Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Η αντιδραστική μεταφυσική του ΚΚΕ!




Έτσι τιτλοφορείται άρθρο που κυκλοφορεί στην «αριστερή» ιστοσελίδα της χώρας, στο «left.gr»! Στο άρθρο αυτό γράφονται απίστευτα πράγματα εναντίον του ΚΚΕ τα οποία ξεκινούν από την χριστιανική εσχατολογία και το αρχαίο κάλος, περνούν στην Ηριάννα, στον Περικλή, στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην κομμουνιστική κοινωνία, στην δικτατορία του προλεταριάτου, στην τυποεκδοτική, στον 902 και καταλήγουν στο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου και στο σύμφωνο συμβίωσης! Γιατί όλα αυτά;! Για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα αντιδραστικό! Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην «αριστερή» αρθρογράφο γιατί κατάφερε μέσα σε τρεις αράδες να αποδώσει περιληπτικά όσα τα φασισταριά καταλογίζουν στο ΚΚΕ σε ολόκληρους τόμους! Εάν λοιπόν κάποτε τελειώσει την καριέρα της λιβανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επιλογές που να πάει!

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ' ένα άδικο σύστημα


Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία για την εξουσία
 
Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ, με το οποίο οι Κομματικές Οργανώσεις προχωράνε τις επόμενες μέρες σε πλατιά πολιτική εξόρμηση

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ' ένα άδικο σύστημαΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λανσάρει το νέο της παραμύθι, αυτό «της δίκαιης ανάπτυξης». Δεν ξεχνάμε ότι αυτά τα 10 χρόνια της κρίσης γεννήθηκαν μετά από μια περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την κρίση την πλήρωσαν οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι. Ο,τι έχασαν οι καπιταλιστές αρχικά, γρήγορα το αναπλήρωσαν και κέρδισαν πολλαπλάσια.

Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «μεταμνημονιακής εποχής» δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα είναι μπροστά μας.

Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της «νέας εποχής» αποκαλύπτεται από:

Πάλευε καθημερινά για το μεροκάματο του τρόμου... και ήταν μόλις 25 χρονών...


 
Δεν ήταν «αναγνωρίσιμος». Πέρα από τους φίλους, το εργασιακό του περιβάλλον 
και την οικογένεια του, οι πάντες αγνοούσαν την ύπαρξη του.
Δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε πόλεμο ανάμεσα σε μαφιόζικες συμμορίες. 
Δεν είχε επιλέξει να διαθέσει τις «υπηρεσίες» του, στους εγκληματίες του «λευκού κολάρου».
Πάλευε καθημερινά για το μεροκάματο του τρόμου, πιθανότατα ανασφάλιστος και 
για 3-3,5 ευρώ την ώρα. Ήταν ντελιβεράς.

Μύθοι και αλήθειες στα σκοτεινά «σοκάκια» του αντικομμουνισμού...


1ο Μέρος



Στα «σοκάκια» της αντισοβιετικής και αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, εκεί που τις μέρες αυτές πολλοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης συνωστίζονται ενόψει και της 100ής επετείου της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, δε συχνάζουν μόνο «κύριοι καθηγητές», υπερασπιστές των μνημονίων και θεωρητικοί του «ραφινάτου» αντικομμουνισμού και του αντισταλινισμού.

Συχνάζει και το γνώριμο είδος των αντικομμουνιστών του «κονσερβοκουτιού», διάφορα φασιστοειδή, χρυσαυγίτες και «ψεκασμένοι», που δεν κρύβουν τη λύσσα τους για τη Σοβιετική Ενωση, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και πολύ περισσότερο τα όσα αυτή σηματοδοτεί για την ταξική πάλη στο σήμερα. Το «είδος» αυτό μάλιστα προσπαθεί να αξιοποιήσει την άγνοια ιδιαίτερα νέων που δεν γνώρισαν το σοσιαλισμό, αλλά και τους τόνους «γλίτσας» που έχουν πετάξει οι αστοί στο σοσιαλισμό, αναμασώντας παλιές, χρεοκοπημένες και πολλαπλά απαντημένες ιστορικές «αλήθειες», κατασκευασμένες, πότε στα σαλόνια και τα πανεπιστήμια των αστών και πότε - συχνότερα - σε υπόγεια λογής υπηρεσιών. Ανάμεσα στα άλλα, παραθέτουμε μερικά από τα πιο «αγαπημένα» ψέματα και συκοφαντίες για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Σαλιαρίσματα


«Δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα το "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"»... Σε αυτό το «συμπέρασμα» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ποια είναι τα σημερινά δεδομένα κατά τον βουλευτή; Το ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί φονιάδες, που έχουν αντικαταστήσει αυτό το σύνθημα...», εννοώντας τους «φονταμενταλιστές τρομοκράτες». Είδατε τετράγωνη λογική; Επειδή το κράτος των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εξέθρεψαν δολοφόνους όπως ο ISIS, πλέον έπαψαν οι ίδιοι να είναι φονιάδες, άρα ο λαός δεν πρέπει να απαιτεί τη μη εμπλοκή στα σχέδιά τους... Πλέον, κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι πρέπει να ευγνωμονούν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για το «θεάρεστο» έργο τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία κ.α. Είναι και αυτό μια απόδειξη ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στα σαλιαρίσματα με την αμερικανική κυβέρνηση και την προσπάθεια αθώωσης των ΗΠΑ, ως ηγέτιδας ιμπεριαλιστικής δύναμης. Ισως κάποιος να τους σφύριξε ότι όσο περισσότερα πουν, τόσο πιο γλυκός θα είναι ο ύπνος του πρωθυπουργού στο «Blair House», τον προεδρικό ξενώνα του Λευκού Οίκου, όπου διαμένουν οι εξαίρετοι μόνο προσκεκλημένοι του Αμερικανού Προέδρου...