Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Ο γνωστός παπαγάλος της κυβέρνησης τα έκανε …σαλάτα!

 

 

Στον γνωστό παπαγάλο της κυβέρνησης, Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος σήμερα κατήγγειλε την ΚΝΕ για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών (!) καθώς τάχα «τις διαχειρίζεται», απαντά με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Ο γνωστός παπαγάλος της κυβέρνησης τα έκανε …σαλάτα!

Ο γνωστός τηλεμαϊντανός της κυβέρνησης, Άρης Πορτοσάλτε, χτύπησε ξανά! Μετά την προτροπή του να μην πάμε διακοπές τον Αύγουστο, γιατί εμποδίζουμε τους τουρίστες, σήμερα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την τραγική κατάσταση των φοιτητικών εστιών, ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται η ΚΝΕ που “τις διαχειρίζεται”!

Δε θέλουμε να τον σοκάρουμε, αλλά η διαχείριση των φοιτητικών εστιών είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Ν' αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Γαστρεντερολογικής-Ογκολογικής Κλινικής στο «Θεαγένειο»


 

Τα προβλήματα στη λειτουργία της Ενδοσκοπικής Μονάδας της Γαστρεντερολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Θεαγένειο», φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Δελής Γιάννης, Στολτίδης Λεωνίδας και Λαμπρούλης Γιώργος, αναφέρονται τα εξής: 

«Μείζον ζήτημα για την Ενδοσκοπική Μονάδα της Γαστρεντερολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του Α.Ν.Θ. "Θεαγένειο" αποτελεί η έλλειψη ζωτικών υποδομών για την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της.

Στην Ενδοσκοπική Μονάδα διενεργούνται 4500 ενδοσκοπήσεις ετησίως και εξυπηρετεί ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το ιατρικό προσωπικό είναι πολύ έμπειρο και πραγματοποιούνται επεμβάσεις εξειδικευμένες και πρωτοποριακές. Όμως, το έργο που προσφέρεται καθημερινά προσκρούει πάνω στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομών.

ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΛΕΞΕΩΝ


Ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερακάκης δηλώνει  ότι προχωρούν σε εξορθολογισμό τμημάτων για να πετύχουν καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, ότι οι λόγοι συγχωνεύσεων είναι εκπαιδευτικοί και όχι οικονομικοί, ενώ, διαψεύδοντάς τον στην πράξη,  σε έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής ζητείται ενημέρωση από  όλους τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για το προσωπικό, άτομα και ώρες,  που εξοικονομήθηκε από τη συγχώνευση των τμημάτων.
 
          Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρεται στη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας  χαρακτηρίζοντάς τη ως μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, ανακαλύπτει στην αδράνεια την αιτία που οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση το ΕΣΥ, αρνείται τις κατηγορίες για διάλυση του ΕΣΥ με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του,  ενώ θεωρεί τις αμοιβές των γιατρών υψηλές για τα ελληνικά δεδομένα. Την ίδια στιγμή που υπουργική απόφαση θεσπίζει λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή,  που έχει ψηφιστεί  από τη Ν.Δ νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν ιδιωτικό επάγγελμα εκτός νοσοκομείων, που στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό, που έχει αυξηθεί η τιμή των φαρμάκων.
 
          Οι αναφορές στο λόγο των δυο αυτών υπουργών είναι ενδεικτικές της κυρίαρχης προπαγάνδας που εξωραϊζει αποφάσεις της εξουσίας, αντιστρέφοντας και παραποιώντας σημασίες λέξεων, όπως εξορθολογισμό και μεταρρύθμιση. Γιατί η  γλώσσα είναι αδιαχώριστη από εξωγλωσσικά φαινόμενα, τελετουργίες και πρακτικές που εγγράφονται σε ιδεολογικούς μηχανισμούς της κυρίαρχης εξουσίας. Σαν ένας λοιπόν ιστορικός σχηματισμός, φορέας μέσω του οποίου συλλαμβάνουμε  τον κόσμο και επομένως όργανο ιδεολογικής πάλης, είναι αυτονόητο  τις τελευταίες δεκαετίες να εντείνεται η επιχείρηση  σημασιολογικής αντιστροφής των λέξεων.  Με λέξεις που απέκτησαν ένα ειδικό ιστορικό βάρος διαδίδεται μεταμφιεσμένη η κυρίαρχη ιδεολογία καθώς παρεμβαίνει στην ιδιαίτερη χρησιμοποίηση γλωσσικών φαινομένων. Και επιδιώκεται η αντίληψη του κόσμου που φέρει η γλώσσα όπως χρησιμοποιείται από τον κυρίαρχο λόγο να ενσωματωθεί στην κοινή λογική, δηλ. να επιβληθεί πλήρως.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Κωμικοτραγική προσπάθεια να παρουσιαστούν η καπιταλιστική ανάπτυξη και τα δισ. που δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους ως «οφέλη» για τον λαό


Πηγή: Eurokinissi

 

Στο πλαίσιο της πιο αναλυτικής παρουσίασης των όσων εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης, σήμερα ήταν η σειρά της «εξειδίκευσης» των μέτρων «στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό». Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής Νίκος Παπαθανάσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Τα όσα ειπώθηκαν ήταν μια κωμικοτραγική προσπάθεια να παρουσιαστούν τα μέτρα στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ως κάτι που θα «έχει λαμβάνειν» και ο λαός. Σε αρκετά σημεία, φυσικά, οι υπουργοί ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικοί ακριβώς για το γεγονός ότι οι «δημοσιονομικές αντοχές» δεν επιτρέπουν «αλόγιστες δαπάνες»... για τις λαϊκές ανάγκες, όμως επιτρέπουν πακτωλούς δισ. για τους επιχειρηματικούς ομίλους.