Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ι.Χ. παρέσυρε και τραυμάτισε 4χρονο αγοράκι που βγήκε από παιδικό σταθμό

Σοβαρά τραυματισμένο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ένα τετράχρονο αγοράκι, που παρασύρθηκε στις 11.35 το πρωί από ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αγοράκι που βρισκόταν σε παιδικό σταθμό διέφυγε από πόρτα που από λάθος είχε μείνει ανοιχτή και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονη.

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ. ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KATOIKΩN B. XAΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
 
 
Σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 οι πολίτες της Β. Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής, διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα Μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Μ.Παναγίας Χαλκιδικής. Οι λόγοι της αντίδρασης και διαμαρτυρίας του κόσμου είναι δύο:
1) Το οικονομικό έγκλημα και σκάνδαλο της μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας, για το οποίο έχει ήδη αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως στην Ελλάδα κανένας Εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιείται. Όπως είναι γνωστό, ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία και το ελληνικό δημόσιο δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο ταμείο, αντιθέτως πλήρωσε και από πάνω 30,5 εκ. ευρώ για τους απολυμένους της TVX Hellas για τους οποίους δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν την επαναπρόσληψή τους. Αντιθέτως, αυτοί οι οποίοι πήραν την δημόσια περιουσία αξίας περί των 15 δις ευρώ, εκποίησαν και μεταβίβασαν τις μετοχές αποκομίζοντας οφέλη υπεραξιών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Το οικονομικό αυτό έγκλημα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς η Ελλάδα πτώχευσε, γιατί οι Έλληνες δεν θέλουν πια αυτή την ζωή και αυτοκτονούν, γιατί ψάχνουν την τροφή τους στα σκουπίδια, μετακόμισαν από τα σπίτια τους (που τους τα κατάσχουν) στα παγκάκια, ψάχνουν να πουλήσουν τα ζωτικά τους όργανα (νεφρά) για να επιβιώσουν, καρκινοπαθείς δεν έχουν τα φάρμακά τους… Σήμερα που η κυβέρνηση κόβει 40 ευρώ από τα κοινωνικά επιδόματα, είχε στήσει στις Σκουριές μια κολοσσιαία επιχείρηση προστασίας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Μόνο στην θέση «Χονδρό Δένδρο» στον δρόμο που οδηγεί στις Σκουριές, είχε παρατάξει πλήθος διμοιριών των ΜΑΤ, δεκατρείς κλούβες ήταν πάνω στον δρόμο και πλήθος περιπολικά μαζί τους, λίγο πιο πάνω και στις Σκουριές υπήρχαν πάρα πολλές δυνάμεις που είναι αδύνατον να καταμετρηθούν. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στα σταυροδρόμια χωριών, όπως αυτό που είναι στα Πλανά· εκεί ήταν δύο κλούβες ΜΑΤ και περί τα 10 περιπολικά και σταματούσαν τον κόσμο που προσήρχετο για την διαδήλωση. Οι κάτοικοι που διαδηλώνουμε, ρωτάμε την κυβέρνηση: μπορούμε να γνωρίζουμε το πόσο ακριβώς κόστισε στο κράτος αυτή η επιχείρηση διαφύλαξης και προστασίας της εταιρείας; Και το πόσο έχει κοστίσει μόνο το 2012 η προστασία της εταιρείας με ανάλογες επιχειρήσεις που έγιναν στις 25 Μαρτίου 2012, την Κυριακή των Βαϊων, στις 30-3-2012 και σήμερα 9-9-2012; Και αυτό, για να μπορέσουν να κάνουν σωστά τον λογαριασμό τι πληρώνει μέχρι σήμερα το δημόσιο, και ο μικροσυνταξιούχος για την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».