Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Χρυσαυγίτες: Μια ζωή ταγματΑΛΗΤΕΣ


Χρυσαυγίτες: Μια ζωή ταγματΑΛΗΤΕΣ



 
«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;», φώναξαν σήμερα οι χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα, κατά τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.  

Μόνο οι ναζί θα έκαναν κάτι τέτοιο. Ο Παύλος είναι και θα είναι εδώ. Εσείς, υπάνθρωποι, ετοιμαστείτε να μπείτε (ξανά) στα σκουπίδια της Ιστορίας. 



"Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;", φώναξαν σήμερα οι Χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα. #gdtrial #jailgoldendawn


Ενημέρωση,Κοπής πίτας της Ομάδας Γυναικών Ωραιοκάστρου

 

Ενημέρωση,Κοπή πίτας

Με σύνθημά μας το «Γυναίκα βγές μπροστά στον αγώνα για μιά ζωή χωρίς εκμετάλλευση  και καταπίεση » θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα στον δρόμο του αγώνα για την γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας τόνισε η πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Ωραιοκάστρου(μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), Φωφώ Σαββίδου, στην ενημερωτικη εκδήλωση και κοπή πίτας της ομάδας που πραγματοποιήθηκε με την θερμή συμμετοχή των μελών και φίλων στο ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου.
 
Ο αγώνας μας συνεχίζεται . Καλούμε τις γυναίκες ,τους εργαζόμενους, τους γονείς του δήμου μας να εντείνουν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες-μετανάστες και να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους εκμεταλλευτές και τους συνεργάτες τους σε κάθε χώρα.

 























Κόντρα σε «θεούς και δαίμονες»



Πάνω από τρεις βδομάδες παραμένουν στα μπλόκα σ' όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες, δίνοντας σκληρή μάχη για την επιβίωσή τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους εξοντώνει. Απέναντί τους έχουν «θεούς και δαίμονες», που χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, με βασικό στόχο να υπονομεύσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, να πλήξουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Εν πρώτοις, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε πόντο από την απόφασή της να εφαρμόσει όλα τα μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτήν ακριβώς τη στάση κράτησε το κυβερνητικό κλιμάκιο και στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, δηλώνοντας ότι δεν θα ικανοποιηθεί ούτε ένα από τα αιτήματα επιβίωσης των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών.

Εγινε, έτσι, φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει, κατά γράμμα και μέχρι τέλους, την πολιτική που ευνοεί τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας στα χέρια λίγων καπιταλιστών, όπως προωθείται μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τα άλλα κυβερνητικά μέτρα. Η πολιτική αυτή έχει ως συνέπεια το ταχύτερο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τι έκανε στο Κίεβο;


Για όσους έχουν μείνει με την απορία τι έκανε ο Αλ. Τσίπρας στην Ουκρανία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, ορισμένα από τα τελευταία δημοσιεύματα στον Τύπο δίνουν την απάντηση. Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι «ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση της ελληνικής πλευράς να αναλάβει ενεργό ρόλο στην επίλυση της διένεξης στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ και την προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων της Δύσης με τη Ρωσία (...) οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο (...) ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας έχουν εμφανιστεί διατεθειμένοι να αναζητήσουν διαύλους επικοινωνίας που είχαν αποκλειστεί τα τελευταία χρόνια (...) στην κορυφή της ατζέντας του ενδιαφέροντος του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται η ουκρανική κρίση (...) Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε τη διάθεση της Ελλάδας να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο». Να, λοιπόν, μια ακόμα πλευρά της «πολυδιάστατης» εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης: Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε μέχρι το Κίεβο για να παίξει «εποικοδομητικό ρόλο» στο γεφύρωμα των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας, στη ...νέα εποχή που ανατέλλει με τη διακυβέρνηση Τραμπ. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η διένεξη για την Ουκρανία συνιστά ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης ισχυρών και ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, στα οποία η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει βαθύτερη εμπλοκή και αναλαμβάνει ρόλους.