Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η δεξιά μέρα της μαρμότας – Ξανά-ματα ανοίγει ο φάκελος της Μαρφίν




Είναι ακριβώς οι θιασώτες του “για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτε”, εκείνοι που ασεβούν βάναυσα στη μνήμη των δολοφονημένων θυμάτων, εργαλειοποιώντας την τραγωδία ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό κάθε φορά που ψάχνουν εύκολο θέμα για αλλαγή ατζέντας.

Συχνότερα και από τον ειδικό φρουρό που αναβοσβήνει αθόρυβα ανοιγοκλείνει ο φάκελος για τον εμπρησμό της Μαρφίν, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας στις 5 Μάη 2010.

Μετά βαΐων και κλάδων, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου η υπόθεση της Μαρφίν, καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΛΑΣ έχει συλλέξει νέα στοιχεία, για εμπλοκή νέων προσώπων και επιπλέον υλικό από κάμερες, οδηγώντας την Εισαγγελία Αθηνών να διατάξει προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων.

Φορτώνει στον λαό τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε μια προκλητική προσπάθεια μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, η οποία άφησε τον λαό στο έλεος της πανδημίας, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Χωρίς ίχνος διάθεσης να απολογηθεί για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και για τη μετατροπή των εργασιακών χώρων σε εστίες υπερμετάδοσης εξαιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας, επιστράτευσε μακάβριες στατιστικές για να ...αποδείξει ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα»!

Βρήκε μάλιστα τον ένοχο για την εκτίναξη των κρουσμάτων, στις «περισσότερες από 700 διαδηλώσεις που έχουν γίνει», στις «μικρές ή μεγάλες παραβάσεις» των περιορισμών, στις «συναθροίσεις σε σπίτια», στην «κόπωση». Όμως, τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ και οι άλλοι μεγάλοι χώροι δουλειάς είναι που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, αφού η κυβέρνηση ούτε καν ελέγχους δεν κάνει για να μην επιβαρύνει τους εργοδότες.

«Κανονικότητα» και λουκέτα

 

Από την κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στην Αθήνα στις 31/3/2021 
Από την κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στην Αθήνα στις 31/3/2021

 

Εφιαλτική είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και ακόμα χειρότερη αυτή που θα βρουν μπροστά τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, με την περιβόητη «επιστροφή στην κανονικότητα» που προπαγανδίζουν η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία.

Τα αδιέξοδα της «επόμενης μέρας» για εκείνους που περιμένουν να ζήσουν από το μικρομάγαζό τους, φαντάζουν όλο και πιο ανυπέρβλητα, αποτελώντας την άλλη όψη της «ανυπομονησίας» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την είσπραξη των πακέτων στήριξης από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Τα σενάρια είναι άλλωστε αποκαλυπτικά για το ποιος βλέπει «φως στο τούνελ» και ποιος εξακολουθεί να βλέπει βαθύ σκοτάδι. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (ΓΣΕΒΕΕ - Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας), μέχρι το τέλος του χρόνου, υπολογίζοντας ότι τα μέτρα συγκράτησης της ανεργίας θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται ή να εφαρμόζονται πιο «στοχευμένα» σε «δυναμικούς κλάδους» και «βιώσιμες» επιχειρήσεις, η ανεργία μπορεί να κυμανθεί από 18,9% (το καλύτερο σενάριο) μέχρι 29,3% (!), ανάλογα με τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα βάλουν λουκέτο, ο οποίος υπολογίζεται και αυτός σε δεκάδες χιλιάδες.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Η «τελευταία πράξη» της εγκληματικής πολιτικής στις οδικές υποδομές


Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

 

Eurokinissi

Με τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία, να απαιτούν τη ματαίωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου, ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών που «έτρεχε» το ΤΑΙΠΕΔ με καταληκτική ημερομηνία την 1η Απρίλη, για την παραχώρηση για 35 χρόνια του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων που τη συνδέουν με Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα σχήματα: VINCI HIGHWAYS S.A.S. - VINCI CONCESIONES S.A.S. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ - ΑΒΑΞ ΑΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ - EGIS PROJECTS S.A.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει κυβέρνηση, υπουργείο, ΤΑΙΠΕΔ που εν μέσω πανδημίας, με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και μια νέα επίθεση στα δικαιώματα και τα εισοδήματά του, προχωρούν στον διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων, ενός παγίου αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Καλεί δε τους εργαζόμενους της εταιρείας και το λαό να αγωνιστούν για να εμποδίσουν την παράδοση της Εγνατίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εγκλημα στο βωμό του κέρδους και της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας


Τρεις νεκροί εργάτες από ηλεκτροπληξία, θύματα στον βωμό του κέρδους
 

Ο θάνατος των εργατών κέρδη στις τσέπες των εργολαβιών, σημειώνει το ΠΑΜΕ

 

Ο πυλώνας όπου έχασαν τη ζωή τους οι εργαζόμενοι του εργολαβικού συνεργείου
Ο πυλώνας όπου έχασαν τη ζωή τους οι εργαζόμενοι του εργολαβικού συνεργείου
Ενα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, με θύματα τρεις εργάτες, έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, της πολιτικής που λογαριάζει σαν «κόστος» την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Η νέα τραγωδία σημειώθηκε χτες στο χωριό Γυμνό Ερέτριας, όταν κεραυνοβολήθηκαν από 20 χιλιάδες βολτ τρεις εργολαβικοί εργαζόμενοι, χάνοντας τη ζωή τους επί τόπου, ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργολαβικό συνεργείο δούλευε για τη σύνδεση καλωδίου χαμηλής τάσης όταν υπήρξε χαλάρωση του καλωδίου, το οποίο ακούμπησε σε άλλο αγωγό μέσης τάσης, που διαρρεόταν από ρεύμα, αφού δεν είχε διακοπεί.

Ακαριαίο θάνατο βρήκαν ένας εναερίτης, ο χειριστής του γερανοφόρου οχήματος και ο βοηθός του, ηλικίας 45, 54 και 57 ετών, ενώ σοβαρά τραυματίας είναι ένας ακόμη εναερίτης, ηλικίας 35 ετών, που εκείνη την ώρα επιχειρούσε να ανέβει στην κολόνα και γλίτωσε από καθαρή τύχη. Οι τρεις νεκροί ήταν κάτοικοι Χαλκίδας, δύο ελληνικής καταγωγής και ένας αλβανικής, ενώ ο τραυματίας, αλβανικής καταγωγής, είναι κάτοικος του χωριού Μαλακώντα Ερέτριας. Μάλιστα, η σορός του εναερίτη αγκιστρώθηκε στην κολόνα και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που κλήθηκε από κατοίκους του χωριού στο σημείο.