Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της «Amazon» στη Μαδρίτη - Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!



Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά απεργών στις εγκαταστάσεις της «AMAZON» στη Μαδρίτη, αναφέρει: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αστυνομική βία, την καταστολή και τις προσαγωγές σε βάρος απεργών εργατών της εταιρείας "Amazon" στις εγκαταστάσεις της στη Μαδρίτη (συνοικία Σαν Φερνάντο ντε Εναρές).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα και με αγριότητα εναντίον εργατών, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους που ολοκληρώνεται στις 18 Ιουλίου, παλεύοντας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς τους.

ΟΧΙ (με επίγνωση...)

 

ΟΧΙ (με επίγνωση...)


ΟΧΙ
σιδεροφράχτες στα ανέγγιχτα Άγραφα!

ΥΓ. Για όσους ακόμη... κομπιάζουν να ονοματίσουν στα ίσα το αδίστακτο και αδηφάγο "τερατάκι" που χρόνια και χρόνια σπέρνει την καταστροφή στη Φύση και στον Άνθρωπο, να θυμίσουμε ότι δεν  είναι... ούτε αβάπτιστο μήτε ορφανό!  Έχει καταγωγή από "μεγάλο σόι", με παραλήδες γονείς βαρόνους του Κεφαλαίου, νονά την Ευρωπαϊκή Ένωση και νταντά την Εξουσία-διεκπεραιωτή των ανωτέρω

Όμως, τόσο η ίδια η εκτρωματική του υπόσταση όσο και η ανερμάτιστη λαιμαργία του, προκαλεί όλο και μεγαλύτερη απέχθεια κι αποστροφή στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας με ότι αυτό  συνεπάγεται...

Καλή δύναμη-ψυχή βαθιά!


Όταν ο σοσιαλισμός γίνεται ... αφόρητα καταπιεστικός.


Αφορμή για αυτή τη διαπίστωση, την αφόρητη καταπίεση που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο σοσιαλισμό, ήταν η ψήφιση του 12ωρου  από την βουλή της Αυστρίας.
 
 Φυσικά θα ακολουθήσουν και πολλά  άλλα κράτη. Η επιλογή να φτωχαίνεις , να εξαθλιώνεσαι, να ρημάζεται η ζωή σου  με το καθημερινό άγχος της επιβίωσης, δε μιλάμε πια για ποιότητα ζωής, είναι αναφέρετο κατακτημένο δικαίωμα στον καπιταλισμό ή στο δημοκρατικό σύστημα των ελευθεριών όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι θιασώτες του.
 
Φυσικά η 12ωρη εργασία είναι κατακτημένη εδώ και καιρό στα κάθε είδους κάτεργα της ιδιωτικής, φερέλπιδος, επενδυτικής πρωτοβουλίας.
 
Από την άλλη λίγα χρόνια μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, αυτός ο "στυγνός εγκληματίας", καταπιεστής, (προσθέστε κι εσείς ό, τι άλλο θέλετε), ο Στάλιν ντε, σκέφτεται και προτείνει εβδομάδα 6 ωρών εργασίας  με προοπτική τις 5. Ακούς εκεί ο άθλιος καταπιεστής; Να δουλεύει ο εργάτης 6 ώρες ή και 5  και μετά τι; 

Ούτε τάλιρο...


Δεν υπάρχει τοποθέτηση της κυβέρνησης, σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, που να μην περιλαμβάνει κομπασμούς για τα θηριώδη πλεονάσματα που κατάφερε αφαιμάζοντας τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Και, μάλιστα, λένε ότι με τόσο υπερπλεόνασμα μπορούν να ασκήσουν «πολιτική αναδιανομής», να «ανακουφίσουν τους πιο αδικημένους» και άλλα παρόμοια. Αρκούσε όμως μια ρύθμιση (η αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ σε 5 νησιά και μάλιστα για ένα 6μηνο), που θα αντιστοιχούσε σχεδόν στο 0,0001% του προγράμματος, για να καταρρεύσει ξανά η κυβερνητική αυτή φιλολογία. Ακόμα και για αυτό το μηδαμινό σχετικά με το όλο πρόγραμμα ποσό, οι ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί» απαίτησαν ισοδύναμα μέτρα, αποδεικνύοντας ότι κάθε μέτρο «ανακούφισης» απλά θα είναι ένα ανακάτεμα της φτώχειας και θα περνάει μέσα από τις συμπληγάδες της μη διατάραξης της «εμπιστοσύνης των αγορών»... Το μήνυμα είναι σαφές: Ούτε τάλιρο που θα σηματοδοτεί την παραμικρή «χαλάρωση» στη «μεταμνημονιακή εποχή».

Μεσόγειος: Δύο κόσμοι πάνω στην ίδια θάλασσα



Μεσόγειος: Δύο κόσμοι πάνω στην ίδια θάλασσα – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου



Είναι η ίδια άμμος. Η άμμος της Μεσογείου. Το κοντράστ όμως των φωτογραφιών αποτελεί απτό δείγμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας…
Από τη μια πλευρά μπουκάλια πανάκριβης σαμπάνιας στοιβαγμένα, μετά από μια ξέφρενη νύχτα κροίσων που γλέντησαν με τα κέρδη που απόκτησαν από την εκμετάλλευση ανθρώπων…


Από την άλλη ρημαγμένα σωσίβια. «Σαμπρέλες ελπίδας» κάποιων προσφύγων που γλύτωσαν από τις βόμβες, πάλεψαν με κύματα, δουλεμπόρους και κυβερνήσεις της Ευρώπης (που υποδαύλισαν τους πολέμους αλλά διώχνουν τα θύματα τους) μέχρι να πατήσουν στεριά. Μερικά από τα σωσίβια μπορεί να έφτασαν και «ορφανά» στην ακτή. Να «βρήκαν» …μόνα τους την άμμο.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής, το 2018 περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο.


Στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του 2018, ένας άνθρωπος στους 19 που επιχειρούσαν τον διάπλου της Μεσογείου έβρισκε εκεί τον θάνατο.  

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Οχι σε νέα διόδια - Κατάργηση όλων των διοδίων


Σε αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για εγκατάσταση μετωπικών διοδίων στο Ωραιόκαστρο και για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων σε Μάλγαρα και Χαλάστρα, στη Θεσσαλονίκη, καλεί το λαό της περιοχής η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
 Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το αργότερο το Σεπτέμβρη.

Πρόσφατα, το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη δημιουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Μαλγάρων και Χαλάστρας, που έχουν ως στόχο να ανακόψουν την «έξοδο» των οχημάτων στην παλαιά Εθνική οδό προς αποφυγή καταβολής των διοδίων στο μετωπικό σταθμό των Μαλγάρων, το κόστος των οποίων αναμένεται να εκτοξευθεί το 2019, από το 1,20 που είναι σήμερα στα 3 ευρώ.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες να κινητοποιηθούν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για νέα διόδια στο Ωραιόκαστρο και για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στα Μάλγαρα.