Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Χρόνια πολλά!


 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ «Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα τιμά το έργο μου... »


Το Σάββατο 14 Γενάρη η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του από την ΚΕ του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών και τον συνθέτη να διευθύνει την ορχήστρα

 

«Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα τιμά εμένα και το έργο μου, γι' αυτό και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ γι' αυτήν του την πρωτοβουλία.

Σταύρος Ξαρχάκος».

Τα παραπάνω ανέφερε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης με αφορμή την πραγματοποίηση συναυλίας προς τιμήν του από το Κόμμα μας το Σάββατο 14 Γενάρη 2023, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στις 19.30.

Στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα.

Την ορχήστρα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Πράγματι, η συγκεκριμένη συναυλία είναι ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός. Αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την προνομιακή σχέση που έχει το ΚΚΕ με τους ανθρώπους της Τέχνης.

Αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ μπορεί να τιμήσει την έκταση και την ένταση του έργου του Ξαρχάκου, το οποίο ξεκινά από τη δεκαετία του '60 και καταφέρνει και μιλά βαθιά στη λαϊκή ψυχή. «Απονη ζωή», «Φτωχολογιά», «Ονειρο δεμένο», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Παράπονο», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή»,«Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι», «Τα τρένα που φύγαν», «Τι έχει και κλαίει το παιδί», «Μάτια βουρκωμένα», «Ασπρη μέρα» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που μας χάρισε από εκείνη τη δεκαετία και συνεχίζουν ακάθεκτα την πορεία τους, εξακολουθώντας να βρίσκονται στα χείλη και των επόμενων γενιών.

ΣΚΩΤΙΑ Πανό υπέρ των απεργών σε αγώνα της Celtic (ΦΩΤΟ)

 

Πανό υπέρ των απεργών και των απεργιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Βρετανία, ανάρτησαν σήμερα οι οπαδοί της Celtic στον αγώνα με την St. Johnstone για την Scottish Premiership.

«Αλληλεγγύη στους απεργούς», «Στήριξη στους απεργούς» και «Το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι αξιοπρεπής μισθός», είναι τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό.