Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Οι εργαζόμενοι της «SONOCO» μέσα από τα σωματεία και με το ΚΚΕ στο πλευρό τους να παλέψουν για να διασφαλιστεί η εργασία τους

 

Η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει δύο εργοστάσια πρέπει να βρει απέναντί της τους εργαζόμενους όλης της περιοχής

 

 

 

«Η πρόσφατη εξέλιξη με την ανακοίνωση της εργοδοσίας "SONOCO ΕΛΛΑΣ" για τη διακοπή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων σε Κιλκίς και Νεοχωρούδα είναι ένα νέο επεισόδιο στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και της περιοχής, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων, οι εργαζόμενοι να επιλέξουμε και να παλέψουμε για τις ζωές μας!

Η πρόσφατη εξέλιξη με την ανακοίνωση της εργοδοσίας "SONOCO ΕΛΛΑΣ" για τη διακοπή της λειτουργίας των 2 εργοστασίων σε Κιλκίς και Νεοχωρούδα είναι ένα νέο επεισόδιο στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας μας. Πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και της περιοχής, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι φτωχοί στη Γερμανία και το «νόημα της ζωής»

 

Τα στοιχεία για την αυξανόμενη φτώχεια σε ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, όπως στη Γερμανία, καταρρίπτουν τους μύθους για το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων στις «σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες» και ταυτόχρονα σοκάρουν, καθώς αποκαλύπτουν ποιοι θεωρούνται φτωχοί στην τέταρτη ισχυρότερη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη και πόσο χαμηλά βρίσκεται ο πήχης σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των εργαζομένων, των παιδιών, των ηλικιωμένων.

Η οικονομική κατάσταση στα γερμανικά νοικοκυριά επιδεινώνεται διαχρονικά, επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος («Spiegel» κ.ά.) σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση της Ενωσης Συλλόγων Πρόνοιας της Γερμανίας. Ο πλούτος που παράγεται αυξάνεται, αλλά όλο και περισσότεροι αποκλείονται από αυτόν.

Ακόμη και το Συμβούλιο της Ευρώπης επισήμανε σε πρόσφατη έκθεση την ανάγκη η Γερμανία «να κάνει περισσότερα» για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών και την καταπολέμηση της ανέχειας. Επικρίνει το υψηλό επίπεδο φτώχειας ως δυσανάλογο με την «ευημερία της χώρας». Διαπιστώνει ότι παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία πλήττονται ιδιαίτερα από την ανέχεια και εκφράζει «ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό αστέγων.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Για ακόμη μια φορά ψεύδεται ο Κ. Καραμανλής - Επανειλημμένες οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τον κίνδυνο ατυχήματος (VIDEO)

 

Κοινός ψεύτης είναι για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κ.  Καραμανλής, για να δικαιολογήσει την εγκληματική πολιτική που γεννάει Τέμπη. 

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» δήλωσε υποκριτικά ότι είναι «στη διάθεση όλων των αρχών», με βάση όμως την απαράδεκτη διαδικασία που «υπάγεται στο άρθρο 86» του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, το οποίο όλοι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατήρησαν στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, απορρίπτοντας την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργησή του.

Έτσι, οχυρωμένος πίσω από αυτό το άρθρο, ισχυρίστηκε πως «ακόμα και αν τώρα παραιτηθώ από την ασυλία μου, δεν σημαίνει ότι θα δικαστώ», καθώς «υπάρχει μία διαδικασία».

Εκεί όμως που το ...τερμάτισε ήταν όταν υποστήριξε ότι «οι προειδοποιήσεις δεν ήταν για ατυχήματα, αλλά για το γεγονός ότι είχαμε ένα προβληματικό δίκτυο», αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών. «Κανένας δεν λέει ότι υπήρχαν ζητήματα ασφαλείας. Δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί. Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο», δήλωσε προκλητικά.

Αρον άρον

 

Αρον άρον προσπάθησε ο πρωθυπουργός να ξεφύγει από μια διαδηλώτρια στον Καναδά, που τον εντόπισε σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του και του φώναξε πως κι εκείνος έχει «το αίμα 14 χιλιάδων Παλαιστινίων παιδιών στα χέρια του». Κι αντί να ψελλίζει τρέχοντας κάτι αστειότητες για την ...κατάπαυση πυρός που έχει ζητήσει η Ελλάδα, απορούμε γιατί δεν έκατσε να της εξηγήσει για την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητα» που προσφέρει η «στρατηγική σχέση» με το κράτος - δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού. `Η για τα «εθνικά συμφέροντα» που υπηρετεί στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Υδρα». `Η ακόμα καλύτερα για το «οραματικό στρατηγικό πρότζεκτ» του IMEC, το οποίο ανέπτυξε στους «επενδυτές» στην εκδήλωση του «Economic Club of Canada», περιγράφοντας το πώς «αυτός ο εναλλακτικός διάδρομος, ο οποίος ουσιαστικά παρακάμπτει και το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα, έχει ως τελικό σημείο την Ελλάδα, την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα λιμάνια μας, τα σιδηροδρομικά μας δίκτυα, τα κέντρα logistics θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν». Δεν ξέρουμε αν θα έπειθε την διαδηλώτρια για τις «αναγκαίες θυσίες», αλλά έτσι κι αλλιώς, όσο κι αν τρέξει, δεν μπορεί να κρυφτεί από τις συνέπειες της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Εμπλοκή που «ο κόσμος έχει τούμπανο» και κάνει τον λαό μας στόχο.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ Ευχαριστούμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας - Συνεχίζουμε με την απεργία στις 17 Απρίλη


 

Όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και στην μεγάλη κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μάρτη στην Αθήνα και συνέβαλαν στην πίεση προς την κυβέρνηση και την ανανέωση των συμβάσεων τους, χαιρετίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη.

Συγκεκριμένα τα Σωματεία σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν μετά την κινητοποίηση στην Αθήνα, αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειες μας χαιρετίζουμε από καρδιάς τους χιλιάδες συμπαραστάτες του αγώνα μας. Σωματεία, εργατικά κέντρα, σχολικές κοινότητες, ενορίες, εκλεγμένοι της τοπικής διοίκησης, κόμματα, απλοί εργαζόμενοι, όλες αυτές τις μέρες βοήθησαν να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Ο συντονισμός των φορέων των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ ήταν η κινητήρια δύναμη της επιτυχίας.