Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΚΚΕ – Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συμφωνία «Τσίπρα – Ζάεφ»




To KKE εξέδωσε φυλλάδιο για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ το οποίο παρατίθεται ολόκληρο στο τέλος ενώ επισυνάπτεται και σε μορφή PDF.

«ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ
ΝΑΙ στη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών  υπογράφηκε για να λυθεί ένα ιστορικό πρόβλημα, για να διασφαλιστεί η ειρήνη, για να προωθηθεί η φιλία των λαών.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η συμφωνία υπογράφηκε για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων ισχυρών κρατών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς κ.ο.κ. 

Ανταγωνισμοί που συνδυάζονται με πολεμικές προετοιμασίες, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Μερίδιο από αυτούς τους σχεδιασμούς διεκδικεί η ελληνική άρχουσα τάξη, τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το άρθρο 2 της συμφωνίας περιγράφει με σαφήνεια τους στόχους και τα βήματα για την ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας, την οποία εμπνεύστηκαν και επέβαλλαν με κάθε τρόπο οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

ΗΠΑ: Η αλληλεγγύη της… πίτσας






Από Panos στο Ιάν 23, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Το χρέος των ΗΠΑ είναι 21.881 δισεκατομμύρια δολάρια!!!

Είναι το μεγαλύτερο χρέος από όλες τις χώρες του κόσμου και ένα από τα μεγαλύτερα σε σχέση με το ΑΕΠ που είναι 18.600 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως έχει μεγαλύτερα έξοδα από ότι έσοδα και πρέπει μόνιμα να παίρνει δάνεια για να έχει μετρητά για τις συναλλαγές της.

Ο καυγάς του Τράμπ και του Κογκρέσου για την κατασκευή ή όχι του Τείχους προυπολογισμού 6 με 7 δισεκατομμύρια δολλάρια δεν αφήνει τις ΗΠΑ να πάρει τα δάνεια που χρειάζεται για να πληρώσει τους δημόσιους-κρατικούς υπαλλήλους.

Από το 1976 οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί στην ίδια θέση 21 φορές γράφει η New York Times.

Με αντιλαϊκά υλικά


  Πηγή: Eurokinissi

Ως καταλύτη για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και την ενίσχυση του διπολισμού παρουσιάζει ο πρωθυπουργός τη συμφωνία με τον Ζάεφ, δείχνοντας τις διαθέσεις της κυβέρνησης να απογειώσει τον αποπροσανατολισμό και τα κάλπικα διλήμματα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κάνει και αναδρομή στο παρελθόν, φέρνοντας σε αντιδιαστολή τον «άγονο» δικομματισμό με τον σημερινό «γόνιμο» τάχα διπολισμό που διαμορφώνεται.

«Γόνιμος» βεβαίως μπορεί να είναι για το κεφάλαιο, αφού εντάσσεται στην προσπάθεια συγκρότησης σταθερών εναλλακτικών κυβερνητικών σχημάτων που θα συνεχίζουν αδιατάρακτα το αντεργατικό τους έργο. Για τον λαό όμως αποτελεί παγίδα εγκλωβισμού σε νέα αντιδραστικά σχήματα, που μυρίζουν ναφθαλίνη.

Περί δημοψηφισμάτων




Με αφορμή την κατάπτυστη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, από πολλούς διατυπώνεται το αίτημα να γίνει δημοψήφισμα προκειμένου ο λαός να τοποθετηθεί για τη συμφωνία.

Βεβαίως δεν θα μπορούσε κάποιος να έχει αντίρρηση στη δυνατότητα ο λαός να εκφραστεί, να διατυπώσει τη θέση του για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και μέσα από ένα δημοψήφισμα.

Ομως η επίκληση αυτού του αιτήματος δεν μπορεί να μη φέρει στο νου την πείρα που υπάρχει σε Ελλάδα και Ευρώπη σε σχέση με τα δημοψηφίσματα, τους όρους που αυτά πραγματοποιούνται, τα ερωτήματα που τίθενται και τελικά το πώς αξιοποιούνται τα αποτελέσματά τους. Για να δούμε στην πράξη τελικά αν όντως μέσα από τέτοιες μορφές κατοχυρώνεται - εξασφαλίζεται η λαϊκή βούληση στο πλαίσιο της σημερινής δημοκρατίας, στο πλαίσιο δηλαδή ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και μιας εξουσίας που υπερασπίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός να απαντήσει στην πλαστή πόλωση ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)



  Πηγή: Motionteam

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της πόλης, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τίτλο: 

«Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρέτησε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρεμβάσεις μέσα από τις οποίες δήλωσαν τη συμπόρευσή τους με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, έκαναν ο Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Τσίντζιλης, καθηγητή φυσικής αγωγής, εκλεγμένος στο ΣΕΓΑΣ.
Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στο δήμο, στην Περιφέρεια, παντού πρέπει να είναι η απάντηση του λαού στην πλαστή δικομματική προεκλογική πόλωση που θα οδηγήσει στα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα. Με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μπορεί να σταλεί ισχυρό το μήνυμα όξυνσης της πάλης των χαμένων της κρίσης και της ανάπτυξης, της ειρήνης και του πολέμου, των καταπιεσμένων, των εργαζόμενων, του λαού.

Μέσα από τις παρεμβάσεις παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι πολύμορφες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην σκοτώνονται σε ατυχήματα οι εργαζόμενοι, για να μπουν εμπόδια στην παράδοση κάθε δημόσιου χώρου και κοινωνικού αγαθού, όπως τα σχέδια που προετοιμάζονται για το παραλιακό μέτωπο, τη ΔΕΘ, την ΕΥΑΘ, τον ΟΑΣΘ. Για τη μείωση τοπικών φόρων, ενάντια στις κατασχέσεις από τους δήμους, για παιδικούς σταθμούς και σχολεία ανθρώπινα και ασφαλή με αντισεισμική προστασία, ικανοποιητική λειτουργία των κέντρων Υγείας.