Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στις 10.000 τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών καθημερινά!


Στις 10.000 τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών καθημερινά



Με καταιγιστικό ρυθμό πολλαπλασιάζονται τις τελευταίους μήνες τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για χρεή προς το Δημόσιο, που κατά μέσον όρο φθάνουν τις 10.000 την ημέρα. Πρόκειται για την πιο μαζική αποστολή κατασχετηρίων που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες. μια τάση που συμβαδίζει και με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που έχουν φτάσει τα 87 δισ. ευρώ. Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους , μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ο καταθέτης σε όλες τις τράπεζες. 

Το νομοσχέδιο λαιμητόμος είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των εργοδοτών

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου - λαιμητόμου - Οι ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)


Άρχισε την Δευτέρα το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Την Τρίτη 26 Απρίλη θα τοποθετηθούν επί του επίμαχου νομοσχεδίου εκπρόσωποι φορέων και η συζήτηση στις επιτροπές θα συνεχισθεί μετά το Πάσχα. Την Πέμπτη 5 Μάη θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνεδρίαση και την Παρασκευή 6 Μάη η τέταρτη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία το νομοσχέδιο θα μπει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ομιλία του Χρ. Κατσώτη