Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Μπαράζ αντιλαϊκών διατάξεων με fast track διαδικασίες


Κατάργηση του ασύλου, αντιδραστικές διατάξεις για δήμους και Περιφέρειες αλλά και δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους

INTIME NEWS
Με τις απαράδεκτες fast track διαδικασίες του επείγοντος, για να αποφευχθούν λαϊκές αντιδράσεις, εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με προγραμματισμό να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως αύριο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».
 
Παράλληλα με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στα ΑΕΙ ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να αλωνίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πλήθος ακόμα αντιδραστικών διατάξεων, με πιο εμβληματικές αυτές για τους ΟΤΑ. Ενώ δεν λείπουν και τα δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην προκειμένη περίπτωση στους φαρμακοβιομήχανους.

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία για ένοπλη απειλή εργαζομένου από εργοδότη

Στην καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας περιστατικού απειλής εργαζόμενου από τον εργοδότη του με όπλο, προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου.

 

 
 
Στην καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας περιστατικού απειλής εργαζόμενου από τον εργοδότη του με όπλο, προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου.

Τζίνα Τσαλικιάν: “Αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη”



“Το άδικο δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα”

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Εφετείου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη, τοποθετήθηκε δημόσια. Κατά την άποψή μας η δήλωσή της έχει ιδιαίτερη αξία:
“Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.

Σήμερα, νέα κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ασύλου στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια



Σε αγωνιστική κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ασύλου σήμερα, Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα θα ψηφίζεται στη βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιέχει και τη ρύθμιση για το άσυλο.

Από νωρίς το πρωί, φοιτητές στα Προπύλαια διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο της ΝΔ με ανάρτηση πανό στα Προπύλαια που αναγράφει το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο - Με τους αγώνες μας δυναμώνουμε τους αγώνες για τα όνειρα, τις διεκδικήσεις μας - Ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου».

Στο κάλεσμά του το ΜΑΣ τονίζει:

Μπαγκάζια


«Κρίσιμο» χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, για το οποίο καλλιεργούνται προσδοκίες ελάφρυνσης των στόχων για τα πλεονάσματα στο μέλλον. Οπως αναρωτήθηκε μάλιστα και ο Κυρ. Μητσοτάκης, «αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μη μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας;». Πρόκειται για έργο που έχει ξαναδεί ο λαός να ανεβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, που καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντά του. Γιατί από τον όποιο «πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο» ή τις «ευκολίες πληρωμής» του χρέους -η διασφάλιση των οποίων είναι αμφίβολη και κάθε άλλο παρά εξαρτάται από την... ψυχολογία των δανειστών- ούτε σεντ δεν πρόκειται να δαπανηθεί για τις λαϊκές ανάγκες. Αντίθετα, οι μόνοι που προσδοκούν «ανάσα» είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θέλουν επιπλέον δόσεις «ρευστότητας» για να τονώσουν την κερδοφορία τους. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η συζήτηση αυτή σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Τους καλεί να αποδεχτούν και νέες θυσίες για να υλοποιηθούν «μέχρι κεραίας» όλες οι δεσμεύσεις που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν προϋπόθεση για την εμπιστοσύνη αγορών και δανειστών. Να ρίξουν δηλαδή τις απαιτήσεις τους στα τάρταρα, να σταματήσουν να κάνουν «περίεργες σκέψεις» για ανάκτηση όσων έχασαν τα χρόνια της κρίσης, πόσο μάλλον για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Και αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το δεχτούν.

Αντιλαϊκό έτσι κι αλλιώς


  Πηγή: Eurokinissi

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες, για το πόσο «επιτελικό», «συγκεντρωτικό» ή «αποκεντρωμένο» θα είναι το κράτος, γίνεται σε ένα γήπεδο ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Η ΝΔ διαφημίζει τις αλλαγές που προωθεί στον κρατικό μηχανισμό, όχι για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, αλλά για να ενισχύσει δομές και λειτουργίες του που συνδέονται άμεσα με τις προτεραιότητες του κεφαλαίου.

Αυτό αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ο «επιτελικός» χαρακτήρας του κράτους ενισχύεται σε τομείς όπως η διευκόλυνση των επενδύσεων, η παρακολούθηση και τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και η εξωτερική πολιτική, πυλώνας της οποίας είναι η βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς.

Προπέτασμα καπνού για τη φοροληστεία του λαού και τις απαλλαγές στο κεφάλαιο





Ακόμα και η κλιμάκωση των μειώσεων ευνοεί τη μεγάλη ιδιοκτησία, την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τους άμεσους και έμμεσους φόρους
Τη στιγμή που η φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται αμείωτη κι ενώ παραμένει ορθάνοιχτη η προοπτική να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τη μείωση του αφορολόγητου, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παρέλαβε η ΝΔ, η κυβέρνηση επιχειρεί προκλητικά να παρουσιάσει ως μέτρο φοροελάφρυνσης και ανακούφισης του λαού την ελάχιστη μείωση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που ψηφίστηκε πρόσφατα με το φορολογικό νομοσχέδιο και ενεργοποιείται με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).