Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Εξισώσεις


skitso Εξισώσεις 

 

Γράφει ο Σφυροδρέπανος //
Δε χρειάζεται να κατέχει κανείς τα ανώτερα μαθηματικά και να παίζει στα δάχτυλα τις εξισώσεις κάθε βαθμού, για να βγάλει ένα απλό συμπέρασμα.

Αν η ιμπεριαλιστική ΕΕ προσπαθεί να ξορκίσει το φάντασμα του κομμουνισμού, 25 χρονιά μετά το “τέλος της ιστορίας” (όπως βιάστηκαν πανηγυρικά να διατυμπανίσουν), είναι γιατί αυτό εξακολουθεί να πλανάται πάνω της, να την απειλεί και να στοιχειώνει τον ξύπνιο της.

Γι’ αυτό προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, να διαγράψει την ιστορική συλλογική μνήμη για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, για αυτούς που ανέχτηκαν και εξέθρεψαν το Χίτλερ (με την περιβόητη “πολιτική κατευνασμού”). Γι’ αυτό προωθεί αντικομμουνιστικά μνημόνια, ανέχεται και προωθεί ενεργά την απαγόρευση του σφυροδρέπανου και των κομμουνιστικών συμβόλων, σε μια σειρά χώρες.

Θα μας τρελάνει η «Αυγή»


Διαβάσαμε στην κυριακάτικη «Αυγή» τον τίτλο «Αύξηση της απασχόλησης με ανάκαμψη της πλήρους απασχόλησης» και αναζητήσαμε το σχετικό ρεπορτάζ στις μέσα σελίδες. Κατά το αναμενόμενο, η εφημερίδα αναφερόταν στα τελευταία στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», για τις ροές απασχόλησης, όπου οφθαλμοφανέστατα καταγράφεται η επέκταση των ελαστικών και προσωρινών μορφών απασχόλησης έναντι της σταθερής εργασίας. Το διαπιστώνει και η ίδια η «Αυγή» στο ρεπορτάζ, αν και προσπαθεί να το αποδώσει στην κρίση. 
 
Οπως γράφει, «μελανό σημείο, ωστόσο, με διαχρονικά χαρακτηριστικά μέσα στην κρίση, παραμένει η επικράτηση, έστω και με βραχεία κεφαλή, της ελαστικής απασχόλησης, που υπολογίζεται κοντά στο 52% στο σύνολο των νέων θέσεων εργασίας». Πώς δικαιολογείται, επομένως, ο τίτλος που έβαλε η εφημερίδα στο θέμα της; Προσέξτε τι σκαρφίζεται η «Αυγή»: «Για πρώτη φορά μετά από μια τετραετία μεγάλης μείωσης της πλήρους απασχόλησης έχουμε ανάκαμψη. Συγκεκριμένα, η πλήρης απασχόληση από 55% (στο σύνολο των θέσεων εργασίας) το 2013 μειώθηκε στο 49% το 2014, στο 44,5% το 2015 και ανεβαίνει στο 48,2% το 2016».
 
 Δηλαδή, η σχετική αύξηση της πλήρους απασχόλησης κατά μερικές μονάδες συνιστά ανάκαμψη έναντι της προσωρινής εργασίας, που έχει πλέον κυριαρχήσει και αφορά περισσότερες από τις μισές νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται κάθε χρόνο! Είπαμε, θέλει θράσος για να λιβανίζεις την πολιτική της κυβέρνησης και να αθωώνεις έτσι και την πολιτική των προηγούμενων, που ισοπέδωσαν κι αυτοί τις εργασιακές σχέσεις. Οπως φαίνεται, όμως, η «Αυγή» διαθέτει μπόλικο τέτοιο θράσος.