΪ».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η σημερινή συνέντευξη του κ. Παναγόπουλου στον "ΣΚΑΪ" δεν μας έκανε σοφότερους όσον αφορά την άθλια στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Όμως μπορεί να κατανοήσουν περισσότεροι εργαζόμενοι ποιος (στο όνομά τους) διαμόρφωσε τον νόμο-τερατούργημα με τις προτάσεις του. Όλα τα παραδείγματα που ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σήμερα ήταν ακριβώς αυτά που τις προηγούμενες μέρες είτε με non paper είτε με επίσημες ανακοινώσεις διακινούσε το υπουργείο Εργασίας και ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεοπτικά πάνελ.

ΚΚΕ: Καμια ανοχη στη συγχρονη βαρβαροτητα - Ανυποχωρητος αγωνας για την καλυψη των συγχρονων αναγκων (VIDEO)

 

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

 

  01:13

Τον αντιδραστικό, ταξικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, την εξαήμερη εργασία την εβδομάδα, καταργεί την κυριακάτικη αργία σε μία σειρά κλάδους, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας, και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση με πρόστιμα μέχρι και φυλακίσεις των πρωτοπόρων εργαζομένων, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αποκάλυψαν με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Με συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, κατέρριψαν τους ψευδείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι το νομοσχέδιο δήθεν προστατεύει την εργασία και περιλαμβάνει φιλεργατικά μέτρα, τονίζοντας ότι τελικά αυτό που προστατεύει είναι η εργοδοσία, οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και η τρομοκρατία. 

Το νομοσχέδιο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων και αυτό αποδείχθηκε από τη σημερινή μεγάλη επιτυχία της απεργίας σε όλη την Ελλάδα καλώντας τους εργαζόμενους σε ανυποχώρητο αγώνα για όσα έχουν ανάγκη σήμερα και τους τα στερεί η πολιτική του κέρδους. 

Στην ομιλία του  ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η βαρβαρότητα του δρόμου ανάπτυξης που εφαρμόζεται και αυξάνει την εκμετάλλευση και περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο και θυσιάζει τις ανάγκες του λαού στο βωμό κόστους - οφέλους είναι το νήμα που συνδέει την καταστροφή του λαού της Θεσσαλίας που είναι βουτηγμένος μέσα στη λάσπη και προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του με τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. 

Πανεργατικό «όχι» στο έκτρωμα και από τους απεργούς της Θεσσαλονίκης

 

MotionTeam

Στη Θεσσαλονίκη, με μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, χιλιάδες εργαζόμενοι από πάρα πολλούς χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα διαμήνυσαν την απόφασή τους να στείλουν στα αζήτητα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης, να δυναμώσουν τον αγώνα για να ακυρώσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Παράλληλα έδωσαν απάντηση, σμπαραλιάζοντας τον υπονομευτικό ρόλο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΕΚΘ, που με όλες τις δυνάμεις τους έβαζαν εμπόδια στην απεργία. Επίσης, μέσα από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έστειλαν μήνυμα συνέχισης και ενίσχυσης των δράσεων αλληλεγγύης στον λαό της Θεσσαλίας.

Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας ξεκίνησε από πολύ νωρίς στους χώρους δουλειάς, με μαζικές εξορμήσεις και κινητοποιήσεις. Στα ΕΛΠΕ, σε εργοτάξια και γιαπιά, σε εργοστάσια, αποθήκες σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, όπως στον ΟΤΕ και στην TASKUS, τα σωματεία ξεσήκωναν τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της απεργίας οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα εκπαιδευτήρια «Φρυγανιώτη», απαιτώντας την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης των 3 συναδέλφων τους, μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΣΕΦΙΕ). Με συνθήματα όπως «Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία, από τους διδασκαλικούς συλλόγους (ΣΕΠΕ) και τις ΕΛΜΕ.

 

Χιλιάδες στη συγκέντρωση

Τρέχουν τα σάλια τους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Σκίστηκε» χτες ο υπουργός της εργοδοσίας, με μεγάλες δόσεις αντικομμουνισμού, να επαναλαμβάνει ότι το νομοσχέδιο - έκτρωμα «ενισχύει την προστασία των εργαζομένων» από τις επιχειρήσεις! Και ότι οι εργαζόμενοι περίπου ...του φιλάνε τα χέρια επειδή τους έφτιαξε ένα τόσο ωραίο νομοσχέδιο.

Είναι φαιδρός. Δεν χρειάζεται καν να ανατρέξει κανείς στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που η έχθρα για κάθε εργασιακό δικαίωμα αποτυπώνεται σε κάθε του λέξη. Αρκεί να διαβάσει στα πρακτικά της Βουλής την «υποδοχή» που επιφύλαξαν οι μεγάλες εργοδοτικές ενώσεις στο νομοσχέδιο.

Τι προκύπτει; Οτι τρέχουν τα σάλια τους για την ευρωπαϊκή Οδηγία και όσα νομοθετεί η κυβέρνηση. Και ότι το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο και την όρεξη για να γίνει το επόμενο βήμα, με νέες ανατροπές που η εργοδοσία και η κυβέρνηση έχουν στην ατζέντα τους. Πάντα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για ...το καλό των εργαζομένων.