Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Δεν φυσάει αέρας αδιαφορίας στην παιδεία, διαπράττεται έγκλημα!



*Της Ρούλας Καραγιάννη

Μια αιφνιδιαστική απαράδεκτη και αντισυνταγματική τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας  για τη μετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο. Η ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης διδασκαλίας που πραγματοποιείται δια ζώσης ταυτόχρονα σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Η Υπουργός δήλωσε ότι η ρύθμιση κατατέθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αλήθεια ποια τέρατα ενέκριναν αναμετάδοση από χώρο εργασίας, ο οποίος χώρος είναι το σχολείο ανήλικων παιδιών; Ποιος μπορεί να γνωρίζει και να εγγυηθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή που θα παρακολουθεί την αναμετάδοση του μαθήματος και πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία;

Η σχολική τάξη  διακατέχεται από τις ανθρώπινες σχέσεις. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι ένας ακατάσχετος μονόλογος στην οποία συμμετέχει μόνο ο εκπαιδευτικός. Είναι μια διαλεκτική σχέση με κάθε μαθητή και με όλους μαζί. 

 

 

«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα …πεντάστερα της Μόριας» (vid)


Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση και πως για τις αιτίες του ξεριζωμού είναι συνυπεύθυνες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα ...πεντάστερα της Μόριας»

Σημείωσε ότι φέρουν επίσης ευθύνες για την αποδοχή του κανονισμού του Δουβλίνο και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών.

Ποιος θα πληρώσει τη νέα βαθιά κρίση στην Ελλάδα;


Οι διεθνείς προβλέψεις κάνουν λόγο για τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την Κομισιόν να αναφέρει πως πρόκειται για «κρίση ιστορικών διαστάσεων», και αποκλείουν μια γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Το κυβερνητικό αφήγημα μιας σύντομης παρένθεσης και μιας γρήγορης επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση της καπιταλιστικής ανάπτυξης κυριολεκτικά θρυμματίστηκε απ' την πραγματικότητα. Η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε, απ' την ίδια την πραγματικότητα, να «ανακρούσει πρύμναν» σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.
 
 Η καπιταλιστική οικονομία της χώρας μας είναι πια σε βαθιά κρίση και οι ίδιες οι προβλέψεις της κυβέρνησης κάνουν πλέον λόγο για μια μείωση του ΑΕΠ που στην καλύτερη περίπτωση θα κυμανθεί στο 5%, δηλαδή μείωση 7% σε σχέση με την τάση του +2% που κατέγραφε το 2019 και που προβλεπόταν πως θα έχει και το 2020, ενώ το δημοσιευμένο δυσμενές σενάριο της κυβέρνησης κάνει λόγο για μείωση του ΑΕΠ που θα αγγίξει το 8%, δηλαδή 10% μειωμένο σε σχέση με την αναμενόμενη πορεία της οικονομίας για το 2020, με την οποία αναμενόμενη πορεία έχει γίνει όλος ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη φορολογία, τις δημοσιονομικές δαπάνες κ.λπ.

Ο ένας πιο άθλιος από τον άλλο...


  Πηγή: Eurokinissi

Το σόου που στήθηκε πάνω στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Μαρφίν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους.

Μιλάμε για την αντιπαράθεση με αφορμή το θέμα της αίτησης αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Μαρφίν και η οποία εκδικάζεται την 1η Ιουνίου. Χτες, λοιπόν ο πρωθυπουργός, μετά τις αποκαλύψεις ότι, ενώ η κυβέρνηση «στήνει» ένα διακομματικό σόου για να τιμήσει τα θύματα, την ίδια στιγμή πάει στα δικαστήρια για να μην δοθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων, ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο δε θα ασκήσει τα ένδικα μέσα... Όμως, ταυτόχρονα, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα στελέχη της ΝΔ χρησιμοποιούν την άθλια δικαιολογία ότι τις αναιρέσεις τις κάνει αυτόματα το νομικό συμβούλιο του κράτους και άρα η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή.

Κι αν σε κάποιους κάτι θυμίζει αυτό, έχουν δίκιο. Την ίδια ακριβώς άθλια δικαιολογία είχε χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν, ως κυβέρνηση, έκανε εφέσεις κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν συνταξιούχους! Τι έλεγε το υπουργείο Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό το θέμα των συνταξιούχων τον Οκτώβρη του 2018; Θαυμάστε: «Τα ένδικα μέσα κατατίθενται από τη νομική υπηρεσία, της οποίας προΐσταται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σε καμία περίπτωση οι υπουργοί δεν υπεισέρχονται στη διαδικασία να υπαγορεύουν τα δικόγραφα»...

Ο ένας είναι πιο άθλιος από τον άλλο...

 902.gr