Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο ορατός εχθρός που μπαίνει εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο και ευημερία»

 

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Εμβόλια και φάρμακα υποτάσσονται στα κέρδη και τους ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων και καπιταλιστικών κρατών

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο ορατός εχθρός που μπαίνει εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο και ευημερία»
 
 

 

Σε δήλωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει:

«Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία του εμβολιασμού, μέσα σ’ ένα κλίμα εφησυχασμού κι υπέρμετρης αισιοδοξίας, που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ εξαρχής είχε πει ότι αυτή η διαδικασία θα είναι μακροχρόνια και δε θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να μην προχωρήσουν η αναγκαία θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, εργασίας, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κλπ. Τα εμβόλια, όσο κι αν είναι αναγκαία για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα μέτρα πρόληψης, πολύ περισσότερο σε συνθήκες αναμονής του 3ου κύματος της πανδημίας. Ήδη νέες περιοχές της χώρας βρίσκονται “στο κόκκινο”, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν πήρε κανένα μέτρο για να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας του λαού.

Γαλαντόμο για τους «μεγάλους», ψίχουλα για τους αυτοαπασχολούμενους


Ψίχουλα που δεν αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα των επαγγελματιών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και την ίδια ώρα προβλέπει «πακτωλό» για τους ομίλους (φωτ. από την πανελλαδική μέρα δράσης ΕΒΕ - αυτοαπασχολουμένων την Τετάρτη)
Ψίχουλα που δεν αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα των επαγγελματιών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και την ίδια ώρα προβλέπει «πακτωλό» για τους ομίλους (φωτ. από την πανελλαδική μέρα δράσης ΕΒΕ - αυτοαπασχολουμένων την Τετάρτη)
Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται από χτες το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει προπαγανδιστικά ως τάχα ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τη νέα κρίση.

Ωστόσο, όπως ανέδειξε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, πρόκειται για τη μισή αλήθεια, αφού στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εξασφαλίζεται πακτωλός εκατομμυρίων, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι και βιοπαλαιστές καλούνται να επιβιώσουν με μερικά ψίχουλα που δεν φτάνουν όχι μόνο για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους αλλά ούτε καν για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομοσχέδιο περιέχεται διάταξη για κρατική ενίσχυση της «Aegean» με κεφάλαια ύψους 120 εκατ. ευρώ, ζεστό χρήμα. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών δικαιολόγησε το εν λόγω άρθρο επικαλούμενος την προστασία των θέσεων εργασίας, την ίδια ώρα που, όπως σημείωσε η Μ. Κομνηνάκα, ήδη είναι σε εξέλιξη απολύσεις εργαζομένων στα γραφεία της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, αφού πρώτα εκείνη αξιοποίησε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πρόσφερε απλόχερα η κυβέρνηση στην εργοδοσία με πρόσχημα ακριβώς την προστασία των θέσεων εργασίας από την πανδημία.

Η λέξη που δε λες… – Χωρίς καμία αναφορά στο φασισμό το μήνυμα Μητσοτάκη για το Άουσβιτς!

 


Ο Μητσοτάκης γράφει ότι στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ελευθερία και η αξιοπρέπεια. Αλλά ο ίδιος φροντίζει να κουτσουρέψει την ιστορική μνήμη, μιλώντας για “Απόλυτο Κακό”, χωρίς να τολμά καν να πει τον φασισμό με το όνομά του.

Κάποτε ο Μπενίνι έβαζε τη δική του πινελιά στο ξαναγράψιμο της ιστορίας και τη διαχείριση της συλλογικής μνήμης, δείχνοντας τους Αμερικάνους στρατιώτες στο “La vita e’ bella” να μπαίνουν ως ελευθερωτές σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης -δεν κατονόμαζε συγκεκριμένα το Άουσβιτς, όλα τα υπόλοιπα όμως αυτό φωτογράφιζαν.

Σήμερα, εν έτει 2021, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα παραπέρα. Η ανάρτησή του για τη μνήμη των θυμάτων του Άουσβιτς προέδιδε σκόπιμη επιλεκτική αμνησία, αφού κατάφερε να μην πει λέξη για τον Κόκκινο Στρατό που απελευθέρωσε τους κρατούμενους, και για τους θύτες του Ολοκαυτώματος, δηλαδή τη Ναζιστική Γερμανία. Η οποία έβαζε στο στόχαστρο πρωτίστως τους Εβραίους αλλά και τους κομμουνιστές όλων των χωρών (εξ ου και η ρετσινιά του… “εβραιομπολσεβικισμού”), που δεν αναφέρονται πουθενά.

Τα κέρδη είναι η αιτία

 

 

Οι ...λεονταρισμοί της Κομισιόν στις πολυεθνικές του Φαρμάκου για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων, όπως και οι «σπονδές» στη «δύναμη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούγονται στα αυτιά των εκατομμυρίων εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της ΕΕ.

Ολων αυτών, δηλαδή, που παρακολουθούν αγανακτισμένοι το στυγερό παιχνίδι συμφερόντων γύρω από το εμβόλιο - εμπόρευμα, τα αλληλοκαρφώματα και τον αδυσώπητο ανταγωνισμό ανάμεσα σε μονοπώλια, κράτη και ιμπεριαλιστικά κέντρα, την ίδια ώρα που η πανδημία συνεχίζει να απειλεί την υγεία τους και ο εμβολιασμός φαντάζει ολοένα και περισσότερο «όνειρο θερινής νυκτός».

Κάτω από το βάρος των καθυστερήσεων, η Κομισιόν δηλώνει τώρα «άτεγκτη» απέναντι στις φαρμακοβιομηχανίες, με τις οποίες έχει υπογράψει συμβόλαια και ζητάει να μην αντιμετωπίζεται το εμβόλιο ως ...προϊόν κρεοπωλείου (!) όπως όψιμα διαμαρτυρήθηκε η αρμόδια επίτροπος, επειδή κάποιοι άλλοι έφαγαν τη σειρά της ΕΕ στη λίστα αναμονής των παγκόσμιων προμηθευτών.

Επαναφέρει προκλητικό εκλογικό σύστημα στην Τοπική Διοίκηση για τις προτεραιότητες των ομίλων


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Eurokinissi

Η αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής που ισχύει στις εκλογές σε Περιφέρειες και δήμους και η επαναφορά ενός προκλητικού εκλογικού συστήματος - με τους ίδιους όμως στόχους, την προώθηση των αναγκών και προτεραιοτήτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - ήταν ανάμεσα στα θέματα όπου εστίασε χτες το υπουργικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου ενημερώθηκαν για το νομοσχέδιο που φέρνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Στόχος η Τοπική Διοίκηση να γίνει πιο αποτελεσματική στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το νέο εκλογικό σύστημα για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, το οποίο - σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό - θα εφαρμοστεί στις τοπικές εκλογές του 2023, προβλέπει ότι:

Επαναφέρεται η 5ετής θητεία για τους δημάρχους και περιφερειάρχες και μειώνεται ο αριθμός των μελών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.