Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

«ΚΑΡΕΛΙΑΣ» Εξώδικα ενάντια στο ΠΑΜΕ επιστρατεύουν οι «εκπρόσωποι» των εργαζομένων




Επιστρατεύοντας εξώδικα επιδιώκει ο πρόεδρος του Σωματείου 
Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας» να κρατήσει σε ...απόσταση ασφαλείας τις ταξικές δυνάμεις από τους εργαζόμενους της επιχείρησης. 
 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιους εκπροσωπεί, έστειλε «εξώδικη όχληση - διαμαρτυρία» στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Βασίλη Λαμπρόπουλο. Μεταξύ άλλων, στο εξώδικο αναφέρει ότι «δεν επιθυμούμε την αυθαίρετη παρέμβασή σας καθ' οιονδήποτε τρόπο στην εσωτερική λειτουργία, στις δράσεις και στις αποφάσεις του σωματείου μας», ενώ τον καλεί να απέχει «στο μέλλον από οποιαδήποτε ενέργεια - δράση και προσπάθεια υποκατάστασης του ρόλου και του σκοπού του Σωματείου μας, ειδικά άνευ σχετικής έγγραφης εγκρίσεώς μας».

«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»




«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»


 

Δεν ξέρω πόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια άκουσα το εξής ερώτημα:


«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»



Θλιβερές φιγούρες, είχαν μαζευτεί στην πλατεία απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Κάθε φορά που εμφανιζόταν δημοσιογράφος με κάμερα πετάγονταν κι άρχιζαν το σώου.


Και το σώου συνεχιζόταν πότε με φωνές κι άλλοτε με στριγκλιές κι όσο οι κάμερες ήταν ανοιχτές. Όταν έσβηναν, γύριζαν πίσω στην πλατεία κι έπιναν ήσυχα το καφεδάκι τους, να ανακτήσουν δυνάμεις για το επόμενο νούμερο του σώου.


Όλοι κι όλοι ήταν δέκα. Τόσοι μόνο μαζεύτηκαν. Αλήθεια που ήταν οι εργαζόμενοι που τους «ψήφισαν» και τους «εξέλεξαν» αντιπροσώπους στο συνέδριο;


Πως και δεν βρέθηκαν 100 ή έστω 50, είκοσι άτομα βρε αδερφέ, να έρθουν να υποστηρίξουν το δίκιο των «εκλεγμένων» τους που τους το «στέρησαν με αντιδημοκρατικό» τρόπο τα σωματεία κι οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ;

Αναρχικοί: Κάλπικες συγκρούσεις, βολικές για το σύστημα


Copyright 2017 The Associated
Τον τελευταίο καιρό, πότε με αφορμή την κατάληψη του χώρου του Πολυτεχνείου από ομάδα αναρχικών, πότε με αφορμή τα επεισόδια την περασμένη Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προβάλλονται ως άκρως «συγκρουσιακές» οι δράσεις διάφορων ομάδων αναρχικών. Την ίδια στιγμή, οι κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, οι αγώνες φοιτητών και μαθητών πνίγονται στην αφάνεια από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Καθόλου παράξενο, φυσικά, να προβάλλεται από την αστική τάξη ό,τι δεν την ενοχλεί. Οι θέσεις και οι δράσεις των αναρχικών όχι απλώς δεν παρουσιάζουν καμία απειλή για το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά αξιοποιούνται για τον εγκλωβισμό συνειδήσεων.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται ορισμένες πλευρές που αποδεικνύουν ότι το αναρχικό ρεύμα δεν αποτελεί κίνδυνο για το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του. Φυσικά, κάθε ομάδα αναρχικών έχει παραλλαγές στο πώς τοποθετείται στα ζητήματα που θα θίξουμε παρακάτω, που όμως δεν αναιρούν την ουσία.

Μεσαίωνας τώρα


1. Καπιταλισμός: Η αέναη εξέλιξη του Μεσαίωνα. Πουλώντας πυρομαχικό υλικό στη Σαουδική Αραβία, συμμετέχεις ενεργά στη γενοκτονία της Υεμένης. Οταν ο Μητσοτάκης φωνάζει, αγκαλιά με τον πρωθυπουργό, «έχουμε ανάγκη τα 65 εκατομμύρια», όλοι καταλαβαίνουν ότι η ηθική στους κύκλους αυτούς έχει πάψει να υπάρχει. Η απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει σε μια πράξη που συντελεί σε εγκλήματα πολέμου καταγράφεται στη συνείδηση όλων. Δεν είναι της παρούσης να αναρωτηθούμε πώς μια κυβέρνηση που ενστερνίζεται τις ανθρωπιστικές ιδέες έφτασε έως εδώ, έτσι κι αλλιώς οι γνωστοί αναλυτές, που έχουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα στο δημόσιο χασμουρητό, θα αναλύσουν το καθετί και έπειτα θα γυρίσουν πλευρό για να συνεχίσουν τον ύπνο τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 9 - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» (SPOT)





Μια μεγάλη πανεξόρμηση που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 9 Δεκέμβρη, με την υποδοχή του νέου «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», προετοιμάζουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βάζουν φιλόδοξα πλάνα, ώστε αυτή η «επίσημη πρώτη» καινούρια βδομαδιάτικη έκδοσης της εφημερίδας μας να σηματοδοτήσει μια συνολική αναβάθμιση, τόσο στη διακίνηση όσο και στην αξιοποίησή της.

Να χτυπηθεί το «παρακράτος» που κρύβει τα σεντόνια από τους ασθενείς στα νοσοκομεία!



Να χτυπηθεί το «παρακράτος» που κρύβει τα σεντόνια από τους ασθενείς στα νοσοκομεία! – του Γεράσιμου Χολέβα

 


  
 Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κύριος Παύλος Πολάκης, έκανε μια καταγγελία μέσα από τη σελίδα του στο facebook. Mε λίγα λόγια περιέγραψε ότι στο Σισμανόγλειο υπάρχουν σεντόνια στο νοσοκομείο, αλλά ορισμένοι δεν τα δίνουν στους ασθενείς για να χτυπηθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα, έγραψε για «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια».

  Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με όσα καταγγέλλει με μια πρώτη σημείωση: Συζητάμε το 2017 για το εάν υπάρχουν σεντόνια στα νοσοκομεία.