Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Θα πάρετε τα @@ μας

Μπορούν να περιμένουν ό,τι θέλουν από τους σωτήρες τους οι ψηφοφόροι και παλαμακιστές. Μπορούν να στέκονται στην ουρά ακόμη, όπως ολόκληρες δεκαετίες, για μία χειραψία με τον πολιτικό που τους εξέφραζε. Μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες και να στέκονται στην ουρά των γκεσταπίτικων δημοσίων υπηρεσιών για να πληρώσουν αυτό που ο σωτήρας δημιούργησε και καλείται να το πληρώσει ο λαός. Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά αν μέχρι σήμερα εξαρτάσαι από τις πολιτικές του κάθε τυχοδιώκτη. Είχες πάρε-δώσε με αυτούς μέχρι το 2010; Εξαρτιόταν οι ζωές των πολιτών από τις αποφάσεις και διορισμούς των σωτήρων τους; Καλά θα κάνουν λοιπόν να συνεχίσουν να προσκυνάνε και να χειροκροτούνε διότι ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε μόνοι τους, αντιθέτως όλη η δική τους ζωή αλλά και των τέκνων τους, ήταν στα χέρια του κάθε πολιτικάντη. Η πολιτική που σχεδιάζεται, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει για έναν λόγο. Διότι έχει υποστηρικτές εξαρτώμενους από την ίδια την πολιτική.

Το θέμα όμως είναι το υπόλοιπο του λαού που ποτέ δεν συμμετείχε σε αυτό το αλισβερίσι με την κάθε κυβέρνηση σωτήρων. Όλοι αυτοί που με το μυαλό και τις ικανότητές τους κατάφεραν να έχουν την οικονομική ανεξαρτησία τηρώντας όμως κατά γράμμα μέχρι το 2010 ό,τι η δημοκρατία τους καλούσε να πληρώσουν. Αυτό το κομμάτι του λαού είναι καμένο με την οποιαδήποτε κυβέρνηση και την οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι οι επικίνδυνοι πολίτες για έναν και μοναδικό λόγο: Επιβίωναν χωρίς τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.
Αυτούς λοιπόν, έρχεται η πολιτική των κατοχικών κυβερνήσεων (και των σημερινών και αυριανών) η οποία τους λέει περάστε από τον γκισέ να πληρώσετε γιατί αλλιώς θα σας πάρουμε το σπίτι και στο τέλος θα σας κλείσουμε φυλακή. Και τι να φοβηθεί από όλο αυτό το σκιάξιμο ο άνθρωπος που μόνος του έχτισε το σπίτι, μόνος του έφτιαξε την επιχείρηση, με τις ικανότητες του και μόνο στελέχωσε ως υπάλληλος ιδιωτική και δημόσια υπηρεσία, μόνος του ξεχέρσωσε ένα χωράφι και το έκανε να παράγει τροφή για 1 εκατομμύριο νοματαίους; Όλοι αυτοί έφτιαξαν την ζωή τους με μόνο δύο πράξεις της αριθμητικής: Πρόσθεση και αφαίρεση. Δύο πράξεις που οι σπουδαγμένοι οικονομολόγοι οι οποίοι μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ.
Όταν έρχεται το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και σου αποδεικνύει ότι η εργασία έπεσε στο -700% αλλά η φορολόγηση αυξήθηκε μέχρι και +900% μέσα σε δύο χρόνια, τι να περιμένεις άλλο; Είσαι ήδη με τα επίσημα νούμερα τους στο -1,600%. Όταν σου λέει το ίδιο το όργανό τους ότι δεν υπάρχει πλέον ρευστό και το Κράτος σε καθιστά με το ζόρι φοροφυγά, ποιος θα είναι ο σωτήρας αυτός, από όλους αυτούς που έφτιαξαν κόμματα, που θα διασφαλίσει την επιβίωσή σου;
Όταν σου λένε ότι με τις εισπράξεις που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στα ταμεία του Κράτους θα έχουν πλεόνασμα 1 δις και την ίδια ώρα σου λένε τα ίδια τους τα νούμερα ότι χρωστάς 361 δις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον ηλίθιος να θεωρείς ότι θα βγεις από αυτό τον κατασκευασμένο Λαβύρινθο που τελικά μόνο έναν σκοπό έχει: Να σε αφήσει χωρίς μία δραχμή. Ως άνθρωπος που έφτιαξες την ζωή σου δραχμή-δραχμή γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτή η μία δραχμή μπορεί να σε σώσει.
Με τον κεφαλικό φόρο που ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας να περάσει ως προϋπόθεση δανείων καθιστώντας υπεύθυνο τον κάθε πολίτη για το χρέος της κάθε κυβέρνησης μέλους-κράτους της Ε.Ε, καταλαβαίνεις, αν είσαι από αυτούς που δεν στηρίχθηκαν πουθενά, ότι τελικά, δεν φοβούνται αυτούς που μπορούν να κολαντρίσουν, αλλά εσένα που μπορείς να επιβιώσεις αρκεί να έχεις από κάπου να ξεκινήσεις. Αυτό το κάπου θέλουν να στο καταπατήσουν χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον σου.
Το μέλλον σου! Ένα μέλλον που σύμφωνα με τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζεται μόνο στο χρήμα και όχι στην αξιοκρατία. Σε καλούν ακόμα και το κουτσουρεμένο μεροκάματο που αυτή την στιγμή βγάζεις, αλλά και τις ματωμένες οικονομίες που έχεις στην άκρη, να σου τις αρπάξουν τρομάζοντάς σε με κατασχέσεις και φυλάκιση.
Ωραία, ας το κάνουν λοιπόν. Ας σου κατασχέσουν την περιουσία και ας σε βάλουν φυλακή. Από την στιγμή που λεφτά δεν θα πάρουν παραμένεις ζωντανός. Ποιος από όλους αυτούς που σε απειλούν σου εγγυώνται καταρχάς ότι αν αρρωστήσεις εσύ ή το παιδί σου θα βγείτε ζωντανοί από ένα δημόσιο σύστημα Υγείας το οποίο είναι χειρότερο και από αυτό του Μπαγκλαντές; Με τι χρήμα θα σώσεις την ζωή σου; Με το εικονικό πλεόνασμα της κυβέρνησης; 
Δες απλά τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς. Σπίτι δεν έχουν οι μισοί αλλά οι αναδρομικοί φόροι ακινήτων γράφουν με τόκους κάθε λεπτό. Σπίτια και επιχειρήσεις, που δεν πρόκειται να είναι ποτέ όπως ήταν πια, καλούνται να περάσουν για το δάνειο της τράπεζας με δύο μήνες μόνο παράταση. Κοινώς σε έχουν γραμμένο στα παλιά τους Αρμάνι και εσένα και τα παιδιά σου.
Ας σε ανεχτούν λοιπόν, αφού δεν μπορούν να σε εξολοθρεύσουν μία και καλή. Όπως τους ανέχτηκες ολόκληρες δεκαετίες πληρώνοντάς τους για να έχεις μόνο την ησυχία σου και την δημιουργικότητά σου σε κίνηση, ας σε ανεχτούν τώρα που είσαι φοροφυγάς με τους δικούς τους νόμους. Διότι με τους δικούς σου νόμους είσαι απλά ένας κυνηγός επιβίωσης.-
Αναρτήθηκε από Στον τοίχο

