Σάββατο 29 Μαΐου 2021

“Θα διαλυθείτε εκεί που θα σας πούμε εμείς” – Τρομοκρατία από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πορεία της ΟΓΕ για την Παλαιστίνη

 


 

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν πως “απαγορεύεται” η θυροκόλληση, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει την πορεία από το να φτάσει στην παλαιστινιακή πρεσβεία.

Με απειλές και “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” αντιμετώπισαν την πορεία της ΟΓΕ υπέρ της Παλαιστίνης οι δυνάμεις καταστολής, επιχειρώντας να παρεμποδίσουν αντιπροσωπεία από την πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας από την κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπου νωρίτερα οι συγκεντρωμένες άνοιξαν πανό όπου απαιτούσαν “Τέρμα στην ισραηλινή κατοχή – Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν πως “απαγορεύεται” η θυροκόλληση, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει την πορεία από το να φτάσει στην παλαιστινιακή πρεσβεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυνάμεις της ομάδας ΟΔΟΣ, έφραξαν δυο φορές το δρόμο στην πορεία, λέγοντας αυταρχικά πως “θα διαλυθείτε εκεί που θα σας πούμε εμείς”, επικαλούμενες εντολές από τη ΓΑΔΑ.

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ Ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (ΦΩΤΟ)


 

Το μήνυμα της αντίθεσης του λαού της Θεσσαλονίκης στην παρουσία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έστειλε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο 3ο Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας τόνισε ότι πρέπει να είναι καθαρό σε όλους ότι «οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ιμπεριαλιστική ειρήνη έχουν τον ίδιο παρονομαστή -τα κέρδη του κεφαλαίου, έχουν τα ίδια θύματα- τον απλό λαό, που πρέπει να θυσιάσει το μόχθο, μα και τη ζωή του ακόμη για τα κέρδη των λίγων». Σημείωσε επίσης ότι «τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα συνολικά. Ο λαός μας να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε αστική κυβέρνηση. Αντίθετα, να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στο τόπο του, έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» (ολόκληρη η ομιλία).

Μια σφυγμομέτρηση προκάλεσε πρόωρη κινητικότητα στα κομματικά επιτελεία

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΓΙΝΕ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ


 

 


• Μια σφυγμομέτρηση προκάλεσε πρόωρη κινητικότητα στα κομματικά επιτελεία

Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα της δημοτικής θητείας και, πάντως, αρκετά μακριά από τον Οκτώβριο του 2023 οπότε θα διενεργηθούν οι δημοτικές εκλογές, στην Πάτρα άρχισαν τα καλέσματα για συμμαχία και συγκρότηση μετώπου για ανατροπή του Πελετίδη.
Βέβαια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες για το δήμο Πατρέων.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν ότι έγινε σφυγμομέτρηση και, όπως διέρρευσε, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ίδια μ΄εκείνα των εκλογών του 2019.
Με δεδομένο ότι, οι εκλογές θα γίνουν με το νέο εκλογικό σύστημα όπου με ποσοστό 43% βγαίνει δήμαρχος, κτύπησε καμπανάκι στα επιτελεία των παρατάξεων.

“Θα δουλεύεις σαν είλωτας, όσα διαβάζαμε στα βιβλία της ιστορίας, θα τα δούμε μπροστά μας…”

 


 

Τι είναι και τι θέλει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Συνδικαλιστές από τους χώρους δουλειάς και τα ταξικά σωματεία εξηγούν με απλά λόγια τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με το έκτρωμα που φέρνει προς ψήφιση.

Ποια είναι η ουσία του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση στα εργασιακά;

10ωρο, αυξημένες και απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, φακέλωμα συνδικάτων. Αν όλα αυτά φαίνονται ξύλινα, ας τα δούμε χειροπιαστά, με κάποιες μαρτυρίες συνδικαλιστών από χώρους δουλειάς.

Είναι από τα καλύτερα εργαλεία τους για να βαθύνουν την εκμετάλλευση.
Έρχεται να αλλάξει όλη τη ζωή του εργαζόμενου, όχι μόνο το ωράριο στη δουλειά.
Η μια κυβέρνηση κόβει και η άλλη ράβει, πατώντας στους νόμους της προηγούμενης.

Το 2011 είχε αποτραπεί η τοποθέτηση ανεμογεννητριών

 



 
Το γεγονός ότι η πυρκαγιά ήρθε να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο εκείνης τρία χρόνια πριν, η οποία κατέστρεψε τα Γεράνεια Ορη από την πλευρά της Κινέτας, προκάλεσε υποψίες στους κατοίκους για τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως κρύβονται σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική αξιοποίηση του βουνού. Αλλωστε, με το γνωστό πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της γης με τους νόμους όλων των κυβερνήσεων, τέτοιες καταστροφές γίνονται προπομπός για αλλαγή χρήσης προς όφελος διαφόρων συμφερόντων.

Είναι γνωστή η προσπάθεια για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο βουνό την περίοδο 2011 - 2012, που αποσοβήθηκε αφού βρήκε απέναντί της κατοίκους και φορείς της περιοχής, που αντέδρασαν άμεσα. Το έργο προέβλεπε την εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων αιολικών πάρκων, με 41 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 123 MW στα Γεράνεια Ορη, στον δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, και τη διασύνδεσή τους στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, με την κατασκευή υπόγειου δικτύου μέσης τάσης καθώς και δικτύου υψηλής τάσης, τμήμα του οποίου θα ήταν εναέριο και μέρος αυτού υπόγειο.

ΚΚΕ Η περίοδος απ' την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ είναι μια «σκοτεινή περίοδος» για το λαό

 

 

Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Αφού πρώτα γιόρτασαν παρέα τα 40 χρόνια απ' την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, μετά θυμήθηκαν να τσακωθούν για το ποιος υπηρέτησε καλύτερα την πολιτική αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι ολόκληρη η περίοδος, απ' την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, είναι μια "σκοτεινή περίοδος" για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και σ' αυτήν την περίοδο η διακυβέρνηση και των δύο δεν αποτέλεσε "διάλειμμα", ταυτίστηκε με τα μνημόνια και σωρεία αντεργατικών μέτρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την πτώχευση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις πολιτικές ενάντια στην Παιδεία και την Υγεία, την παραπέρα καταστροφή του περιβάλλοντος».