Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αναπάντητες ερωτήσεις





βιντεο απο βαθυ κοκκινο μέσω Τέμπη
 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014


    Στις 24-11-2014 με συνοπτικές και  όσο  το δυνατό κλειστές για τον κόσμο του ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ διαδικασίες, η δημοτική αρχή ψήφισε τον αντιλαϊκό Προϋπολογισμό της, πραγματοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. Αυτές οι κατευθύνσεις δόθηκαν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών στις 31 Ιούλη 2013 και μία σειρά δημοτικών αρχών τις ακολούθησαν ως ευαγγέλιο. Η υπουργική απόφαση ξεκαθαρίζει ότι οι δήμοι είναι «φορείς της γενικής κυβέρνησης», κάνοντας άλλη μια φορά σκόνη όσα παραμύθια λέγονται περί  αυτοδιοίκησης και αυτοτέλειας. Τονίζεται από τη συγκυβέρνηση, η ανάγκη άσκησης περιοριστικής πολιτικής στις δαπάνες γενικότερα και συγκράτησής τους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Οι πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ΝΠΔΔ, αθλητικών και  πολιτιστικών συλλόγων, βοηθήματα σε οικονομικά αδύνατους κ.α., πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες.

    Ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας είναι μειωμένος κατά 20% από  αυτόν του 2013. Είναι σε άμεση σχέση με το σχέδιο του  Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος παρουσιάζει μείωση  20% στις δαπάνες παιδείας - υγείας - πρόνοιας - μισθούς & συντάξεις - επιχορηγήσεις στους δήμους. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το 2011 ο Προϋπολογισμός του Δήμου είχε διαμορφωθεί στα 35,7 εκατομμύρια ενώ για το  2014 διαμορφώθηκε στα 20,6 εκ. Μέσα σε 4 χρόνια έχουμε δραματική  συρρίκνωση κατά 15.000.000 Ευρώ (42%), χωρίς να υπολογίσουμε  την «εξοικονόμηση» λόγω μείωσης των μισθών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας του προσωπικού του δήμου.

    Συνεπώς, και ο δήμος μας συμμετέχει στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το σύστημα σε βάρος του λαού. Υπακούει απόλυτα στις κεντρικές επιλογές και εντολές, παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς περί ανεξαρτησίας και ενδιαφέροντος για τους δημότες και τον τόπο. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ για το  δημαρχιακό αξίωμα και οι παρατάξεις τους, όπως και όλοι  όσοι ακολουθούν τον ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟ και τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, δεν μπορούν να είναι τίποτε άλλο από υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής και διαχειριστές της μιζέριας. Καμία διαχειριστική πρόταση σε τοπικό επίπεδο, όσο ωραιοποιημένη και αν είναι, δεν απαντά στα προβλήματα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας γιατί απλά είναι ενταγμένη στη στρατηγική της ντόπιας και ξένης επιχειρηματικότητας - κερδοσκοπίας και όχι στη στρατηγική των λαϊκών αναγκών. Από  την άλλη, στηρίζουν τον «εθελοντισμό» και  τη «φιλανθρωπία», τις ΜΚΟ και τις «κοινωνικές επιχειρήσεις», προκειμένου να απαλλαγεί το Κράτος των μονοπωλίων από  τη χρηματοδότηση  κοινωνικών έργων και υπηρεσιών.

    Η «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έθεσε και θέτει αίτημα μείωσης  των ανταποδοτικών τελών στο ύψος του 50% για την κατοικία και τα μικρομάγαζα που αντιστοιχεί στο εισόδημα που έχει χαθεί, στα λουκέτα που έχουν πληθύνει. Θέτουμε για μια ακόμα φορά άμεσο αίτημα απαλλαγής από  τα δημοτικά τέλη των ευάλωτων ομάδων και τακτικής πληρωμής των συμβασιούχων του δήμου. Παράλληλα προτείνουμε εκτίναξη των τελών στις Τράπεζες και τα μεγάλα καταστήματα.

    Να μη γίνει ανεκτή η παραπέρα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων που θα φέρει ακραία υποβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, των σχολείων, της μεταφοράς των μαθητών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Διεκδικούμε κρατικά έργα υποδομής και  πόρους που να κατευθύνονται στη κάλυψη των αναγκών ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και  όχι του μεγάλου Κεφαλαίου.

    Για τους εργαζόμενους και τους άνεργους, ιδιαίτερα για τη νεολαία, μπαίνει το ζήτημα ως εξής: - ή θα υποκλιθούν στο ρεαλισμό της εξαθλίωσης για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ή θα κάνουν ότι μπορούν για να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης που θα βάλει τις προτεραιότητες των αναγκών του λαού στον 21ο αιώνα.--

                                                                           ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 25-11-2014

                                                                             «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»