Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αμφισβητήσει τη συμφωνία του Δουβλίνου (VIDEO)





«Το βασικό πρόβλημα αυτή την περίοδο είναι ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει μια κατάπτυστη συμφωνία η οποία μετατρέπει τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά hot spot», τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 1 Μάρτη στην ΕΡΤ 1.

Επισήμανε ότι «το βασικό είναι να απεγκλωβιστεί όλος αυτός ο κόσμος και η ΕΕ να ανοίξει τα σύνορά της με αναλογικότητα».

Ο Κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι «πρέπει να αμφισβητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση η συμφωνία του Δουβλίνου και να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες με πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τα ζητήματα παραχώρησης ασύλου. Άμεση προϋπόθεση να κλείσουν εδώ και τώρα όλες οι ανοιχτές ή κλειστές δομές στα νησιά, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα σε ανοιχτές δομές προκειμένου να πάνε στη χώρα που θέλουν».

902.gr

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ




Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές μοιάζει να έχουν τελειώσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και για την κυβέρνηση  της Ν.Δ του  Κ. Μητσοτάκη, η οποία θα πρέπει να διαχειριστεί τις συνέπειες της πολιτικής της. Με τα επεισόδια  στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου φαίνεται πως  η απώλεια  της λαϊκής συναίνεσης σε κυβερνητικές αποφάσεις να εμπεδώνεται όσο περισσότερο η κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη αποφασιστικότητας σε αντιλαϊκά μέτρα και όσο αυτή η  δυσφορία αντιμετωπίζεται με ένταση του αυταρχισμού.
 
               Και βέβαια δεν είναι μόνο η δική μας κυβέρνηση που με τις επιλογές της έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, αφού το σύνολο των αστικών δημοκρατιών μας θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης  εις βάρος των εργαζομένων, των οποίων τις αντιδράσεις πρέπει να ελέγχει. Γι’ αυτό  και πολιτικές επιλογές για περιορισμό δικαιωμάτων όπως αυτό της ειρηνικής διαμαρτυρίας δεν είναι αποκλειστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. 
 
Από τη μια λοιπόν το Σύνταγμα, με το άρθρο 11, κατοχυρώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, από την άλλη η κυβέρνηση  της Ν.Δ  νομοθετεί για περιστολή αυτού του δικαιώματος επικαλούμενη την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας και την αποφυγή  διατάραξης της κυκλοφορίας και της εμπορικής δραστηριότητας. Το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, σύμφωνα με τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης,  προβλέπει υπεύθυνο συνάθροισης» και εντεταλμένου της αστυνομίας στον οποίο θα απευθύνεται, «αναλογικότητα στην κατάληψη δημοσίου χώρου» αλλά και την αστική και ποινική ευθύνη για τον υπεύθυνο συνάθροισης.

Σούπερ Μάρκετ: Αυξάνουν τις πωλήσεις λόγω κορωνοϊού -Επιβάλλουν μέχρι και 14ωρη εργασία!


Σε επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων  χιλιάδων εργαζόμενων στα super market προχωρούν οι εργοδότες με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και αξιοποιώντας το κλίμα φόβου και την ανησυχία των πολιτών. 

Τα αφεντικά των super market βλέποντας ότι οι πωλήσεις τους αυξάνονται σε πολλά είδη εξαιτίας τους κλίματος πανικού που υπάρχει διάχυτο στην κοινωνία και διαπιστώνοντας ότι τα κέρδη τους αυγατίζουν αποφάσισαν να στύψουν τους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που φυσικά δεν λαμβάνουν κανένα πρόσθετο μέτρο υγιεινής και ασφάλειας για την προστασίας τους.   

«Σε πάρα πολλά καταστήματα και αποθήκες, μέλη μας, καταγγέλλουν το γεγονός ότι η εργοδοσία προχώρησε σε ανάκληση αδειών και ρεπό, επιβάλλει 10ωρη έως και 14ωρη απασχόληση, ασκεί πιέσεις για να πάνε οι συνάδελφοί για δουλειά στις αποθήκες την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα» σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κα στη συνέχεια υπογραμμίζει:

Όταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τις συνέπειες τη συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας



Ενάντια στο κλίμα ευφορίας εκείνων των ημερών, το ΚΚΕ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι η συμφωνία επιδεινώνει τη θέση των προσφύγων και επιτείνει τον εγκλωβισμό τους. 


Όταν στις αρχές του 2016 η τότε ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγύριζε για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας σχετικά με το προσφυγικό, λίγοι ήταν εκείνοι που αμφισβητούσαν το κλίμα ευφορίας. Από τους πρώτους που έσπευσαν να προειδοποιήσουν το λαό για το πραγματικό περιεχόμενο και τις συνέπειες της συμφωνίας, ήταν το ΚΚΕ, που επισήμανε ότι “Δεν λύνει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να σταματήσει τα προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα. Επιδεινώνει τις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής για ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες. Καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των προσφύγων”. Οι εξελίξεις τέσσερα χρόνια μετά, με το θέμα να βρίσκεται σε επιχείρηση καμπή, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εκβιάζει στην πλάτη αθώων τους συμμάχους της σε ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στην ευρωενωσιακή αντιμεταναστευτική πολιτική, πετάει δακρυγόνα στα πλήθη των δυστυχισμένων και δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει “όλα τα μέσα”. Η παράθεση της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει τότε το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν γίνεται για να προβληθεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη με υψωμένο δάχτυλο, αλλά γιατί διατηρεί την επικαιρότητά της, όχι μόνο ως προς την περιγραφή του προβλήματος, αλλά και τη στάση που πρέπει να έχει ο λαός μας, ειδικά τώρα που οι σειρήνες της ξενοφοβίας και του μίσους ηχούν ολοένα και πιο εκκωφαντικά.