«Σχέδιο Μανίλα»!

Νίκος Μπογιόπουλος στον enik

Ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ είναι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης» (EFSF). Ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Wall Street Journal», ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής:


α) Ότι δεν αποκλείεται και νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα,
β) ότι  μετά το δημοσιονομικό τσουνάμι επέρχεται το τσουνάμι των λεγόμενων «διαρθρωτικών αλλαγών» για τις οποίες δεν παρέλειψε να σημειώσει πως θα «είναι εξίσου δυσάρεστες» για τον ελληνικό λαό,
γ) ότι για να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2016 (και βλέπουμε), και
δ) ότι, παρόλα αυτά, η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει επιτύχει θετικό αποτέλεσμα που ναι μεν «ο κόσμος δεν το βλέπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε λάθος»…

   Δεν θα είχε κανένα νόημα να σταθούμε στον κ.Ρέγκλινγκ αν δεν επρόκειτο για έναν από τους «σωτήρες» του ελληνικού λαού. Μπορεί ο κ.Ρέγκλινγκ να υστερεί σε «δημοφιλία» έναντι του Τόμσεν, αλλά ο ρόλος του ως επικεφαλής του «EFSF» στο ¨ελληνικό δράμα» είναι κάτι παραπάνω από αποφασιστικός. Και ταυτόχρονα: Είναι ρόλος αποκαλυπτικός ως προς το κατά πόσο αυτός ο μηχανισμός, ο «EFSF», είναι μηχανισμός «στήριξης» χωρών, όπως κατ ‘ ευφημισμό τον βάφτισαν, ή μηχανισμός «εξανδραποδισμού» λαών, κατεδάφισης και πρόκλησης κοινωνικών ερειπίων.

Μεταρρυθμιστές τής οκάς

Αναρτήθηκε από  Cogito ergo sum
(Α) Επιμήκυνση του σχολικού έτους με βάση διεθνή πρότυπα μελετά το υπουργείο Παιδείας, μέσω της κατάργησης αργιών. Στα σχέδιά του είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και η παράταση των μαθημάτων μέσα στο Μάιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετάει με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση να ανοίγουν τα σχολεία 6 ή 8 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ένα δεκαήμερο αργότερα απ' ό,τι κάθε χρόνο. Επιπλέον, προς κατάργηση οδεύει η αργία του Αγ. Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα. Οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι ειδικότερα για τις διακοπές του Πάσχα, η συγκεκριμένη αλλαγή θα ευνοήσει και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Κώστας Αρβανιτόπουλος είχε επισημάνει ότι η επιμήκυνση του σχολικού έτους εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της αναπροσαρμογής των παιδαγωγικών μεθόδων, οι οποίες περιλαμβάνουν, επίσης, αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων με συνεπακόλουθη μείωση της διδακτέας ύλης.

(Β) Eπιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκαλύπτει ο Κ. Αρβανιτόπουλος. «Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο», σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι «όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί». «Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου.Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν» επισημαίνει. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο κ. Αρβανιτόπουλος επαναλαμβάνει ότι «οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α' Λυκείου», ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές δηλώνει: «η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας».
[Από την ειδησεογραφία των ημερών]


Χτες, σε μια ανάρτησή μου στο τουίττερ, αναρωτήθηκα αν είναι λάθος να πω πως ο Αρβανιτόπουλος είναι πιο επικίνδυνος από τον Άδωνι. Ώρα με την ώρα σιγουρεύομαι ότι όχι μόνο δεν κάνω λάθος αλλά ότι η ανάγκη να εναντιωθούμε συλλογικά στην παραφροσύνη τού υπουργού παιδείας είναι επιτακτικώτερη από την ανάγκη να πλακώσουμε τους τροϊκανούς με τα γιαούρτια.