Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αντικομμουνισμού… “εγκώμιον” (2)

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Σημειώναμε στο προηγούμενο σημείωμα της στήλης ότι η επικίνδυνη κατρακύλα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος στην ακροδεξιά πρακτική και ρητορική δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο. Πρόκειται για φαινόμενο που εκδηλώνεται στο σύνολο σχεδόν της ΕΕ, το οποίο φρόντισε να «νομιμοποιήσει» η ίδια η ΕΕ με τα αντικομμουνιστικά Μνημόνια και ψηφίσματα στα οποία προχώρησε ήδη από την προηγούμενη δεκαετία.
    Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο πολλές φορές πρωτόγονος αντικομμουνισμός της εποχής των κονσερβοκουτιών που επιστρατεύεται στον δημόσιο λόγο ( σσ: «σιχαίνομαι τους κομμουνιστές» (Γεωργιάδης), «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» (Μπαλτάκος), λογύδρια Βορίδη για την «απονομιμοποίηση» των κομμουνιστών ηθοποιών, τραγουδιστών, ζωγράφων…) δεν αφορά σε ένα, δυο ή περισσότερα πρόσωπα, αλλά αποτελεί επιλογή της ίδιας της ηγεσίας της ΝΔ και των συμμάχων της.

Εκατομμύρια δολάρια “επενδύουν” οι ΗΠΑ για ανατροπή του καθεστώτος στην Κούβα

 

 Πηγή: cubadebate.cu
Η εταιρεία  Applied Memetics  με έδρα το Αρλινκτον στην Βιρτζίνια,  ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον πρώην πράκτορα της CIA  Dan Gabriel ,  και έχει κερδίσει από το Νοέμβριο του 2011, σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια από συμβάσεις  με την κυβερνητικό οργανισμό των ΗΠΑ BBG*.

 Ο Gabriel ο οποίος εργάστηκε για τη CIA στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είναι ειδικός στη χρήση των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το σχεδιασμό στρατηγικών για την αλλαγή  καθεστώτων, και είναι ο βασικός λήπτης ενός πακέτου  18 εκατομμυρίων δολαρίων του Γραφείου Κούβας του BBG, το οποίο διαχειρίζεται  το γνωστό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της  αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι  “Radio y TV Marti