Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Να βάλουμε στο στόχαστρο την αιτία της έντασης της καταστολής


Απειλές στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, συκοφάντηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, δηλητήριο σε κάθε απεργία. Μια προπαγανδιστική ομοβροντία από υπουργούς και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, από κονδυλοφόρους τους στα ΜΜΕ που τους λιβανίζουν νυχθημερόν. Από κοντά και αναλύσεις για την «ανάγκη προστασίας του "δημόσιου" χώρου από τις μειοψηφίες» και, στο όνομα αυτής της «προστασίας», καλέσματα στην κυβέρνηση να γίνει ακόμα πιο αποφασιστική, να «ξεμπερδεύει» με τις απεργίες και με τις διαδηλώσεις, να αξιοποιήσει τις προϋποθέσεις «κοινωνικού αυτοματισμού» που της στήνουν τα αστικά ΜΜΕ για να επιτεθεί στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ολα στο πλαίσιο της κατοχύρωσης του «φιλικού επενδυτικού κλίματος», της προετοιμασίας του εδάφους για να περάσουν οι επόμενες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, όπως η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.ά.
 
Μια διαρκής επίθεση, στο πλαίσιο της έντασης της καταστολής που πρέπει να σημάνει «καμπανάκι» σε όλο το λαό. Γιατί η χυδαία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση δεν έχει στο στόχαστρο μόνο όσους αγωνίζονται και διεκδικούν, όσους μάχονται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη, το λαό και τα δικαιώματά τους. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να τρομοκρατήσει απλά όσους πρωτοστατούν στην πάλη, αλλά να στείλει το μήνυμα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ότι η «κανονικότητα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης πάει χέρι χέρι με την εμπέδωση ότι σ' αυτήν δεν χωρούν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα. Οτι όταν «όλοι συμφωνούμε σε εθνικούς στόχους», δεν χωρούν αμφισβητίες...

21 Δεκέμβρη 1944: Η δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη – Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της αντικομμουνιστικής υστερίας



Δείχνοντας το «δέντρο» της δολοφονίας Παπαδάκη, επιχειρούν ταχυδακτυλουργικά να αποκρύψουν το «δάσος» των Δεκεμβριανών. Ως αποτέλεσμα, απομένει η εντύπωση της ΟΠΛΑ «που οργίαζε κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών», ενώ «χάνεται» από το προσκήνιο η προσπάθεια της αστικής τάξης να διατηρήσει την εξουσία της με κάθε μέσο, ενάντια στις θελήσεις και τις επιθυμίες της πλειοψηφίας…

«Έρχονται τώρα οι “αγριότητες”. Τέτοιες γένηκαν με τούτη τη διαφορά: α) Πολύ πιο πολλές γένηκαν και γίνονται από την αντίδραση. β) Απ’ τις άλλες οι περισσότερες σκηνοθετήθηκαν απ’ την αντίδραση που και τίποτα αν δεν κάναμε πάλι θα σκηνοθετούσε σε βάρος μας “αγριότητες” και γ) φρόντισα και έψαξα να βρω, μα ούτε μια περίπτωση υπάρχει, που νάχει δοθεί σαν γραμμή του ΚΚΕ να γίνουν αγριότητες. Ομως αγριότητες έγιναν και τέτοιες έκαναν και μέλη του Κόμματος. Τέτοια μέλη που, είτε προβοκάτορες ήταν, είτε που δεν ήταν άξια νάναι μέλη του Κόμματος. Φυσικά οι πράξεις που κάναν τα μέλη του Κόμματος δημιουργούν ευθύνες και για το ίδιο. Μα μια που το ΚΚΕ δεν έδωσε τέτοια γραμμή και αυτούς που έκαναν υπερβασίες και τις υπερβασίες τις ίδιες τις απεκήρυξε και τις αποκηρύσσει, δε δημιουργείται ζήτημα ηθικής τάξης για το ΚΚΕ. Γιατί το Κόμμα μας έχει το θάρρος να διακηρύξει ότι τέτοιες περιπτώσεις, όπως του Κορώνη (καθηγητής Πολυτεχνείου), είτε της ηθοποιού Παπαδάκη, δεν μπορούν να βρουν δικαίωση και πρέπει να καταδικαστούν ανοιχτά» (Από την εισήγηση του Νίκου Ζαχαριάδη στη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ – 1945).

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – οι συγκοινωνίες μας πεθαίνουν





ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη, 18/12/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – οι συγκοινωνίες μας πεθαίνουν
Τριήμερο δράσης των σωματείων για αστικές συγκοινωνίες
που να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας!


Μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ το χάλι με τον ΟΑΣΘ συνεχίζεται. Για να μετακινηθείς με τα αστικά λεωφορεία περιμένεις το λιγότερο είκοσι και πολλές φορές τριάντα και σαράντα λεπτά. Δεκάδες λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής και ιδιαίτερα στην τεχνική βάση αλλά και στους οδηγούς. Στις ώρες αιχμής η συγκοινωνία καταρρέει. Οι οδηγοί πολλές φορές γίνονται στόχος για τα χάλια της συγκοινωνίας, οι τεχνίτες εφευρίσκουν πατέντες για να κρατήσουν τα σαράβαλα αξιόμαχα, όλες οι ειδικότητες κοπιάζουν για να βγει ακόμα και αυτό το λειψό συγκοινωνιακό έργο.

Να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή του λαού απέναντι στην «ομοφωνία» του κεφαλαίου


Σε... χριστουγεννιάτικο πνεύμα, «συναίνεσης», «ομοψυχίας» και «εθνικής» συνεννόησης, κινήθηκαν όλη τη βδομάδα που πέρασε κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις. Οι αφορμές δεν έλειψαν: Από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας που τη «φουσκώνει» ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός των «διευθετήσεων» για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο έως τον νέο ταξικό προϋπολογισμό, οι ευκαιρίες ήταν παραπάνω από πολλές για να έρθουν ξανά στην επιφάνεια οι βαθύτερες συμπλεύσεις στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου.
 
«Πλην ΚΚΕ»...
 
Η αποστροφή εξάλλου του πρωθυπουργού στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό μιλάει από μόνη της. Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού πρώτα «προσυπέγραψε» τα όσα είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρός του για τα λεγόμενα «εθνικά» θέματα, είπε ότι «δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το γεγονός ότι κάνατε μια θεαματική στροφή ως προς την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με αυτά τα οποία πιστεύατε. Αφήσατε στην άκρη τις ωραίες δηλώσεις περί του ΝΑΤΟ, περί των ιμπεριαλιστών Αμερικάνων και πολύ καλά κάνατε...».

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής «Χρυσής Αυγής», αλλά ανύπαρκτα στην εισαγγελική πρόταση (VIDEO)

 


Προκλητική πρόταση-ασπίδα προστασίας ήταν επί της ουσίας η προχτεσινή πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Της οργάνωσης όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.

Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια. 

Μάλιστα, ντοκουμέντα από τη δικογραφία παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια και το «902.gr» (δείτε αναλυτικότερα παρακάτω).