Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Θεωρεί «κόστος», και μάλιστα αχρείαστο, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας


Ούτε κουβέντα από τον υφυπουργό Υγείας στο ερώτημα του «Ριζοσπάστη» για τις αναγκαίες κατεπείγουσες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία

 

Eurokinissi

Ως «κόστος» και μάλιστα αχρείαστο, σε μια συγκυρία που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την αναγκαία και πραγματική επίταξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας! Την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας.

Τα παραπάνω συνοψίζουν την απάντηση του υπουργείου Υγείας στην ερώτηση του «Ριζοσπάστη» την Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Η ερώτηση που έθεσε η εφημερίδα προς τον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, ήταν η εξής:

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπως και αλλού, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες Υγείας δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι ΜΕΘ είναι φρακαρισμένες, μειώνετε 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία, αναστέλλονται τακτικά εξωτερικά ιατρεία, εκατοντάδες υγειονομικοί νοσούν. Γιατί δεν προσλαμβάνετε χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλο το διαθέσιμο υγειονομικό προσωπικό με κατεπείγουσες διαδικασίες; Γιατί δεν προχωράτε άμεσα σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αλλά πριμοδοτείτε τους κλινικάρχες, οι οποίοι και θα επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύουν και θα χρυσοπληρώνονται;».

Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας - Η πορεία του Πολυτεχνείου είναι υπόθεση του κινήματος, μπορεί να γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας (VIDEO)

 

 

Συνέντευξη στην ΕΡΤ 1 και τη Βάλια Πετούρη παραχώρησε το Σάββατο 14 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα σχολεία έπρεπε να είναι ανοιχτά και θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας αν η κυβέρνηση είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι πριν ακόμα από την πανδημία το ΚΚΕ ζητούσε μείωση των μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα υπογράμμισε: Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση υπογράμμισε το ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι δεν είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας αλλά του κράτους να εξασφαλίσει τα μέσα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

ΟΕΝΓΕ για ΣΚΑΪ: Δεν ξέρουν οι γιατροί που σώζουν ζωές και ξέρουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια; (vid)

 

ΟΕΝΓΕ για ΣΚΑΪ: Δεν ξέρουν οι γιατροί που σώζουν ζωές και ξέρουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια;


Ανακοίνωση για την βρώμικη επίθεση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης – Εισαγγελική παρέμβαση για την ανακοίνωση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και Καρδίτσας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

«Η Ε.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής «Ενημέρωση»[1] στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Είχαν μάλιστα το «θράσος» να την αποκαλέσουν ψεύτρα, όταν η συνάδελφος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


Η Ασφάλεια στα σπίτια συνδικαλιστών στην Καρδίτσα λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο!

 
Κρεσέντο αυταρχισμού με ευρύτερη στόχευση
 
 

 

Σιωπητήριο με την Ασφάλεια και τις εισαγγελίες επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις. Σήμερα Παρασκευή πήρε σειρά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας μετά την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε χθες Πέμπτη κατά της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. 

Στην Καρδίτσα, η Ασφάλεια πήγε το απόγευμα της Παρασκευής στα σπίτια του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για να τους επιδώσει κλήση για να απολογηθούν στο πλαίσιο προανάκρισης «για συμμετοχή σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο» όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο της Ασφάλειας Καρδίτσας! Νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα στους δύο συνδικαλιστές ύστερα από εντολή της εισαγγελέας Αικατερίνης Λύτρα για να «δώσουν εξηγήσεις» σχετικά με την ανακοίνωσή της Ένωσης.

Ενώνουμε τη φωνή μας για τη στήριξη των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων


Κείμενο υπογραφών διακινείται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ για τη στήριξη των εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων

 

Κείμενο υπογραφών διακινούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε δραστήριους αγωνιστές που συμμετέχουν σε φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σε όσους δίνουν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές σε διάφορα μέτωπα πάλης. Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, αθλητές, που δηλώνουν την πολιτική τους στήριξη στις δίκαιες διεκδικήσεις που προβάλλουν οι δυνάμεις του Κόμματος σε μια σειρά χώρους και συνολικότερα, αλλά και στις δράσεις που αναπτύσσονται σε χώρους δουλειάς και τόπους κατοικίας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η συλλογή υπογραφών στόχο έχει την έκφραση πλατιάς αλληλεγγύης στην εργατική - λαϊκή πάλη. Αποτελεί ταυτόχρονα και ένα προσκλητήριο για να «ενώσουμε τις φωνές μας» προκειμένου να κλιμακωθεί η διεκδίκηση των εργαζομένων, να πάρουν επιθετική απάντηση η συκοφάντηση και η προσπάθεια χτυπήματος των αγώνων των εργαζομένων. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο και ένα μέρος από τις πρώτες υπογραφές.

* * *
 
Είναι ώρα ευθύνης! Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας
  • Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.