Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Aν ο εργαζόμενος θελήσει να βρει το δίκιο του για ζητήματα που προκύπτουν από τη σύμβαση, θα πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια της Αγγλίας ή της Ουαλίας, επειδή η σύμβαση υπόκειται στο βρετανικό δίκαιο (η μητρική εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο)!

Σύμβαση - μπουρλότο στον κλάδο των μισθωτών τεχνικών

Απολύθηκε εργαζόμενη στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, επειδή αρνήθηκε να την υπογράψει. Με κινητοποιήσεις απαντούν από σήμερα οι εργαζόμενοι

Από παλιότερη κινητοποίηση με τη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών
Από παλιότερη κινητοποίηση με τη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μισθωτοί τεχνικοί, αντιδρώντας στην απόλυση εργαζόμενης από την εταιρεία BIOSAR (δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών) του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς και απαράδεκτους όρους. Η προηγούμενη σύμβαση έληγε στις 31/3 και την περασμένη Παρασκευή 1/4 της ανακοινώθηκε η απόλυση.

Προφανής στόχος είναι να γενικευτούν αυτές οι συμβάσεις στον κλάδο και να δοθεί έτσι το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει (άδειες, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης με λήξη της σύμβασης κ.ά.).
Σημειώνουμε ότι στις κατασκευαστικές εταιρείες η εργασία με Δελτίο Παροχής 
Υπηρεσιών («μπλοκάκι») κάνει θραύση. Η συγκεκριμένη κατάπτυστη σύμβαση έρχεται να κάνει ακόμα χειρότερους τους όρους απασχόλησης αυτών των εργαζομένων, που στην πραγματικότητα παρέχουν μισθωτή εργασία, αλλά αντιμετωπίζονται σαν αυτοαπασχολούμενοι.

ΔΝΤ: Από την Τυνησία, τις Φιλιππίνες και τη Βενεζουέλα στο Καστελόριζο (2ο)


Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko



Στο χτεσινό σημείωμα της στήλης σημειώναμε ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος που εναλλάσσονται στο ρόλο του «καλού και κακού μπάτσου» πάνω στο σώμα του πειραματόζωου που λέγεται Ελλάδα, με απόλυτη ευθύνη του εγχώριου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.
  
  Είναι ακριβώς αυτό το πολιτικό κατεστημένο που παριστάνει κάθε φορά το «έκπληκτο» για την αγριότητα του ΔΝΤ, ή για την «αγριότητα» του κ.Σόιμπλε, ώστε να μην μιλά για την δική του αγριότητα ή – και κυρίως – για να χρησιμοποιεί σαν άλλοθι της δικής του αγριότητας την αγριότητα των «έξω» με τους οποίους, όμως, συνεργάζεται, συμμαχεί, διαπραγματεύεται και κυβερνά.
   
 Για το ποιο είναι, όμως, το ΔΝΤ βοά ο πλανήτης. Οι μόνοι που καμώνονται ότι «δεν ήξεραν» είναι αυτοί που το έφεραν και το διατηρούν στην Ελλάδα…   
    
Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ορισμένα από τα «ανδραγαθήματα» του ΔΝΤ. Πράγματα γνωστά, φυσικά, στους ταγούς μας, αφού δεν είναι µόνο η Ελλάδα και ο λαός της που έχουν τη χαρά της «βοήθειας» του ΔΝΤ καθώς εκτός από την ελληνική πλουτοκρατία, το ΔΝΤ σπεύδει να συνδράµει την πλουτοκρατία και τα καθεστώτα της όπου γης.

***
  
  Στις 18 Νοεµβρίου 2008 ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ έλαβε µια πολύ σηµαντική διάκριση: Του απονεµήθηκε ο τίτλος του «Ανώτερου Αξιωµατικού του Τάγµατος για τη Δηµοκρατία» από τον πρόεδρο της Τυνησίας, τον διαβόητο Μπεν Αλί.
  
  Όπως εξήγησε ο Μπεν Αλί, µέλος και ο ίδιος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως και ο Ντοµινίκ Στρος-Καν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ βραβεύτηκε «για τα πνευµατικά του χαρίσµατα και τη συµβολή του στην ενίσχυση της οικονοµικής ανάπτυξης σε παγκόσµιο επίπεδο».