Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η....''ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' !!!


 
Δύο δεκαετίες πριν, ο Ανιέλι έλεγε πως μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει πράγματα που ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει η Δεξιά. Στις μέρες μας, η γερμανική “Frankfurter Allegemeine Zeitung” επαινεί την Ελληνική κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και σημειώνει πως «ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην
Ελλάδα».

Μας φώτισε...


Βαθυστόχαστες αναλύσεις σαν κι αυτές που ακούσαμε χτες το πρωί από την ΕΡΤ είναι ...ανεκτίμητες. Ετσι, μάθαμε ότι κριτήριο της εξωτερικής πολιτικής της διακυβέρνησης Τραμπ είναι οι ...συμβουλές της κόρης και του γαμπρού του! Οτι ο Τίλερσον είναι καλύτερος γνώστης της εξωτερικής πολιτικής, ότι ο Τραμπ συγκρούεται με το «σύστημα» Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων και διάφορα άλλα, ανάμεσα σε αποκομμένες πλευρές των γεγονότων (δεντράκια δηλαδή που κρύβουν το δάσος) και κουτσομπολίστικα σχόλια. Τα πάντα δηλαδή για να κρυφτεί η ουσία, η όξυνση δηλαδή των αντιιμπεριαλιστικών αντιθέσεων ανάμεσα στα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας κ.ά. Και βέβαια, κουβέντα για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει με θέρμη σε αυτούς τους ανταγωνισμούς μέσα στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο. Μας φώτισε δηλαδή η ΕΡΤ ...για άλλη μια φορά.

Μαραντόνα σε Καπρίλες: «Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εγώ ποτέ δεν πουλήθηκα»



 

Μαραντόνα σε Καπρίλες: «Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εγώ ποτέ δεν πουλήθηκα»

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ενρίκε Καπρίλες, ένας εκ των αρχηγών της αντιδραστικής δεξιάς αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.

Με μήνυμά του στο Facebook ο Ντιέγκο απάντησε στον Καπρίλες είχε υποστηρίξει ότι ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής δεν θα στήριζε τον πρόεδρο Μαδούρο εάν έπρεπε να ζήσει με 15 δολάρια το μήνα.

Η ΛΔ Κορέας, τα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η αμερικανική ασπίδα THAAD στη Ν. Κορέα − Δοκιμές και δοκιμασμένες συνταγές στο ενδοϊμπεριαλιστικό τραπέζι


 
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
 
Νέος κλοιός πιέσεων με πρόσχημα τις βαλλιστικές δοκιμές της ΛΔ Κορέας
 
Οι πρόσφατες βορειοκορεατικές δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων Hwasongk-14, που σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς θα μπορούσαν πλέον να φτάσουν και περιοχές των ΗΠΑ, αξιοποιήθηκαν και αυτή τη φορά προσχηματικά από διάφορες δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Ασίας και διεθνώς.

«Οι συνάδελφοί μας δεν είναι αδικοχαμένοι, αλλά εν ψυχρώ εκτελεσμένοι»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ



«Οι συνάδελφοί μας δεν είναι αδικοχαμένοι, αλλά εν ψυχρώ εκτελεσμένοι», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της για τα πρόσφατα εργατικά δυστυχήματα στη Λακωνία, τη Μαγνησία και την Κέρκυρα. 
Όπως τονίζει, το κεφάλαιο δεν υπολογίζει τη ζωή των εργατών γιατί «πάνω από όλα ένα θεό έχει, το κέρδος», σημειώνει χαρακτηριστικά

Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα «να προστατέψουν με τον αγώνα τους το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία».

«Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ισχυροί ανταγωνισμοί


Πηγή: Associated Press


Αναλύσεις επί αναλύσεων φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στον διεθνή και εγχώριο αστικό Τύπο, με αφορμή τη νέα κλιμάκωση στην Κορεατική Χερσόνησο και τις «πυρηνικές απειλές» του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της ΛΔ Κορέας. Αλλά και την απάντηση της τελευταίας ότι θα πλήξει αμερικανικό έδαφος στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού, όπου υπάρχουν 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι αναλύσεις των αστικών επιτελείων για «ανισόρροπους ηγέτες», που διαγκωνίζονται για το «ποιος θα πατήσει πρώτος το κουμπί», κρύβουν το βασικό που πρέπει με καθαρή ματιά να βλέπουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πίσω από τον κουρνιαχτό: Οτι οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο είναι αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται. Και ότι οι αντιθέσεις αυτές εκφράζονται και με την άμεση στρατιωτική εμπλοκή ιμπεριαλιστικών κρατών και κέντρων σε πολλές γωνιές του πλανήτη.