Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «Ατομική ευθύνη» και ευχολόγια ενόψει της μετάλλαξης «Όμικρον»

 

  Πηγή: Eurokinissi

Η ανακύκλωση των ίδιων μέτρων που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως η επικίνδυνη λογική της «ατομικής ευθύνης» είναι το μοναδικό «σχέδιο προστασίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει της επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον».

Τα «νέα» περιοριστικά μέτρα που συνιστούν ένα ευχολόγιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Γενάρη, προφανώς για να μην διαταραχθεί η εορταστική «αγορά». Η αιτιολογία από την πλευρά του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, που έκανε τις ανακοινώσεις είναι ότι η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά θα μετέφερε τη διασκέδαση σε σπίτια, προκαλώντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, από τις 3 έως και τις 16 Γενάρη, που και θα επανεξεταστούν τα μέτρα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή η διπλή χειρουργική μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Το σχετικό κόστος θα επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα, αφού η συγκεκριμένη μάσκα είναι αρκετά πιο ακριβή και η τιμή της έχει εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα. 

30ά γενέθλια της νίκης του καπιταλισμού: Έτσι γιορτάζει η βαρβαρότητα

 



Η καταγραφή των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτική…

Η καταγραφή των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτική. Φτωχές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους, συγγενείς τους που έχασαν ακόμα και τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν. Μετανάστες, ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνες οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υπέρογκο κόστος της θέρμανσης. Και αν τα περιστατικά που περνάνε στα δελτία ειδήσεων είναι πολλά, καθώς είμαστε λίγο μετά την αρχή του χειμώνα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακολουθώντας προφανώς το «ράλι» των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μεγαλύτερη αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Αποδεικνύονται σταγόνα στον ωκεανό οι κυβερνητικές εξαγγελίες στήριξης που θα «ισορροπούσαν» τις αυξήσεις των τιμών στην Ενέργεια.

Ευχές με κελιά και λίθιο

 


Οταν μαζί με τους συντρόφους οικοδόμους χτίζαμε συμβολικά την είσοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πίσω στο άθλιο ΝΑΤΟικό 1999, κι ύστερα μας έπνιγαν τα δακρυγόνα, καμία ταινία διαβολικά καλής επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να περιγράψει την πραγματικότητα 22 χρόνια μετά, με τίτλο ΚΟΣΟΒΟ, και ίσως υπότιτλο «Ο ακρωτηριασμός των λαών και η ψευδαίσθηση του κράτους».

Τον υπότιτλο τον έφτιαξα, σύντροφοι εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, κνιτόπουλα που μεγαλώσατε πια, για να σαρκάσω μια σειρά από ειδήσεις - εξελίξεις που χάνονται στην τρύπα της Ομικρον αφού έχουν ξεχυθεί από τη Δέλτα εκδοχή του ποταμού των αφοριστικών φόβων. Είκοσι δύο χρόνια μετά τις βόμβες γραφίτη που δηλητηρίασαν το υπέδαφος, και το δικό μας και γενικά των Δυτικών Βαλκανίων, με το περιβάλλον να παραδίδεται στα συμφέροντα της «πράσινης» ανάπτυξης, το Κόσοβο είναι ένα πετυχημένο προτεκτοράτο. Και γίνονται και επενδύσεις εκεί! Και δη ανθρωποκεντρικές! Χριστουγεννιάτικα γεμίζω αισιοδοξία, εγώ η ταπεινή κάτοικος της πάλαι ποτέ αποκαλούμενης και Δανίας του Νότου, Ελλάδας, που καυχιέται ότι τώρα έχει και Σούδα του Βορρά.

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Βραζιλία – Πως θα έρθει ο κομμουνισμός στη χώρα μετά τις εκλογές πιστεύει 44% των ψηφοφόρων

 


 

Επιπλέον, το 51% δηλώνει ότι πρέπει να απαγορευτούν οι διαφημίσεις με γκέι ζευγάρι “για την προστασία των παιδιών”.

