Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ – Κάλεσμα στα εγκαίνια του χώρου όπου στεγάζεται η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»


 
Το Σάββατο 7 του Οκτώβρη, στις 7 το βράδυ, εγκαινιάζεται ο χώρος όπου στεγάζεται η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ», στην οδό Ολύμπου 51 στη Θεσσαλονίκη.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση (κάλεσμα) σε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους φίλους και τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τους απογόνους τους,

για όλους εμάς που δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, ούτε να σβήσει από τη μνήμη των ανθρώπων. Με εκδηλώσεις, κινηματογραφική λέσχη, καλλιτεχνικές βραδιές, ημερίδες, γλεντάκια, δρώμενα κ.α. συνεχίζουμε… 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ «Διδασκόμαστε! Εμπνεόμαστε! Συνεχίζουμε!»
 

Χρυσή Αυγή: Όταν «αλληλομαχαιρώνονται» οι φασίστες…



 

Χρυσή Αυγή: Όταν «αλληλομαχαιρώνονται» οι φασίστες…


Σε… εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Ναζί έχει εξελιχθεί η δημόσια ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η αφορμή δώθηκε με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ν.Μίχου της ναζιστικής οργάνωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της χρυσαυγίτικης συμμορίας, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Δ.Κουκούτση πριν λίγους μήνες. Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, ο Μίχος άφησε σαφείς αιχμές για την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης ότι «κωλυσιεργώντας έδωσε το δικαίωμα στους εχθρούς ουσιαστικά του κινήματος να δυναμώσουν και από τη μια να αλώσουν τον κομματικό μηχανισμό» ενώ πρόσθεσε πως «δόθηκε βήμα σε τυχοδιώχτες, αλλοιθωρίζοντες καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Η Ευρωεισαγγελία είναι ένα ακόμη κατασταλτικό εργαλείο της ΕΕ (VIDEO)





Τη σύσταση της Ευρωεισαγγελίας, ενός ακόμη κατασταλτικού μηχανισμού της ΕΕ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποτελεί ένα ακόμη κατασταλτικό εργαλείο που προστίθεται στο ήδη υπάρχον επικίνδυνο πλέγμα καταστολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της. Με γενικό ευρωεισαγγελέα και ευρωεισαγγελείς σε κάθε κράτος μέλος θα έχει στη διάθεσή της Europol και Eurojust, εθνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, βάσεις δεδομένων και φακελώματος, ευρωπαϊκά εντάλματα κ.ά. Η Ευρωεισαγγελία προορίζεται έτσι για το ρόλο συντονιστή των κατασταλτικών μηχανισμών ευρωενωσιακών και εθνικών.
Η αντιμετώπιση της απάτης αποτελεί πρόσχημα και προπομπό επέκτασης της δράσης της σε άλλους τομείς δίωξης και καταστολής, όπως της λεγόμενης "καταπολέμησης της τρομοκρατίας". Ο Κανονισμός ψηφίζεται με σκόπιμες αοριστίες διευρύνοντας ήδη το πεδίο δράσης της. Πραγματικός, όμως, στόχος όλων αυτών των μηχανισμών, είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η κατάπνιξη των λαϊκών ελευθεριών.

Γι’ αυτό η πάλη ενάντια στην καταστολή, για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματά, πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό εχθρό τους, την εξουσία των μονοπωλίων, τη θωράκιση της οποίας υπηρετούν οι ενώσεις κι οι μηχανισμοί τους».

902.gr

Τσακίζουν τις συντάξεις για να αυγαταίνουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα





Θυσία στο βωμό των «ματωμένων» πλεονασμάτων πέφτουν οι συντάξεις, όπως και κάθε άλλη δαπάνη που συνδέεται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Προκαλώντας τους συνταξιούχους που στενάζουν από τις αλλεπάλληλες συντάξεις, το υπουργείο Εργασίας πανηγυρίζει γιατί ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το 2017 αναθεωρήθηκε, και πλέον το ετήσιο αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατομμυρίων ευρώ, από αρχικά προϋπολογισμένο δημοσιονομικό έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ.

