Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Έχουν θράσος οι κύριοι Κοντοζαμάνης και Χαρδαλιάς. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της (AUDIO)





Ομολογία αυτών που καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αφροδίτη Ρέτζιου τη δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ότι δεν γίνονται ανακοινώσεις των κρουσμάτων κορονοϊού ανά νησί για να μην στοχοποιηθούν τα νησιά. 

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίων.

Κι αυτά «φήμες» και «fake news» κ.Χαρδαλιά; – 10 ερωτήματα προς την κυβέρνηση



Του κ.Χαρδαλιά δεν του αρέσουν οι φήμες και τα fake news. Υπέροχο νέο. Αναμένουμε, λοιπόν, την έγκυρη κυβερνητική ενημέρωση για τα παρακάτω:

1) Ποιός άνοιξε τον τουρισμό χωρίς υποχρεωτικά τεστ και τώρα ισχυρίζεται με τόσο κατηγορηματικό ύφος ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την εκτίναξη των κρουσμάτων, όταν δεν διενεργήθηκαν έλεγχοι ούτε καν στο 15% των ανθρώπων που εισήλθαν στην χώρα από την 1 Ιουλίου μέχρι σήμερα; Ερωτοτροπεί με το fake news η θέση πως τα έκανες όλα καλά με τον τουρισμό όταν, εσύ ως κυβέρνηση, το διάστημα 1/7-18/8 για τα 2.593.000 άτομα που μπήκαν στη χώρα δεν έχεις κάνει παρά μόλις 319.000 ελέγχους;


2) Ποιός, αντί να επιβάλλει την αύξηση των δρομολογίων, και για να κάνει το χατίρι των εφοπλιστών, αύξησε την πληρότητα στα πλοία στο 85% (που στην πραγματικότητα όπως προκύπτει από σωρεία καταγγελιών είναι… 185%); Ποιός, για χατίρι των αεροπορικών εταιρειών, αναγόρευσε τα αεροπλάνα σε… αποκορωνοποιημένες ζώνες;

Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την έξαρση των κρουσμάτων, κουνώντας το δάκτυλο στο λαό και παίζοντας την υγεία του στα ζάρια


  Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό σημειώνει:

«Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την έξαρση των κρουσμάτων, "κουνώντας το δάκτυλο" στο λαό και παίζοντας την υγεία του "στα ζάρια"!

Τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η κυβέρνηση και τα στελέχη της για να δικαιολογήσουν την επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας, εκθέτουν την πολιτική της.

- Η ίδια η κυβέρνηση, πριν δύο μήνες, έλεγε ότι στο άνοιγμα του Τουρισμού εντοπιζόταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αναζωπύρωση της νόσου. Χτες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο ερώτημα "αν ευθύνεται ο τουρισμός για την ανοδική τάση κρουσμάτων", απάντησε: "Κατηγορηματικά ΟΧΙ!".

Ελισαίος Βαγενάς: Υπάρχουν συμμαχίες στα γεωπολιτικά εθνικά θέματα;



Μήπως είναι καιρός ο λαός μας να σταματήσει να τρώει από τα “περσινά ξινά σταφύλια” του ευρωατλαντισμού, ο οποίος είναι “μήτρα” εκμετάλλευσης και πολέμων;


Άρθρο του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του τμήματος Διεθνών Σχέσεων, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σαν “πολύφερνες νυφούλες” μας παρουσιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ τις “συμμαχίες” της χώρας μας με ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ κ.ά, που τάχατες θα “βάλουν πλάτη” στα “εθνικά θέματα”, πρωτίστως στον κίνδυνο της τουρκικής επιθετικότητας. Στα “χνάρια” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί εφησυχασμό, πως οι “ισχυροί μας σύμμαχοι” θα προστατέψουν τα “ευρωπαϊκά σύνορα”, θα προφυλάξουν τη νοτιοανατολική “πτέρυγα” του ΝΑΤΟ από “περιπέτειες”, δεν θα αφήσουν να διασαλευθεί η ευρωατλαντική “τάξη”. Να και τα ευχαριστήρια στον αμερικάνο ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο, κι από κοντά κι οι κοινές ασκήσεις με τη σύμμαχο Γαλλία, για να αναβιώσουν το ξεφτισμένο σύνθημα “Ελλάς – Γαλλία συμμαχία”.

Για τις μάσκες που έπεσαν




Είναι σαφές ότι έχουμε μπει στο λεγόμενο 2ο κύμα της πανδημίας. Ο χρόνος που κερδήθηκε από το λαό, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Οχι για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά για να μαλώνει την αφιλότιμη νεολαία που κάνει πάρτι, να τρομοκρατεί τους ηλικιωμένους, να συνεχίζει τη μετατροπή των δημόσιων μονάδων Υγείας σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε τις υπηρεσίες τους μέσω της νέας Ανώνυμης Εταιρείας «Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία ΑΕ» (ΟΔΙΠΥ ΑΕ), να βγάζει από τα συρτάρια τις ελεεινές ΣΔΙΤ.
 
1. Εδώ και 6 μήνες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μαζί με το λαϊκό κίνημα, απαιτεί: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
 
Η κυβέρνηση απαντούσε διά στόματος Κοντοζαμάνη πως προσλήφθηκαν 370 επικουρικοί γιατροί «που και αυτοί δεν χρειάστηκαν»!

Ξέρουν καλά


  Πηγή: Eurokinissi

Οι χτεσινές «κατηγορηματικές» διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι για τη νέα έξαρση της πανδημίας φταίει η «χαλάρωση» της ατομικής ευθύνης στην εφαρμογή των μέτρων, η προκλητικά εξωραϊσμένη εικόνα για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας, οι κάθε είδους ευφάνταστες δικαιολογίες για τις παλινωδίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα - «ακορντεόν», δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα τις τεράστιες ευθύνες της, το γεγονός ότι έπαιξε και συνεχίζει να παίζει «στα ζάρια» της καπιταλιστικής κερδοφορίας μεγαλοξενοδόχων, μεταφορέων και συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων την υγεία του λαού.

Οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν ξανά για το «πλήρως θωρακισμένο» σύστημα Υγείας, που τάχα «δεν αφήνει κανέναν πίσω», αποτελούν «μαγική εικόνα» και επιδιώκουν να κρύψουν πως ο χρόνος που κερδήθηκε με θυσίες από το λαό και τη νεολαία έμεινε ανεκμετάλλευτος, το σύστημα Υγείας παρέμεινε αθωράκιστο και σε πολλές περιπτώσεις σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από πριν.