Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής

 

 

Το γεγονός πως κυβέρνηση και δήμος «παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής» σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Οι νέοι περιορισμοί που ισχύουν από τις 20 Φλεβάρη στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου έρχονται για μία ακόμη φορά να αναδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν πήρε κανένα μέτρο μπροστά στο "τρίτο κύμα" της πανδημίας και τώρα κουνάει το δάχτυλο στους κατοίκους της περιοχής για την αύξηση των κρουσμάτων».

Επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση του Δήμου παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής, από τη στιγμή που:

Σχόλιο-οχετός βγαλμένο από τον βόθρο της χρυσαυγίτικης προπαγάνδας από στέλεχος της ΝΔ

 

Στη ρότα της αποσιώπησης των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, ο Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής της ΝΔ και για χρόνια συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη ως σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας του γραφείου του, ξεθάβει χυδαιότητες, «copy - paste» από τη χρυσαυγίτικη φαρέτρα.

Χυδαιολογεί εναντίον του Άρη Βελουχιώτη, επικαλούμενος μάλιστα ανυπόγραφο, εμετικό -χρυσαυγίτικης κοπής- αντικομμουνιστικό δημοσίευμα «αναγνώστη» στον ιστότοπο «zougla.gr». Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που στέλεχος της ΝΔ επιστρατεύει αντικομμουνισμό δήθεν για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως κραυγαλέα προκλητικό να επιχειρεί βουλευτής της ΝΔ να βγάλει λάδι την κυβέρνηση, υιοθετώντας τις βρωμιές και τις χυδαιότητες που όλα τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενούσαν τα μέσα προπαγάνδας της ναζιστικής εγκληματικής Xρυσής Aυγής.

902gr

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ» Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη

 

 

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη εξέδωσε η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών».

Σε αυτήν αναφέρει τα εξής: 

«Με βάση τη χθεσινή (19.2.2021) συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι άμεσες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, καθώς και ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι εξαιρετικά προκλητικό μάλιστα οι ίδιες δυνάμεις να εμφανίζονται ως η "δύναμη που θα καθαρίσει το τοπίο" μέσα από κυβερνητικούς κώδικες και κανόνες για το χώρο του Πολιτισμού. Δεν μπορούν να έχουν καμία συμβολή στην επίλυση του προβλήματος αυτοί που με την πολιτική τους διατηρούν όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες (ανεργία, ανασφάλεια κ.λπ.), που ασκούν πίεση σε κάποιον ή κάποια ώστε να μη σπάει τη σιωπή. Αυτοί που διατήρησαν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή το Λιγνάδη, παρά τις καταγγελίες, δεν μπορούν να αποτελέσουν συνομιλητή του ΣΕΗ προκειμένου "να μπει τάξη στο χώρο". Το ΣΕΗ δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει με κανένα τρόπο στις "εκκλήσεις" διαφόρων προς τον πρωθυπουργό να δράσει καταλυτικά, δίνοντας εντολές στον κύριο Γιατρομανωλάκη να θεσπίσει κώδικες και κανονισμούς δεοντολογίας.

Ο στόχος


«Δεν είναι αυτό που νομίζετε... Δεν αφορά τους καλλιτέχνες και το έργο τους, αλλά το τρομοκρατικό έγκλημα». Κάπως έτσι υπερασπίστηκε η ΝΔ το άρθρο του νομοσχεδίου που ενσωμάτωσε την ευρω-οδηγία της προληπτικής λογοκρισίας, εφαρμόζοντας τον «τρομονόμο» και στον Πολιτισμό. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κατά την ψήφιση μιας αντιδραστικής διάταξης, ενταγμένης στη «σφαίρα» της «αντιμετώπισης του ριζοσπαστισμού», γίνεται προσπάθεια να θολώσουν τα νερά. Τα ίδια ισχυριζόταν η κυβέρνηση και όταν ψήφιζε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, λέγοντας για παράδειγμα ότι «οι εργατικές κινητοποιήσεις δεν θα έχουν πρόβλημα» και ότι στόχος είναι να εμποδίζεται η δράση των ...«μπαχαλάκηδων». Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα, αυτοί που σέρνονται στα Αστυνομικά Τμήματα κατηγορούμενοι για διοργάνωση συναθροίσεων είναι συνδικαλιστικά στελέχη γνωστά για τη δράση τους στο κίνημα, ενώ κατ' εφαρμογή των απαγορεύσεων έχουν χτυπηθεί συγκεντρώσεις όπως του Πολυτεχνείου, των υγειονομικών κ.λπ. Με παρόμοιες αστείες δικαιολογίες ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο για την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, ενώ η ΝΔ υπερασπίζεται την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα, τάχα για την «τακτοποίηση του συνδικαλισμού». Τελικά, όλα μαζί τα αντιδραστικά αυτά μέτρα αποδεικνύεται στην πράξη ότι στόχο έχουν να βάλουν στο «γύψο» την εργατική - λαϊκή πάλη, να εμποδίσουν την έκφραση της προοδευτικής - ριζοσπαστικής άποψης και να εξασφαλίσουν διά ροπάλου τη «συναίνεση» στη βαρβαρότητα. Μαζί λοιπόν με τον ξεπεσμό τους, αφού φτάνουν να αντιστρέφουν την πραγματικότητα για να δικαιολογήσουν την επικίνδυνη πολιτική τους, επιβεβαιώνουν και πόσο ...σίγουροι νιώθουν απέναντι στον «εσωτερικό εχθρό»: Τον λαό και την πάλη του.

Για να δείτε τι ωραία περνάμε στην εξοχική Ικαρία… (Απόνερα της περατζάδας του πρωθυπουργού)

 


Τι άλλο εκτός… από «πολιτικές σκοπιμότητες» εξυπηρετούν αιτήματα όπως πλήρης κρατική χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και πρόνοιας; Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί αν όχι… «αγενής» η αγωνιστική αποφασιστικότητα των… «τραμπούκων» του Σωματείου Συνταξιούχων να μη ζήσουν με ψίχουλα και η απαίτησή τους να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματά τους;

Αναφερόμενη στα «απόνερα» της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φούρνους – Ικαρία, (το Σάββατο 6 του Φλεβάρη 2021), η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας μάς στέλνει την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, με την επισήμανση πως «από την πολύ «ανεξαρτησία» αναδείχθηκε βασιλικότερη του βασιλέως»…

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής που έχει τίτλο «Σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και την καταδίκη ακραίων συμπεριφορών» γίνεται εκτενής αναφορά στην αγωνιστική «υποδοχή» την οποία επεφύλαξαν σωματεία και φορείς της Ικαρίας στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τη, από τον τίτλο ακόμα «ακραία συμπεριφορά».