Απογείωση


Σε ανώτερα επίπεδα εκτοξεύει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση, με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Αρκεί μια ματιά σε ενδεικτικούς τίτλους της κυβερνητικής «Αυγής»: «Ενα δισ. σε δράσεις για την κοινωνική πολιτική», «Πλεονασματικός ο ΕΦΚΑ», «Κατά 5% αυξημένη η επιχορήγηση στους ΟΤΑ», «Σταθερό όριο δαπανών για τα νοσοκομεία» και πάει λέγοντας. Ολα αυτά για να στηριχτεί το επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δείχνει τάχα την έξοδο από τα μνημόνια και ότι για πρώτη φορά δεν περιέχει «φορολογικές βόμβες διασποράς», επειδή στηρίζεται στις θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως έγραφε μια άλλη εφημερίδα, από εκείνες που «ανάβουν λαμπάδα» στην κυβέρνηση. Βέβαια, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπως γινόταν και με όλα τα προηγούμενα, καμιά σχέση δεν έχει με την εικόνα που παρουσιάζουν η «Αυγή» και οι άλλοι. Αυτό που προκύπτει με βεβαιότητα είναι ότι το 2018, τα λαϊκά στρώματα θα κληθούν να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος των επιπλέον έμμεσων και άμεσων φόρων, που υπολογίζονται στο 1 δισ. ευρώ. Δεδομένες είναι επίσης οι περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, ενώ τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τα οικονομικά του ΕΦΚΑ βασίζονται αποκλειστικά στις μειωμένες συντάξεις και τις αυξημένες εισφορές. Αν σ' αυτά προσθέσει κανείς και την - ήδη νομοθετημένη - μείωση του αφορολόγητου μετά το 2020, καταλαβαίνει ότι το «κοκτέιλ» περικοπών και φόρων για το λαό αποκτά πλέον θανατηφόρες ιδιότητες.

Επίθεση σε Πελετίδη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης

Επίθεση σε Πελετίδη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης


«Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία (και) πώς η ιστορία γίνεται σιωπή»

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας για να τιμήσει την ιστορική επέτειο, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας κάνουν επίθεση σε Πελετίδη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Πάτρας, ασκώντας οξεία κριτική ειδικά στις πρωτοβουλίες του Δήμου για τον εορτασμό στα σχολεία.
Γράφουν: 
  • «Δεν εκλέχτηκαν για να κάνουν τον δάσκαλο»
  • «Μάθημα ιστορίας από τον Δήμαρχο στα σχολεία»
  • «Σκαλίζουν παλιές πληγές που δίχασαν τον ελληνικό λαό»
  • «Ας αφήσουν ο καθένας να πιστεύει την ιστορία που θέλει»
  • «Αντικαθιστούν τους δάσκαλους οι δημοτικοί σύμβουλοι» κτλ.

Επίθεση σε Πελετίδη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης

Για να δούμε όμως πως «υποκαθιστά» τον δάσκαλο η δημοτική αρχή της Πάτρας

Με έγγραφο στις 18/9 οι σχολικές μονάδες της Πάτρας ενημερώνονται για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το έγγραφο έχει την υπογραφή του Περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτκής Ελλάδας που έχει εγκρίνει την συμμετοχή των σχολείων στα σχετικά προγράμματα.
Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται:
«Οι εκδηλώσεις μπορούν να προγραμματιστούν από τον σύλλογο διδασκόντων, ορίζοντας μέρα και εκπαιδευτικές ώρες, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, αν επιθυμούν τη διάθεση εκπροσώπου της ως ομιλητή. Η Δημοτική Αρχή μπορεί να διαθέσει υλικά σε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο με ηλεκτρονική αποστολή»