Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σκληρή απάντηση του Υπ. Εξωτερικών της Κούβας προς τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα


 
 
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συνέρχεται αυτόν τον καιρό στη Γενεύη, άκουσε το πρωί της Τετάρτης (2/3) ένα σύνολο παρεμβάσεων από επικεφαλής αντιπροσωπειών στο όργανο αυτό των Ηνωμένων Εθνών.

Ανάμεσα τους, ήταν αυτή που έγινε από τον κ. Άντονι Μπλίνκεν, υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος, όπως είναι σύνηθες, επέκρινε μια ομάδα χωρών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η Βενεζουέλα, η Κίνα, η Ρωσία, και, δεν θα μπορούσε να λείπει, η Κούβα.
 
Σχετικά με τη Βενεζουέλα, ζήτησε την απελευθέρωση των Λεοπόλδο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα, φυλακισμένων στη χώρα της Νοτίου Αμερικής για αδικήματα κατά του βενεζολάνικου λαού, ανάμεσα στα οποία για τις δολοφονίες που διαπράχτηκαν κατά τη διάρκεια των “guarimbas” (1), με τις οποίες επιχειρήθηκε η αποσταθεροποίηση της κοινωνίας της Βενεζουέλας.

«Κανένας δεν διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων»


ΒΙΝΤΕΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Μήνυμα από το Γενικό Λύκειο της Άμφισσας… Εννέα μαθήτριες της Β’ Λυκείου και τρεις καθηγήτριες έφτιαξαν ένα βίντεο που αξίζει να το δούμε. Οι μαθήτριες μιλούν, μιλούν με το ποίημα της Warsan Shire. Η Warsan Shire γεννήθηκε το 1988. Είναι Σομαλή, γεννήθηκε στην Κένυα και ….βρέθηκε στο Λονδίνο μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής της. Δημοσιεύουμε το βίντεο και ολόκληρο το ποίημα της Warsan Shire, χωρίς άλλα λόγια.