Στην Ελλάδα είμαστε μαθημένοι στις γνωστές κασέτες περί τελευταίας σοβιετίας, “να πάτε στη Βόρεια Κορέα”, “δε θα γίνουμε Βενεζουέλα” κι άλλα τέτοια κλασικά ακροδεξιά και φιλελέ εικονογραφημένα. Φυσικά η χώρα μας δεν έχει το προνόμιο σε αυτές τις βαθυστόχαστες συγκρίσεις και αναλύσεις. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η ρητορική αυτή στη Λατινική Αμερική, όπου – με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Χιλής – σοσιαλδημοκρατικής κοπής πολιτικά σχήματα ή/και κυβερνήσεις, αντιμετωπίζονται περίπου ως διάδοχοι των μπολσεβίκων στον 21ο αιώνα από τους αντιπάλους τους.

Η μεγαλύτερη χώρα της αμερικανικής υποηπείρου δε θα μπορούσε να αποτελεί φυσικά εξαίρεση, ιδιαίτερα μετά την άνοδο του Ζαΐρ Μπολσονάρου στην εξουσία το 2018. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πιθανότατα δε θα ανανεώσει τη θητεία του τον ερχόμενο χρόνο, με τον πρώην πρόεδρο Λούλα να εμφανίζεται ως φαβορί για την επικράτηση. Όπως είναι λογικό, το χαρτί του “κομμουνιστικού κινδύνου” είναι ένα από κεντρικά προπαγανδιστικά όπλα του επιτελείου Μπολσονάρου, κι όπως φαίνεται, ακόμα κι αν δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, έχει απήχηση σε ένα εξαιρετικά ευρύ ακροατήριο.

Οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ –ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ–

ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –  ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ52 29 907

E-mailosika@otenet.gr

Αθήνα21/12/2021

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για την πανελλαδική δράση και τις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στις 14-15-16/12/2021 σε όλες τις περιοχές της Χώρας μας


Από την κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη 2021
Από την κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη 2021

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων στέλνει  αγωνιστικό χαιρετισμό στις χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους της χώρας μας που για μια ακόμη φορά  κάτω από αντίξοες καιρικές και υγειονομικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της  και στο κάλεσμα των σωματείων τους και έδωσαν για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και στηνΠαναττική συγκέντρωση της Αθήνας.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την στάση της Κυβέρνησης που επιστράτευσε ΜΑΤ – αύρες κλείνοντας στο ύψος της Βουλής για αρκετή ώρα την πορεία μας, η οποία κάτω από την αποφασιστικότητα των συνταξιούχων ολοκλήρωσε την πορεία της όπως είχε προγραμματιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης των συνταξιούχων, ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες, που συσπειρώνει χιλιάδες γυναίκες και άνδρες τις τρίτης ηλικίας, δεν γίνεται για να γίνει, δεν είναι αγώνας για τον αγώνα, αλλά αγώνας που εκφράζει την απαίτησή τους για την λύση αβάσταχτων προβλημάτων που όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν φορτώσει, προβλήματα που τσάκισαν τη ζωή μας. Η δράση αυτή δηλώνει καθαρά προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω μέχρι να δοθούν λύσεις.  

ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Νέες μορφές κακοποίησης που «κραυγάζουν» για τις παθογένειες της εκμεταλλευτικής κοινωνίας

 

 

Μια θέση στο ευρύ φάσμα των μορφών βίας που εκδηλώνονται σε βάρος των γυναικών έχει καταλάβει η πρακτική της ανάρτησης φωτογραφιών και βίντεο προσωπικών, ιδιωτικών τους στιγμών στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων γίνεται εργαλείο εκβιασμών στο πλαίσιο κακοποιητικών σχέσεων, όπλο «εκδίκησης» εκ μέρους πρώην συντρόφων. Σε άλλες περιπτώσεις οι εικόνες υποκλέπτονται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο, τους λογαριασμούς γυναικών και κοριτσιών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και γίνονται μοχλός εκβιασμών και απειλών σε βάρος τους.

Το ζήτημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα, μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος γνωστού παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών για τη δημοσιοποίηση τέτοιου υλικού. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και οι πτυχές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου. Στο έδαφος της διαδεδομένης χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφονται μια σειρά μορφές παρενόχλησης, βίας και κακοποίησης που στοχεύουν ιδιαίτερα τις γυναίκες και συχνά έχουν τραγικές επιπτώσεις στη ζωή τους.