Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Ο... Μυστικός Υπνος

 

Γράφω πρωτομηνιά του Αυγούστου, αποχαιρετώντας την Αθηνά, μια συντρόφισσα και συνάδελφο, που έπεσε χτυπημένη απ' τον καρκίνο, αυτό το άρρωστο όπλο, ολοένα και μεγαλύτερου και συχνότερου σε νέους ανθρώπους ...βεληνεκούς, για το οποίο δεν ξοδεύονται όσα θα 'πρεπε δισεκατομμύρια για την κατασκευή ασπίδας και συστημάτων άμυνας. Οπότε ξεκινάω βαριά, γιατί ποιος μπορεί να πει καλό μήνα με την απειλή στη Μέση Ανατολή, για το πέρασμα του κόσμου στον αστερισμό των αντιποίνων. Λες κι όλος ο κόσμος να έχει ασπαστεί αυτό το πολιτισμικά ανίερο δόγμα: Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.

Ξεσηκώθηκαν οι ναζί της τωρινής εποχής, πολλοί μασκαρεμένοι πίσω από εύπεπτες ταμπελίτσες, ταγεράκια και γραβάτες της άκρας δεξιάς, του υπερσυντηρητισμού, και άλλα τέτοια, για τον Μυστικό Δείπνο στην έναρξη της παριζιάνικης Ολυμπιάδας. Ξεσηκώθηκαν και οι φανατικοί του ατομικού δικαιωματισμού και στήθηκε μια αντιπαράθεση σε κάλπικο ρινγκ. Συνήθως εξεγείρονται αυτοί που ελέγχουν τι εμπεριέχει ένα δείπνο στα τραπέζια των πολλών. Γιατί να μην είναι άγιο πράγμα και να πρέπει να μένει άθικτο, να μη χορταίνει με μια μπουκιά ψωμί και μισό ποτήρι κρασί όλη σχεδόν η ανθρωπότητα, για να μπορούν τ' αφεντικά της να έχουν βακχικά εδέσματα και διονυσιακά ποτά στα δείπνα της κραιπάλης τους; Οπότε η γύμνια είναι επικίνδυνη, γιατί δείχνει αν η κοιλιά είναι μεγάλη από ευδαιμονία ή απλώς τουμπανιασμένη από την πείνα και την αρρώστια.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Iσραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

 

Πηγή: Associated Press

 

Με γενική ανάφλεξη απειλείται η Μέση Ανατολή μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Όχθη, Συρία, Λίβανο, Ιράν και Υεμένη. Η βεντάλια της ισραηλινής βίας και προκλητικότητας έχει ανοίξει για τα καλά σε μια ευρεία περιοχή. 

Στην κατάσταση εμπλέκονται επικίνδυνα, η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως φαίνεται και από τη δήλωση της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ, η οποία  ανέφερε, σύμφωνα με την ertnews.gr: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο». Ωστόσο η ισραηλινή υπουργός δεν διευκρινίζει σε τι είδους πλοία αναφέρεται (στρατιωτικά, εμπορικά, επιβατηγά).

Οι σχετικές δηλώσεις κινούνται στην κατεύθυνσης της ακόμα επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά γεωστρατηγικά σχέδια και συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.