Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
Τρίτη 23-4, Πέμπτη 25-4, 10-12 πμ, προειδοποιητικό κλείσιμο ταμείων του κέντρου υγείας
Σάββατο 27-4-2013, 12πμ, συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία.
 
 
 
Στον Εύοσμο υπάρχει ένα κέντρο υγείας αστικού τύπου που «άνοιξε για να κλείσει», όπως πολύ σοφά λένε μεταξύ τους οι επισκέπτες του. Ένα κτήριο με πλήρη εξοπλισμό αλλά χωρίς το βασικότερο … γιατρούς, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!!! Χτίστηκε για να έχει 24ωρη λειτουργία, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, μιας και ποτέ δεν είχε γιατρούς ή νοσηλευτές, αφού ανήκει διοικητικά στο Παπανικολάου και λειτουργεί με δανεικούς εργαζόμενους από το νοσοκομείο. Έτσι η λειτουργία του είναι πενθήμερη, 9πμ μέχρι 2μμ, και ένας μόνο γιατρός 2μμ με 9μμ για τα επείγοντα περιστατικά. Για ειδικότητες ούτε λόγος, τις βλέπεις μόνο στους πίνακες που οδηγούν στα αντίστοιχα άδεια ιατρεία! Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου τρέχουν να προλάβουν την συνταγογράφηση των 400.000 κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Με μια ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή θεωρούν ότι κοστίζει. Δεν έχουν απέναντί τους το αντίπαλο δέος, που είναι ο οργανωμένος λαός και έτσι επιδιώκουν να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις μας. Κλείνουν νοσοκομεία (από 132 πρέπει νά μείνουν 80!), καταργούν τμήματα και πάνω από 10.000 νοσοκομειακά κρεβάτια. Όλα στο όνομα των υποχρεώσεων απέναντι στην τρόικα.
Αυτή η επίθεση που ξεκίνησε χρόνια πριν, κλιμακώνεται σήμερα με την δικαιολογία της κρίσης. Είναι μέρος της ίδιας πολιτικής που βύθισε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια και γκρέμισε κατακτήσεις στην παιδεία, στην δουλειά, στην ασφάλιση. Μετέτρεψαν την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα και έκαναν την περίθαλψη ατομική ευθύνη. Για πόσους; Όταν εκατοντάδες χιλιάδες λαού βρίσκονται χωρίς περίθαλψη; Για ποιούς; Σίγουρα όχι για τους σύγχρονους άθλιους, τους ανασφάλιστους, τους νέους, τους άνεργους, τους μετανάστες αλλά και τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να καταβάλουν πλέον τις ασφαλιστικές εισφορές.
Δεν θα γίνουμε θυσία στα σχέδιά τους! Δεν θα περιμένουμε να πεθαίνουμε εμείς και οι γείτονές μας χωρίς γιατρούς και φάρμακα! Δεν θα περιμένουμε την φιλανθρωπία των ΜΚΟ, της Εκκλησίας, και όσων βαφτίζουν αλληλεγγύη την ελεημοσύνη και καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Δεν θα αφήσουμε περιθώριο στη ναζιστική χρυσή αυγή να κάνει εκδουλεύσεις για την υγεία.
Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η περίθαλψη είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, ότι αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται αλλά ανατρέπεται, ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην αντιπαράθεση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, ότι σ’ αυτή την αναμέτρηση απαιτείται ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο αντίστασης, θα συνεχίσουμε με το συντονιστικό κοινής δράσης, θα οργανώσουμε τον αγώνα μας και θα διεκδικήσουμε:
  • 24ωρη και πλήρη λειτουργία του κέντρου υγείας Ευόσμου.
  • Άμεση στελέχωση του κέντρου υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικού βιβλιαρίου.
Συντονιστικό φορέων και πρωτοβουλιών κατοίκων, για την κοινή δράση για το κέντρο υγείας Ευόσμου
Ε΄ΕΛΜΕ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤ.ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