Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

«Το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό»

 

Σε δήλωσή του για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει τα εξής: 

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Σήμερα αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος κι επικίνδυνος, αν δεν έχει στο επίκεντρό του τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό.

Οι εργαζόμενοι δεν αιφνιδιάζονται! Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους

 

«Θέλετε μέτρα προστασίας από την πανδημία; Πάρτε ένα πακέτο με "ανατροπές του αιώνα" στα Εργασιακά...»: Το παραπάνω μήνυμα εκπέμπει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο - έκτρωμα που παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, προκαλώντας ανησυχία στους εργαζόμενους με τα μέτρα που προβλέπει για το ωράριο, το μισθό και το δικαίωμα της απεργίας.

Με σαφή την πρόθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας να πιάσουν στον ύπνο τους εργαζόμενους εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, έφεραν αυτές τις «μεταρρυθμίσεις» την ώρα που εκατοντάδες σωματεία, συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα παλεύουν για τα αυτονόητα μέτρα προστασίας από τη διάδοση της πανδημίας.

Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να βρει τη μαζική, μαχητική απάντηση της εργατικής τάξης και σύσσωμου του λαού για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας. Ηδη άλλωστε σωματεία και συνδικάτα ετοιμάζουν την απεργιακή απάντησή τους, και μάλιστα «εν κινήσει», αφού καθημερινά πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, με απεργίες, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες πρωτοβουλίες (π.χ. Επισιτισμός - Τουρισμός, Οικοδόμοι, Τηλεπικοινωνίες κ.ά.).

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Τ.Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

        

  Το Τοπικό Συμβούλιο για πολλούς μήνες ουσιαστικά έχει παραλύσει, με  ευθύνη βασικά της Προέδρου του. Πρόκειται για ένα προεδρείο που με νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στηριζόταν στην ισχνή «πλειοψηφία» των 3 στους 11 συμβούλους και παρά ταύτα, δεν φρόντισε να τηρήσει στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έχει μία γενικότερη αναγνώριση του ρόλου του.

        Επανειλημμένα παραβιάστηκαν κανόνες λειτουργίας που ισχύουν για όλα τα συλλογικά όργανα. Λ.χ. δεν συγκλήθηκε από την Πρόεδρο έκτακτο συμβούλιο, ενώ το ζήτησαν όλα τα λοιπά μέλη. Απαράδεκτα, δεν έθεσε σε ψηφοφορία πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για συζήτηση του τρόπου λειτουργίας. Πρόσφατα, από την ίδια, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ψήφισμα της Λ.Σ. στο οποίο καταδικάζονταν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί της κατά του συμβούλου της Λ.Σ., οι οποίοι στηρίχθηκαν σε ιδιωτική συνομιλία του, εκτός του χρόνου συνεδρίασης. Επιπλέον, προέβηκε σε αυθαίρετη καθαίρεση της Αντιπροέδρου. Τέλος, οι μέχρι τώρα αδικαιολόγητες τηλεδιασκέψεις (ενώ στα σχολεία στριμώχνονται μέχρι και 27 παιδιά στις τάξεις), διευκόλυναν, πέραν των άλλων και τον αυταρχικό έλεγχο - κλείσιμο των μικροφώνων σε ενοχλητικές απόψεις.

Παρέμβαση - εξόρμηση στο Σύνταγμα με το κάλεσμα για απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό κυβερνητικό ν/σ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση - εξόρμηση στο Σύνταγμα, ενημερώνοντας για την επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει και καλώντας το λαό να δώσει απεργιακή απάντηση, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπείες Σωματείων και Ομοσπονδιών.

"10ωρη δουλειά - 200 ευρώ μισθός - αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός": Το μεγάλο πανό, με το σύνθημα αυτό, που άνοιξαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά από τη Βουλή, αποτυπώνει το νόημα που δίνει η κυβέρνηση στον "εκσυγχρονισμό" που φέρνει, γυρίζοντας τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω, καταργώντας το 8ωρο και ρίχνοντας τους μισθούς στα τάρταρα. Αλλά και χτυπώντας τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. (δείτε πάνω video).